LOUNASSALAATTI, jota syön usein

Lounassalaatti, jota syön usein – siis TODELLA usein…

lounassalaatti Karita Tykkä

IG seuraajani ovat matkan varrella nähneet lounassalaattini useampaan kertaan ja kysymyksiä sen sisällöstä satelee aina kun salaatti vilahtaa tarinoissani. Kaikille en millään ehdi salaatin sisältöä kirjoittamaan, joten jaan sen nyt täällä. Lounastan kotona ja haluan ravintorikkaan, herkullisen ja terveellisen ruoan, joka pitää minut kylläisenä, tyytyväisenä ja toimintakykyisenä koko lopputyöpäivän.

lounassalaatti Karita Tykkä

Salaatti on siitä ihana ruoka, että se valmistuu käden käänteessä, eikä siihen kyllästy koskaan, sillä vaihtoehtoja on monia. Myös lämmin salaatti on loistava vaihtoehto. Kokeile vaikkapa lämmintä kukkakaali-kikhernesalaattia.

lounassalaatti Karita Tykkä

Hyvä salaatti on mielestäni sellainen, joka kutkuttelee makuhermoja, tuo ihanan kylläisyydentunteen ja ravitsee sekä kehoa että mieltä. Värit tuovat annokseen iloa ja kertovat antioksidanttipitoisuudesta. Rasvaa ja proteiinilähdekin on hyvä lisätä salaattiin, niin nälkäkiukku ei ihan heti yllätä. Niin ja kyselitte myös etten kai yksin tätä syö… vastaus kyllä, helposti menee tämä annos lounaaksi ja päälle nautin myös kahvin tai matcha latten. Joskus myös palan tai pari raakasuklaata tai kookosherkkuja.

lounassalaatti Karita Tykkä

Oletko kyllästynyt mauttomiin salaatteihin tai kaipaatko vaihtelua? Tässä voisi olla vastaus!
Kokeile ja kerro, mitä pidit. Voit myös jakaa oman suosikkiyhdistelmän – saadaan kaikki uusia ideoita herkullisiin ruokiin.

Energistä päivää kaikille toivotellen,
Karita

lounassalaatti Karita Tykkä

Karitan lounassalaatti

(Karitan annos yhdelle – pienempiruokaisille saattaa riittää myös kahdelle)

1-2 varsisellerin vartta pieneksi pilkottuna
pala kurkkua pieneksi pilkottuna
puntti tilliä, hienonnettuna
pari kourallista rukolaa tai muuta lehtivihreää
kaksi luomulaatuista kananmunaa (keltuainen valuvana – NAM…)
1/2 avokado
hapankaalia, kimchiä tai kurkumalla ja mustapippurilla maustettua hapankaalia kuten kuvassa
kevätsipuli

reilusti hyvän makuista oliiviöljyä
reiliusti itsevalmistamaani majoneesia
kuivattuja chililastuja tai savustettua paprikajauhetta (tai molempia)
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

+ välillä mukaan päätyy mantelivoita, tomaattia, punaista paprikaa, marjoja tai esimerkiksi ravintohiivahiutaleita

Sekoita oliiviöljy, suola, selleri, kurkku, tilli ja rukola keskenään.
Laita lautaselle ja kasaa päälle kaikki ihanat lisukkeet ja mausteet.
Nappaa kuva Instagramiin ja tägää minut mukaan, jos haluat näyttää oman luomuksesi.
Sen jälkeen laita puhelin ja muut pois, maistele ruokaa ja nauti!

kuvat: Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Välipalapatukka, joka maistu lapsille ja aikuisille
valipalapatukka lapsille Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | YouTube ja FB

kiitos!

Kommentit (2)
  1. Piia Andelin-Pirhonen
    23.5.2020, 17:28

    Kiitos Karita 🙂

    Olemme mieheni kanssa kaikki ruokaisia, mutta lapsuudesta asti kummallekaan ei ole oikein selleri maistunut. Päätimme kuitenkin ottaa härkää sarvista ja testata lounassalaattisi. Ihanaa, paljon erilaisia ihania makuja, myös mieheni kehui salaatin maasta taivaisiin.Kaiken kukkuraksi itse rakastuin varsiselleriin. Teimme myös yhdessä ohjeesi mukaan ensimmäistä kertaa itse majoneesia ja wau, ei taida purkki viikkoa kaapissa säilyä ;).
    Kiva kokata rakkaan kanssa yhdessä, saada yhteisiä onnistumisen fiiliksiä ja uusia makuelämyksiä 🙂

    Kiitos ja ihanaa kesää,
    Piia

    Ps. Vuosi sitten epäilin itselläni kala-allergiaa, lähdin kokeilemaan kasvisruokia saadakseni syömisestäni monipuolisempaa. Avautui uusi ihmeellinen mailma, matka jatkuu ja uusia makuelämyksiä kertyy selkäreppuun.Lehtikaali-kvinossalaattiasi sekä Linssisalaattiasi meillä valmistetaan usein.

    1. karitatykka
      3.6.2020, 10:44

      Hei Piia,

      Ihana viesti – kiitos kun jaoit sen kanssani.

      Huippujuttu tuo omien ennakkoluulojen kumoaminen – tiedätkö, et ole ainoa, olen saanut paljon viestejä juuri ennakkoluulosta varsiselleriä vastaan… : )

      Kiva, että olet siellä ja kokkailet ”kanssani”.

      Iloa ja ihanaa oloa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *