Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

LUO ELÄMÄSI – ELÄ UNELMAASI

Luo elämäsi – elä unelmaasi

Istun junassa matkalla Nurmeksesta kohti kotia – olen onnellinen. Takana kaksi ja puoli päivää kestänyt ensimmäinen vetämäni retriitti, josta kerron lisää joku toinen kerta. Retriitillä ja täällä junassakin on aikaa pohtia elämää – millaisena se minulle näyttäytyy ja mitä siitä ajattelen. Eräs vastaanottamani kommentti inspiroi minut tänään kirjoittamaan ajatuksiani unelmaelämästä otsikolla ”Luo elämäsi – elä unelmaasi”.

Moni katsoo toisen elämää nähden paljon hyvää, iloa, rakkautta, onnistumisia, rahaa, yltäkyläisyyttä, onnea… täydellisyyttä. Sen jälkeen kurkistus omaan elämään saattaakin tuntua melko mitättömältä ja haasteelliselta, väärältä ja epäoikeudemukseltakin. Pintaa saattaa nousta kateuden tunnetta, ärsytystä, kiukkua, arvostelua ja vihaakin. Mistä se kertoo? Mielestäni siitä, ettei oma elämä vastaa omiin odotuksiimme. Hyvä onkin välillä kysyä: ”Mitä haluan ja miksi – mitä tunnetta tavoittelen? Mitä teen, jotta saavutaisin tuon tunteen tai haluani asian?”. Kun saamme kuvan siitä mitä OIKEASTI ja AIDOSTI tavoittelemme, on sen saavuttaminen helpompaa. Kun toimimme askelin, jotka vievät meitä kohti unelmaamme tulee tämän jutun otsikosta; Luo elämäsi – elä unelmaasi, totta.

Live your dream by making deliberate choices,
not just responding to whatever life thours your way.
– Marcia Wieder

Meillä kaikilla on mahdollisuus valintaan ja jokaisella valinnallamme on vaikutus ja seuraus. Ei ole siis sama, mitä valitsemme. Jos valitsemme ihanan suurperheen äidin roolin ja meille suodaan tämä onni ja ilo, tarkoittaa se samalla usein myös jostakin luopumista. Suurperheen työssäkäyvä äiti joutuu koville vastatessaan useimmmiten koko perhen ruoista, koulu- ja päiväkotiasioista, viemisistä, tuomisista, omista työpaineistaan sekä aikatuluistaan. Hän on siis luopunut joksikin ajaksi omasta ajastaan ja kiireettömyydestään – tehnyt valinan. Seurauksena tulee ehkä uskomattoman paljon rakkautta nyt ja etenkin tulevaisuudessa, lämpöä, turvaa, yhteenkuuluvuudentunnetta, heimolaisia, naurua, kokemuksia ja iloa. Kun taas toinen valitsee ehkä uran, saa itse päättää mitä tekee, hän ehtii harrastaa, nähdä kavereita, reissailla eikä hänen kodissaan näy lasten sotkut tai elämän jäljet, pyykkiäkään ei juuri tarvitse usein pestä. Hän on ehkä valinnut niin, mutta hänellä puolestaan ei ole sitä kaikkea, mitä suurperheen äidillä on.

Millainen on sinun unelmaelämäsi? Mitä siihen kuuluu, millaisia tunteita sen arjessa esiintyy? Elätkö sitä? Voimme itse päättää millaista elämämme on. Luo elämäsi – elä unelmaasi tarkoittaa juuri sitä, voimmme luoda sen mitä haluamme. Emme ehkä hetkessä, mutta teko ja valinta kerrallaan. Mutta valinnoissa usein käännämme selän toisaalle – En sano, etteikö kaiken saavuttaminenkin onnistuisi, mutta harvemmin. Se, miten suhtaudumme elämäämme ja miten sitä luomme ja elämme, rakentaa todellisuutemme.

Luo elämäsi – elä unelmaasi. Sen jälkeen sinulta ei puutu mitään, et kaipaa mitään tai kadehdi tosia – kaikki on hyvin, sinulla on sisäinen rauha, aikaa ja mahdollisuus kaikkeen, mitä oikeasti haluat etkä koe puutetta tai elä kärsimyksessä. Ota 100 % vastuu elämästäsi ja ymmärrä, että voit vaikuttaa siihen monella tapaa. Ahdistavien aikojen ja elämänkolhujenkin aikana matka jatkuu – sinä päätät mihin suntaan. Mihin suuntaan haluat elämääsi viedä?

Rauhaa ja rakkautta,
Karita

kuva: Emma Ronkainen
kuvauslainapaita: Dots…/ Villa Tremondo

Kaipaatko lisää: Ei hätää – lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista!

Avantoon – vielä ehtii!

Vartalo – ystävä vai vihollinen?

vartalo-vihollinen-vai-ystava-karitatykka-02

Hasselbackan myskikurpitsa

hasselbackan myskikurpitsa

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (4)

 1. Angelika

  Upea postaus! Kiteytit tekstiin asioita, joita olen usein ajatellut mutta en yhtä taitavasti ole koskaan osannut tuottaa ulos. Tässä on teksti joka olisi mielestäni kaikkien syytä lukea. Kiitos sinulle tästäkin. Tuot maailmaan paljon hyviä ajatuksia, aitoa iloa ja rakkautta!

  1. karitatykka

   Kiitos Angelika!!

   Kyllä lämmittää saada tällaista palautetta, kiitos. Kun lukiat löytävät blogini inspiroi se minuakin jatkamaan kirjotusta…

   Välitän ajatuksiani tarjotakseni ajattelunaiheita, työkaluja, iloa, oivalluksia, rakkautta, myötätuntoa, voimaa ja tukea kaikille lukijoilleni. Tarkoituksena on aidosti auttaa ja inspiroida kanssaihmisiä resepteillä, ajatuksilla, harjoituksilla, kuvilla ja kirjoituksilla. On ilo kuulla, että sanomani resonoi sinussa.

   Iloa, valoa ja hyvää oloa,
   Karita

  2. Elina

   Hei!

   Itse olen pyrkinnyt elämää tuolla asenteella kohta 7 vuotta.Silloin sairastuin vakavasti, jonka takia elämä meni uuteen järjestykseen. Hieno kirjoitus!

   1. karitatykka

    Kiitos Elina!

    Kaikkea parasta sinulle nyt ja jatkossa!

    Aurinkoa, iloa ja hyvää oloa,
    Karita

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *