Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

Luonnollinen meikkipohja syntyy tuotteesta, joka on laadukas, ohut, ihotyypillesi sopiva ja tietysti oikean sävyinen. Tänään kerron lukijoiden toiveesta oman meikkipohjani kulmakivet. Olen reilun kuukauden verran testannut minulle uutta luononkosmetiikan meikkisarjaa – erityisesti meikkipohjaan tarkoitetut tuotteet ovat olleet kokeilussa. Sarja on saksalainen Earth minerals – Provida organics. Käytin pitkään toista meikkipohjan sarjaa, joka on edelleen hyvä, mutta huomasin ihoni hiukan reagoivan siihen. Iho voi reagoida melkeinpä mille tahansa, myös laadukkaisiin ja puhtaisiin meikkipohjiin, jos käyttö jatkuu liian pitkään. Siksi päätin kokeilla jotakin muuta.

LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

Olin kasvohoidossa Natural Goods Companylla Töölössä ja koska olin menossa hoidon jälkeen tapaamiseen, halusin kasvoilleni kevyen meikin. Testasin paikan päällä Earth mineralsin pohjaa, mutta koska hoidossa oli paljon kosteuttavia voiteita ymmärsin, etten saanut sarjasta tai sen toimivuudesta oikeaa käsitystä. Sain mahdollisuuden testata sarjaa kotioloissa ja valitsimme ihoni sävyyn sopivat tuotteet. Mukaani lähti neljä tuotetta. Satin matte foundation, sävy Beige 3. Pohjustukseen valitsimme punasuutta poistavan balancing & contour powderin, sävyltään Pistachio. Poskipunaksi valittiin satin matte blush, sävy Rasberry. Viimeistelypuuteri otettiin mukaan poistamaan mahdollista liikaa kiiltoa t-aluella.

LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

Luonnollinen meikkipohja syntyy siveltimellä, pyörittävällä liikkeellä sutien. Tummia silmänalusia häivytän Everyday mineralsin jojoba  color correctorilla, sävy brighten. Siihen käytän pientä, silmänympäryksille tarkoitettua sivellintä. Kasvojen keskelle sudin siveltimellä aina hiukan vaaleampaa sävyä kuin reunoille. Myös aurinkopuuteria käytän kehystämään kasvoja ja tuomaan väriä. Viimeistelypuuteriksi sipaisen joskus kevyesti Satin finishing powderia, sävy on Yoki. Puutereista en liiemmin välitä, mutta pieni sipaisu toimii hyvin estämään liiallista rasvaisuutta. Poskipäille ja kulmaluille levitän jotakin hohdepuuteria, tämän hetkinen ykkössuosikkini on Hynt sarjan Lumiere radiance powderia, joka sopii täydellisesti ruskettuneelle iholleni. Se on sävyltää kullanhohtoinen ja toimii siksi parhaiten juuri rusketuksen kanssa.

LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

Muistathan kuitenkin, että meikin pohja, eli iho, ratkaisee myös lopputuloksen.  Kaunein luonnollinen meikkipohja tarvitsee kaverikseen myös hyvinvoivan ja terveen ihon. Huomio siis kannattaa aina kiinnittään ensin ihon hyvinvointiin ja sitten vasta meikkipohjaan. Tai ehkä myös niin, että jos iho on heikossa jamassa, on oltava entistä tarkempi, ettei meikki tuki tai vahingoita ihoa entisestään. Ihonhoitorutiineistani lisää voit lukea täältä. Ihonhoito- ja meikkirutiini vaihtelee aina sään, vuodenajan ja ihon tarpeiden mukaan. Kesällä iho on luonnostaan kosteampi ja energisempi, joten hoidan sitä myös myös hiukan vähemmän. Ihonhoitoni on luonnonmukaista ja käytän luonnonkosmetiikkaa. Olen kirjoittanut kirjan kauneusvinkeistäni ja resepteistä kaunistaviin ruokiin. Lautasellinen kauneutta on kirja, joka tukee kauneutta ja terveyttä sisältäpäin ja jossa jaan vinkkini kokonaisvaltaiseen kauneuteen.

Kanista oloa – just sulle!

Aurinkoa,
Karita

kuvaustaustat: Seasons´ embrace / www.sinisusa.com

Lisää kesälukemista löydät muun muassa näistä postauksista:

Suussa sulavat suklaapallot

SUUSSA SULAVAT SUKLAAPALLEROT

Kaunistava smoothie

viilentava ja kaunistava smoothie

Luonnonkosmetiikan huulimeikit

LUONNONKOSMETIIKAN HUIPPUHUULIMEIKIT

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kuvat: Karita

Kommentit (3)

 1. HOITAVAT TUOKSUT – luonnollisesti – Rakkaudella, Karita

  […] Luonnollinen meikkipohja […]

 2. Kristina

  Hej Karita,

  Minua kiinnostaisi tietää mikä on sinun mielipiteesi hyvästä luonnonkosmetiikka
  sarjasta, Jota olet saanut kokea kosmetologin luona sekä ollut tyytyväinen tuotteisiin koti hoidossakin. Myös ajatellen anti age kaipaavaa vaatimampaa ihoa.
  Etsin hoitolaani hyvää eko -luonnonkosmetiikka sarjaa. Olen seurannut blogiasi ja raaka ravinnon kirjoituksia ja ne ovat erittäin antoisia ja hyviä. Kiitos siitä. Itse myös raaka ravinnon käyttäjä. Kiitos mielipiteestäsi koskien luonnon kosmetiikka sarjaa. Hyvää jatkoa!

  • karitatykka

   Moikka Kristiina.

   Näin talvella aika vähän käytän raakaravintoa, sillä päivittäinen avanto, talvi ja raakaruoka viilentävät liiaksi kehoa… : )
   Jaa-a, nyt heitti hiukan vaikean. Tykkään kovasti esimerkiksi 100 % puren tuotteista, Hyntin kosmetiikasta, myös Zuilla sekä Kjaer Weissillä on kivoja tuotteita. Riippuu niin paljon ja koska käytän eri sarjoilta eri tuotteita niin yhtä ainoaa ei ole…

   Etsintä jatkuu ja täällä kerron jos jotakin löytyy… : )

   kiitos kun seurailet ja luet blogiani!

   Iloa ja kaunista talvea sinulle!
   karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *