Läsnäolon voima – Reiki

Läsnäolon voima – kuinka kokea senlasnaolon voima Karita Tykkä

 

 

 

Läsnäolon voima on suuri ja auttaa näkemän maailman, toisen ja itsen uudella tavalla. Viikonloppuni meni perjantaista sunnuntaihin energioiden ja vahvan läsnäolon merkeissä – olin Reiki koulutuksessa. Matka jatkuu vielä, mutta tämä ensi kosketus oli ihana. Barcelonalainen kouluttaja Jordi Ibern on rauhan ja korkeamman tietoisuuden kehollistuma. Hän opettaa ja on toiminut Reiki -hoitajana jo 15 vuoden ajan. Tässä nykymaailmassa kovin harvoin tapaa hänen kaltaistaan harvinaista lahjaa – olisin voinut ammentaa hänen viisauksista loputtomiin. Hän myös vahvisti näkemyksiäni ja antoi työkaluja kohti suurempaa läsnäoloa sekä vahvempaa tietoisuutta. Hyvä muistutus jälleen kuinka suuri merkitys tietoisuudella, rakkaudella ja vahvalla läsnäololla on ja miten ympärillämme olevien ihmisten ja asioiden energiat vaikuttavat meihin kaikkiin – halusimme sitä tai emme. Sillä mitä ajattelemme, puhumme tai teemme on suuri vaikutus itseemme, mutta myös toisiin…

Hötkyily, multitaskin, kiire, suorittaminen ja krooninen stressi estävät tai hidastavat elämäämme. Usein elämme joko menneessä tai tulevassa – liian harvoin tässä arvokkaassa hetkessä. Maalaamme kauhukuvia tulevasta, pelkäämme ja huolehdimme asioista etukäteen – usein täysin turhaan. Myöhemmin osoittautuu, että pelko oli aiheeton – hukkaan heitettyä energiaa, joka on vaikuttaa toimintaamme ja elämäämme. Läsnäolon voima on avuksi tässäkin…

Kuulostaa hurjalta, mutta oikeastaan vain tällä hetkellä on merkitystä. Teen kaiken juuri nyt – olen juuri nyt, en tulevassa tai menneessä. Päästäessäni irti tulevasta tai menneestä, voin levollisesti nauttia tämän ainutkertaisen hetken tuomasta rauhasta ja turvasta. Kun olen aidosti läsnä, häviää kaikki hötkyily ja stressi – jopa kiireisenä päivänä. Saan myös enemmän aikaan kun keskitys täysin kulloiseen tekemiseen – mieli saa rauhan työskennellä sekä uppoutua vain ja ainoastaan tähän hetkeen.

 

 

 

I rest with comfort and ease in the present moment.
-Oprah

 

 

 

 

 

 

Läsnäolon voima – aikaa levätä hetkessä

 

Läsnäolohetkessä voi todella levätä. Mieli saa ansaitusti luvan levätä hetkessä ja rentoutuu kun olen läsnä. Aistin jokaisella aisteilla – koen ja tunnen, enkä anna ajatusten kiiriä tulevaan tai velloa menneissä. Ja vaikka menossa on mutkikkaita ja raskaista asioita, juuri siinä tietoisen läsnäolon hetkessä ei ole mitään väärää tai vikaa. Hyväksymällä sen mitä on, vapautan kaiken vastaan turhautumisen, pelon ja vastustamisen viemän energian johonkin hyvään.

 

Kokeile ja huomaa miten paljon rennompi keho ja mieli ovat, kun olet tietoisesti läsnä. Kokeile vaikka tietoista syömistä, maiseman katsomista, keskustelua, kävelyä tai mitä tahansa niin, että todella olet siinä – mitään muuta ei ole. Meditaatio on on ihana tietoisuus ja läsnäoloharjoitus, jota suosittelen kaikille. Seurassasi saattaa olla helpompi olla, itsellä rauha sisällä ja tilaa hengittää.

 

 

Läsnäolon voima – tässä hetkessä kaikki on hyvin.

Iloa ja läsnäoloa,
Karita

 

 

 

 

 

Kuva: Emma Ronkainen

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka

helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

 

Kommentit (4)
  1. Kiitos Karita tästä ihanasta ja lempeästä kirjoituksesta – tykkään! Iloa päivääsi!

  2. Kiitos Karita ja toivon, että Reiki tuo sinulle lisää mielenrauhaa, kuten minullekin jo 19 v ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *