Luumusuklaakakku – jauhoton ja pähkinätön

Kaupallinen yhteistyö: Sunsweet

Luumusuklaakakku, joka on täysin viljaton ja pähkinätön sopii tarjottavaksi monille kevään ja kesän juhliin!

luumusuklaakakku Karita Tykkä

Kevät ja kesä ovat meillä suomessa juhlien kulta-aikaa. Juhlitaan valmistuneita, ripille päässeitä, hääpareja, kesää ja ilotellaan milloin mistäkin ihanasta syystä. On ihana nähdä, miten kunnolla vapusta alkanut juhlien aika tuo iloa ja naurua monien elämään. Kevät aurinko herättelee meidät taas eloon talven jäljiltä ja katukuvassakin näkee enemmän hymyileviä kasvoja ja kepeämpää tunnelmaa.

luumusuklaakakku Karita Tykkäluumusuklaakakku Karita TykkäSunsweet -yhteistyön tiimoilta minulta toivottiin kesän juhliin sopivaa kakkua, joka sisältäisi myös ihania ja mehukkaita Sunsweet -luumuja. Ensimmäiseksi tuli mieleeni lakritsan ja luumun yhdistelmä, mutta koska olen suunnaton suklaan ystävä, sain ajatuksen luumusuklaakakusta, jossa luumu tuo kakkuun ihanaa mehukkuutta sekä makeutta – kuiduista ja ravinteista puhumattakaan.

luumusuklaakakku Karita Tykkäluumusuklaakakku Karita Tykkä

Luumusuklaakakku moneen makuun

Ruokavalioita on tällä hetkellä joka lähtöön – ruokatrendejä tulee ja menee. Halusin tehdä reseptin, joka sopisi monille. Eniten tällä hetkellä karsitaan ruokavalioista gluteenia ja viljatuotteita ylipäätään, maitoa sekä valkoista sokeria – siksi tästä kakusta ei löydy mitään edellä mainituista. Vegaanisenkin kakusta saa, mutta totuuden nimissä kananmunilla ja voilla leivottu versio on sekä koostumukseltaan että maultaan parempi. Tosin makuja on monia… : ) Aiemmin lanseeraamani luumuiset muffinit olivat myös hitti – reseptin niihin löydät täältä.

luumusuklaakakku Karita Tykkä

Vinkki! Käytin makeutukseen Sunsweet -luumuja, koivusokeria ja aavistuksen kookossokeria, mutta voit käyttää mitä tahansa makeuttajaa, joka sopii omaan ruokavalioosi  oli se sitten stevia, vaahterasiirappi, hunaja tai mikä tahansa muu, josta kehosi nauttii. Tässä reseptissä luumut tuovat kakkuun ihanaa runsautta, mehukkuutta, makua sekä lempeää makeutta – kuiduista puhumattakaan.

luumusuklaakakku Karita TykkäLuumut sopivat myös juhlien erilaisiin suolaisiin ruokiin. Kokeile vaikka kesän raikkaissa salaateissa. Sellaisenaan ne ovat hyviä kuitupitoisia naposteltavia. Luumujen, kuten monen muunkin kanssa on kuitenkin hyvä muistaa kohtuus ja nesteen nauttiminen ettei käy hassusti – tiedät varmaan, mitä tarkoitan… Luumuja voi hyvin myös kuorruttaa vaikka suklaalla ja tarjoilla täyteläisenä ja terveellisenä ”kahvipullana” – nam!

Toivon, että nautit tästä yhtä kakusta yhtä paljon kuin minäkin!

Ihanaa ja aurinkoista kesää ja sen ihania juhlia!
Iloa ja valoa,
Karita

luumusuklaakakku Karita Tykkä

Luumusuklaakakku

(jauhoton ja pähkinätön)

(4–6 henkilölle)

150 g mehukkaita Sunsweet luumuja, pieneksi pilkottuina
2/3 dl koivusokeria tai muuta mieleistä makeuttajaa (säätele makeutta makusi ja makeuttajan mukaan!)
ripaus suolaa
2 rkl kookossokeria
2 dl Van Houten 100 % kaakaojauhetta
1/2–3/4 dl sulatettua luomuvoita (tai kookosöljyä, jos kakusta haluaa vegaanisen)
4 rkl kookosmaitoa (18 %)
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2 isoa luomukananmunaa tai kolme pientä (tai chia-munaa, jos kakusta haluaa vegaanisen *)
2 tl luomupikakahvijauhetta
1 tl ruokasoodaa

*chia-munat saat sekoittamalla 2 rkl chiansiemeniä kuuteen ruokalusikalliseen vettä, anna turvota geeliksi ja sekoita sileäksi vaikka sauvasekoittimella

Lämmitä uuni kiertoilmatoiminnolla 200 asteeseen.
Vatkaa kanamunan valkuaiset ja koivusokeri mahdollisimman jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita keltuaiset ja kaikki loput raaka-aineet huolellisesti monitoimikoneessa tai blenderissä keskenään kunnes koostumuksesta tulee tasainen.

Huom! Olen valmistanut kakun myös tehosekoittimella laittaen kokonaiset kanamunat ja skipannut vaahdotusvaiheen. Koostumus muuttuu hiukan, mutta toimii hyvin siis myös näin, jos haluaa oikaista… : )
Josteet valkuaisvaahdon, sekoita marenkivaahto käännellen (mahdollisimman varovasti ettei kaikki kuohkeus katoa) muun taikinan kanssa  ja tarkista maku.

Voitele (mielellään irtopohjainen) vuoka (noin 15–20 cm halk). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 20–25 minuuttia, tai kunnes kakku on melkein kypsä tikulla kokeiltuna.

(Kakku saattaa ”lässähtää” hiukan jäähtyessään, jolloin sisus jää ihanan mehukkaaksi.)
Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin poistat vuoan.

Kuorruta kookoskermavaahdolla ja marjoilla tai siivilöi päälle kaakaojauhetta. Nauti.
TAI jätä kuorrutus vielä tekemättä siirrä jääkaappiin ja nauti seuraavana päivänä, jolloin se on ehkä parhaimmillaan.

P.S. Jos haluat supersuklaisen kakun, lisää lopuksi taikinan joukkoon pilkottua raakasuklaata.

kuvat: Emma Ronkainen
vaatteet: Dots…
korut: Pernille Corydor / Nougat

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Hyvän olon muffinssit

hyvän olon muffinssit Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (6)
  1. Mistä saa koivusokeria??
    Mistä olet ostanut tuon ihanan pöydän??

    1. karitatykka
      20.5.2019, 10:05

      Aurinkoa!

      Koivusokeria saan esim täältä: https://superlemon.fi/superfoodit/koivusokeri.html

      Pöytä on Nougatin showromilta ja niitä voi kysellä siis suoraan heiltä. : )

      Iloa ja ihanaa viikkoa,
      Karita

  2. Heippa,

    minkä merkkistä kookoskermaa käytät vaahdon tekoon? Haussa lisäaineeton ja vaahtoutuva. 🙂 Tuo sinun tekemä vaahto näyttää niin jämäkältä. Omista tulee usein vähän löysiä.

    1. karitatykka
      23.5.2019, 16:26

      Uusin ihastukseni on Pirkka parhaat rsarja kookosmaito. Se toimii todella hyvin ja se käytetään kokonaaan. Toinen, jota olen aiemmin käyttänyt on SantaMarian luomu kookosmaito tölkissä, jolloi käytän vain paksun rasvaisen osan. Tuotteiden tulee aina olla todella kylmiä, ennen sekoitusta – siis mieluiten jääkaapissa pidemmän aikaa…

      Iloa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *