Kylmäuutettu jääkahvi americano tyyliin

Kylmäuutettu jääkahvi americano tyyliin

kylmäuutettu jääkahvi americano tyyliinKylmäuutettu jääkahvi americano tyyliin, mutta miksi kylmäuutos – eikö voisi käyttää vain kylmää kahvia? Voi kyllä, mutta ero maussa on kuin yöllä ja päivällä – molemmat ovat kyllä kahvia, mutta kaukana toisistaan… Kylmäuutetun kahvin maku on  runsaan täyteläinen, pehmeä ja raikas. Raaka-aineet löytyvät joka kaupasta ja valmistus on helppoa. Kannattaakin pitää aina ”pannu porisemassa” jos haluaa nauttia raikkaasta ja herkullisesta kahvinautinnosta.

Kylmäuutettu jääkahvi americano tyyliin Karita TykkäKylmäuutettu jääkahvi americano tyyliin

valmistuu kylmäuutetusta kahvista, jonka kaadat jäillä täytettyyn lasiin, maultaan se on erilainen – ihana sekin! Kylmäuutettu kahvi on täysin eri makuinen jäähtyneeseen kuumalla vedellä valmistettuun sisareensa verrattuna – se on huomattavasti pehmeämmän makuinen ja todella aromikas. Kaikki kahvin eri sävyt pääsevät vahvasti esiin – kahvikokemus on täysin erilainen. Kylmäuutoksen vuoksi kahvi sisältää myös kaikki kahvin hyvät puolet ja on matalahappoisempaa sekä maultaan pehmeämpää.

Kylmäuutettu jääkahvi americano tyyliin Karita Tykkä

Kylmäuutetun kahvin voi mainiosti tehdä myös kofeiinittomasta kahvista ja nauttia viilentävästä juomasta myös myöhäisinä kesäiltoina. Valitse vain mieleinen luomulaatuinen kofeiiniton kokonainen tai jauhettu kahvipapu josta pidät. Itse käytän kokonaisia kahvipapuja, jotka jauhan juuri enenn käyttöä – minusta maku on parempi niin, eikä kahvi ole päässyt hapen vaikutuksesta härskiintymään.

Jos olet kahvin ystävä, kokeile – nautit varmasti! Voit myös kurkata ihana kylmämuutetun latte juoman reseptin, joka menee jo jälkiruoasta.

Iloa ja energistä viikkoa,
Karita

Kylmäuutettu kahvi

ainekset
1 1/2 dl tummapaahtoista luomukahvia jauhettuna
8 dl kylmää vettä

Jauha kahvipapuja tai käytä suodatinkahvia. Mittaa kahvinpurut ja vesi lasikulhoon ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli.
Siivilöi kahvi esimerkiksi harsokankaan läpi kahteen kertaan.
Käytä kahvi sellaisenaan tai jäillä viilennettynä tai pakasta kahvi jääpaloiksi.

P.S. Kylmäuutettu kahvi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Nauti!

kuvat: Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

MAUSTETUT UUNIPORTOBELLOSIENET JA KAALISALAATTILLA

portobellosienet lehtikaalisalaatilla Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

KIITOS,
Karita

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *