Luonnonkosmetiikan juhlameikit

Kaupallinen yhteistyö: PUR -kauppa

Luonnonkosmetiikan juhlameikitluonnonkosmetiikan juhlameikit Karita Tykkä

Loppuvuosi on juhlaa täynnä – joulun pyhinä pukeudutaan ja laittaudutaan. Ja jos joulu menee enimmäkseen oloasussa, on viimeistään vuodenvaihteen juhlassa aika laittaa kimaltavaa päälle ja kaunis ehostus kasvoille. Siksi tänään tarjoilen pari ideaa sekä nostan muutaman upean luonnonkosmetiikan huippusarjan esiin – kaksi kotimaista ja yhden ranskalaisen. Moni kakku päältä kaunis pätee tässäkin, mutta kauneus jatkuu myös sisällä. Sisältö nimittäin on kaikissa tuotteissa priimaa ja niin ovat poikkeuksellisesti pakkauksetkin – HAVU tuotteissa on täysin biohajoava pakkaus, ZAO:lla pakkaus on joko kokonaan biohajoava tai muovin määrä on minimoitu ja KIDE -sarjalla pakkaus täyttä puuta, muovia ei ole käytetty missään!

luonnonkosmetiikan juhlameikit Karita Tykkä

Luonnonkosmetiikkaa itsessään ei aina kerro kaikkea ja jokaiselle löytyy se oma tapa toimia luonnon ja ympäristön puolesta ja sen kanssa. Olemme kuitenkin osa luontoa ja jos se voi huonosti, voimme mekin sen sisällä huonosti – emme pärjää ilman luontoa ja äitimaan hoivaa. Minusta on hienoa, että niin meillä suomessa kuin ulkomaillakin on otettu asia kosmetiikan miljardien busineksessä huomioon. Raha mahdollistaa asioita, mutta kaikkea sillä ei voi ostaa. Kuluttajat myös kertovat oman kantansa tuotteista, niiden valmistuksesta ja vaikutuksista – voimme vaikuttaa ympäristöömme monin eri tavoin ja kosmetiikan purkit ja niiden kierrätys on yksi osa tätä mahdollisuutta. Myös kotimaisuuden ja yrittäjien tukeminen on mielestäni arvokasta.

luonnonkosmetiikan juhlameikit Karita TykkäZao Make-Up oli ensimmäisen uudelleen täytettävän, 100 % luonnollisen ja Ecocert-luomusertifioitu meikkibrändi. Kaikki puut varastoivat hiilidioksidia, mutta bambun poikkeuksellinen kasvunopeus tekee siitä mestarin hiilidioksidin talteenottajana koko elinkaarensa aikana. Sen avulla Zao-tuotteilla on pienempi ekologinen jalanjälki. Bambu ei jää vain pakkauksiin, vaan bambunmahlajauhe, -lehtiuute tai -juuriöljyä löytyy myös tuotteista. Bambu on Zao Make-Upin erityispiirre ja osa sen identiteettiä.

luonnonkosmetiikan juhlameikit Karita Tykkä

Luonnonkosmetiikan juhlameikit – luonnollisesti

Havu Cosmetics – kaunista ja luonnollista. Laatukosmetiikkakin voi olla luonnonkosmetiikkaa ja tämä kotimainen huulipunabrändi haluaa kertoa sen. Havu haluaa herätellä kosmetiikkabrändejä panostamaan luonnolle ja iholle hyviin raaka-aineisiin avaten samalla keskustelua kosmetiikan turvallisuudesta ja tuotannosta. HAVUN tuote koostuu kolmesta komponentista. Ulkohylsy valmistetaan suomalaisesta tervalepästä ja haavasta. Tuotteen mekanismi eli sisähylsy on PLA:ta, polylaktidia, joka on täysin biohajoava polymeeri, joka valmistetaan maissitärkkelyksestä. Huulipunat sisältävät vain luonnonvahoja ja öljyjä ja ne valmistetaan ja valetaan käsityönä Espoossa. Öljyt ovat Cosmos Organic sertifioituja ja sheavoi Soil Association sertifioitua. Oma ykköset ovat HAVU Nude ja Rose – koska en edelleenkään ole tottunut käyttämään rohkeita ja voimakkaan värisiä huulipunia. Havu Red on tavoitteenani…

luonnonkosmetiikan juhlameikit Karita Tykkä

Toinen kotimainen on huikea KIDE -puuterittuoteet, jonka tuotteet hoitavat ihoa ja toimivat monin eri käyttötavoin. Luonnonkosmetiikan sarja, joka on yhtä luonnollinen ulkoa kuin sisältäkin. Kaikki raaka-aineet ovat luonnonmukaisia aina kun mahdollista. KIDE haluaa tehdä kantajalleen hyvää – iholleen ja ympäristölleen. Kaikilla tuotteilla on myös Cosmos -sertifikaatti. Puupakkaus tekee tuotteesta samaan aikaan perinteisen, mutta myös modernin – ajaton ja toimiva design ja ihana ajatus tuotteessa, jonka mukaan mikä on hyväksi sinulle,on myös hyväksi ympäristöllemme. KIDE tuotteiden inci-lista paljastaa, että raaka-aineissa on paljon ihoa hoitavia ainesosia. Esimerkiksi hyaluronihappo, joka suojaa ihoa kuivumiselta, skvaleeni (oliiveista), joka ylläpitää ihoa hyvässä kunnossa, tokoferoli (E-vitamiini), joka suojaa ihoa ympäristön vaikutukselta ja UV-säteilyltä ja maissitärkkelys, joka suojaa ja rauhoittaa ihoa.

luonnonkosmetiikan juhlameikit Karita Tykkä

KITEEN kaunis ja nerokkaasti suunnitellussa pakkauksessa ei ole mitään ylimääräistä tai yhtään muoviosaa, ainoastaan tuotteen, jota voi käyttää monin eri tavoin – luomivärinä, hentona meikkipohjana, varjostukseen ja korostukseen ja tuomaan hehkua jokaiseen päivään. Siveltimiä löytyy kahta erilaista. Siveltimissä on eroja – kokeilin KIDE puuteria ensin toisella ja siten heidän omalla, vaahterapuu siveltimellään ja ero oli kuin yöllä ja päivällä! Muistutus panostaa myös siveltimiin. Sävyinä itselläni Kide -puutereista ovat 130, 240 ja 330. Kide -puutereita voi käyttää meikkipohjana kun ihoa ei ole tarkoitus peittää vaain hiukan kaunistaa ja tuoda siihen lisää hehkua. Tällä kertaa käytin meikkipohjana ZAO Mineral Silk, sävy 504, jonka levitin pyörivin liikkein kasvoilleni – kaulalle häivyttäen. Vaikka kyseessä puuterimainen tuote, ei se kuivata ihoa lainkaan tai saa sitä näyttämään liian pakkeloidulta.

luonnonkosmetiikan juhlameikit Karita Tykkä

Zaolta löytyy suuri määrä luomivärejä ja kaksi upeaa luomiväripalettia – Clin d’oeil 1 ja Clin d’oeil 2. Kuvauksissa sekoittelin ruskean, nuden ja vihreän sävyjä – pigmenttipitoisuus ja levitys onnistui myös sormilla. Luonnonkosmetiikan ripsiväri on edelleen monille haastava paikka. Tämä nyt testaamani ZAO Aloe Vera Mascara oli jämäkkä/kuivahko, jonka vuoksi se oli helppo laittaa ilman sotkua – se toimi hyvin ja pysyy silmillä koko päivän eikä karissut tai tarttunut luomille! Huulipunat eivät toimi, jos huulet itsessään ovat huonossa kunnossa. Zaolla löytyy tuotteita myös huulten hoitoon – esimerkiksi Lipbalm Stick (suosikki), jossa ihana puuterimainen tuoksu ja hoitava koostumus.

luonnonkosmetiikan juhlameikit Karita Tykkä

Kuinka moni muistaa karmean lakupötköiltä näyttävän kulmameikin vuosien takaa? Minä ainakin – turhankin hyvin. Kulmapuuteri mahdollistaa pehmeämmän ja luonnollisemman lopputuloksen. Zao Eyebrow powder (minulla sävy 262) levitetään silveltimellä ja sitten viimeistellään harjaamalla kauniiksi. Voimakkuutta on helppo säädellä tarpeen mukaan. Hohdepuuterina oli Shine-up, jota sipaisin kulmaluun alle sekä poskipäille korostamaan ja tuomaan hehkua. Sarjan siveltimet on suunniteltu toimimaan sarjan tuotteiden kanssa täydellisesti – itselläni käytössä kabuki -sivellin, puuterisivellin Face Powder brush, poskipunasivellin Blush brush, kaksi luomivärisivellintä – häivytykseen Blending brush ja tarkempaan työskentelyyn Orbit brush. Siveltimet ovat pehmeitä iholla, eivätkä ärsytä herkkää silmänympärys alueen ihoakaan. P.S. ZAO:ssa kaikkiin tuotteisiin saa refillit niiden loppuessa, jopa uudet päät joihinkin siveltimistä – joten pakkausmateriaalia tarvitaan entistä vähemmän.

luonnonkosmetiikan juhlameikit Karita Tykkä

Luonnonkosmetiikan juhlameikit 15 % alennuksella!

Ilokseni sain luvan jakaa alekoodin, jolla saat -15 % alennuksen ja pääset kokeilemaan edellämainittujen sarjojen tuotteita ja välineitä edullisemmin. Alekoodilla KARITA15 saat 15 % alennuksen Kampin PUR -myymälässä ja verkkokaupassa ja koskee kaikkia Havu– Kide- ja Zao-sarjojen meikkejä. Koodi on voimassa 29.12 klo 23.30 saakka.

Mitkä meikkituotteista kiinnostavat sinua ja oletko jo kokeillut edellä mainittujen sarjojen tuotteita? Jos olet, niin kerro ihmeessä mitä pidit.

Iloa ja kaunista joulun odotusta,

Karita

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

EROON STRESSISTÄ

nain paaset eroon stressista Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *