Kurkistus kotini työhuoneeseen – toivepostaus

Kurkistus kotini työhuoneeseen
* tuotteet saatu yhteistyössä

 

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

 

Moni seuraajistani saattaa tietää, että meillä on ollut pitkään kestänyt isompi remontti täällä kotona. Turnausväsymys iski matkan varrella, olemme pitäneet taukoa työmiehistä ja häiriöstä – viimeistelyt etenevät nyt hiljalleen aina kun sopivaa aikaa löytyy. Remontin myötä työhuoneestani tuli ensimmäistä kertaa ainoastaan työhuoneeni – ennen täällä on ollut myös parisänky koiria ja vieraita varten sekä kaikenlaista turhaa roinaa. Viihtyisäksi tätä ei ennen voinut todellakaan sanoa! Nyt koirat ovat siirtyneet pilven reunalle ja halusin rakentaa työhuoneen, jossa aidosti viihdyn ja jossa luovuus kukkii. Siitä se sitten lähti…

 

 

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

 

 

Piipahdin viime vuonna Habitaressa hyvin pikaisesti töiden lomassa. Ei ollut paljoa aikaa kierrellä, mutta muutaman osaston halusin nähdä. Olin juuri kiiruhtamassa kohti ulko-ovea kun katseeni kiinnittyi ihanaan hiilenmustaan vitriiniin, jonka nahkaisiin vetimiin ihastuin erityisesti. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Kurkkasin seinältä kenen osastolle tulin ja yllätyin – Lundia! Itselläni oli Lundiasta nuoruusvuosien muistikuva puisista klassikkohyllyistä, jotka toki toimivat, mutta jotka eivät nyt olleet sitä, mitä etsin…. Nyt näin jotakin aivan muuta – selkeää, kaunista, toimivaa ja laadukasta! Tiesin, että olin löytänyt ratkaisun työhuoneeni hyllypulaan. Kerroin tarpeistani ja sain heti tiedon, että vitriini  ja muut tuotteet ovat muunneltavissa moneksi – myös isommiksi kokonaisuuksiksi joita itse etsin. Sovittiin, että tutustun mallistoon rauhassa verkkosivuilla ja palaan asiaan, jonka jälkeen suunnittelija voisi tulla käymään. Lundialla on olemassa kotikäyntipalvelu, joka mahdollistaa Helsingin ja Turun alueilla kalusteiden suunnitelukäynnin kotona (ilman ostopakkoa).

 

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

 

 

Kurkistus kotini työhuoneeseen – toteutus ja asennus

 

Kerroin ensin toiveeni, sitten suunnittelija kävi katsomassa tilan ja lopuksi sain mailitse ehdotuksen. Annoin aika lailla vapaat kädet ja ihana tuli. Minulla oli muistissa niin monet kerrat kun olen itse roudannut ja tuskaisesti koonnut isojakin huonekaluja – siivonnut sitten ison kasan pahveja ja muoveja huonekalujen jäljiltä. Tällä kertaa päätin, että tilanne olisi toinen ja valitsin Lundialta kotiinkuljetuksen ja asennuspalvelun. En ole KOSKAAN tavannut näin siistiä, miellyttävää asentajaa kuin Lundian puolesta meille lähetettiin! Mies (olisikohan ollut Tomi nimeltään?) kävi meillä kahteen kertaan, sillä tuotteet tulivat kahdessa erässä. Hän tuli täsmällisesti sovittuun aikaan, kokosi ja siivosi kaikki pahvit ja muovit mukanaan – edes oma roskalaatikkomme ei siis täyttynyt.

 

 

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

 

 

Habitaren osastolla ollut Iiris hurmasi minut myös Lundian tarinalla. Suomalainen, vuonna 1948 perustettu perheyritys, joka uskoo aitoihin asioihin – suomalaiseen vapaastikasvaneeseen massiivimäntyyn, ihmisiin ja kestävään muotoiluun. Lyhyet kuljetusmatkat metsästä tehtaalle ja tehtaalta kauppaan ovat ympäristöle hyväksi, kuten on myös se, että Lundia kuulemma käyttää mm. toimitilojensa lämmityksessä puuhaketta, joka tulee tuotantolaitostamme ympäröivistä metsistä. Hausjärven tuotantotiloissa myös lajittellaan kaikki mahdollinen. Kuulostaa niin oikealta – mahtavaa, eikö totta? Lisää tarinasta ja yrityksestä voit halutessasi lukea täältä.

 

 

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

 

 

Kurkistus kotini työhuoneeseen – suosi suomalaista

 

Yrittäjyys on siirtynyt minuun myös suvussa ja moni sukulaiseni toimii tai on toiminut yrittäjinä. Myös isoisäni, Veikko-pappa oli aikoinaan kyläkauppias ja tuo kyläkauppa jatkui äitini veljesten ja lopulta myös äitini vetämänä vielä muutama vajaat viisi vuotta sittenkin. Sitten tulivat isot jätit ja kyläkauppa jouduttiin laittamaan kiinni. Moni tuli sulkemisen jälkeen voivottelemaan ja surkuttelemaan kaupan sulkemista. Palvelu oli kuulemma aina ollut lämpöistä ja tunnelma kodikas, ja että myös tuotteet olivat olleet laadukkaita – erityisesti palvelutiskillä. Oli liian myöhäistä enää tehdä mitään – kauppa oli kiinni ja pysyi. Tämä esimerkkinä sille, että kotimaisia kivijalka- ja nettikauppoja kannattaa tukea – äänestää jaloillaan vahvemman ja vauraamman Suomen puolesta. Itsekin yrittäjänä, minusta on ihanaa tehdä yhteistyötä suomalaisten perheyritysten kanssa ja nostaa heitä aina kun mahdollista. Fanaattinen ei tarvitse tässäkään asiassa olla, mutta edes asian tiedostaminen ja tietoisten valintojen tekeminen jo vie eteenpäin.

 

 

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

 

 

Toinen kotimainen huikea perheyritys on Hakola, jonka Moon-rahi oli osunut silmiini useasti. Olin miettinyt minne se kotiini istuisi – halusin ehdottomasti hempeän vaaleanpunaisen samettisen rahin ja työhuoneeni oli sille täydellinen paikka. Muuten valkoista, hiilenmustaa ja harmaata pursuileva huone kaipaa myös ripauksen pehmeyttä ja hempeyttä – tylikkäästi ja yksinkertaisesti. Jurvan kunnassa Etelä-Pohjanmaalla valmistetaan upeita huonekaluja pitkillä perinteillä. Hakolan tarina juontaa juurensa 1963-luvulle asti. Puusepäntaito siirtyi perustaja-isältä Jari-pojalle. Jarin tyttären mukaan tulo vuonna 2015 antoi täysin uuden elämän koko sarjalle ja alkoi syntyä hiukeita huonekaluja, joista niin moni miellyttää myös omaa silmääni. Esimerkiksi sarjan nahkainen tai samettinen Lazy Classic -sohva on ihana, puhumattakaan Noma-lepotuolista! Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen on ajan hermolla ja jatkuvasti kehittämässä toimintaa eteenpäin. On ihana ajatella, että Hakola valmistaa huonekalunsa edelleen pohjanmaalla, samassa tehtaassa kuin jo yli 50 vuotta sitten. He suunnittelevat ja valmistavat huonekalujen klassikoita – ympäristöä kunnioittaen.

 

 

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

 

 

Kurkistus kotini työhuoneeseen – hyllyt ja seinälaatikot

 

Koko hommahan sai alkunsa vitriinisträ, johon ihastuin… Classic moments -vitriini päätyi siis toiselle valkoiselle seinälle ja toiselle seinälle valittiin Classic-kaksiosainen avohylly – säilytystilaa kun ei koskaan ole liikaa. Mustalle seinälle suunnittelija suunnitteli hauskan System-laatikko kokonaisuuden. Eriväriset säilytyslaatikot sopivat paitsi toisiinsa, myös Lundia Classic-hyllyyn ja seinälle taideteokseksi! Seinällä olevissa säilytyslaatikoissa minulla on esimerkiksi paikka eteerisille öljyille, joita käytän diffuuserissa, kynttilöille ja muilla pienille tavaroille. Ihanaa, ettei pikkusälää ole joka puolella ja työhuoneessa säilyy yksinkertainen ja ”tyhjä” tunne – koen, että ajatus liikkuu paremmin kun huone ei pursuile tavaroista. Kirjat ovat kyllä vielä alakerrassa säilössä, mutta osa niistä siirtyy hiljalleen takaisin tänne ylös ja vitriiniin sekä kirjahyllyyn. Huoneeni kaapeissa sitten asustaa totuus – kaamea tavaran paljous…olisi aika ”kon marittaa” kaapitkin. : )

 

 

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita Tykkä

 

 

Uudessa työhuoneessani on nyt hyvä flow – tilaa hengittää ja heittäytyä vaikka välillä taukojumpaksi tanssimaan keskelle lattiaa. : ) Myös aidot materiaalit tuovat tilaan hyvää energiaa ja vahvistavat huoneeni positiivista fiilistä. Seuraavaksi olisi sitten kasvien vuoro – tänne tarvitaan lisää vihreyttä ja elämää!

Kertakäyttökulttuuri kuluttaa maailmaa – kotimainen huonekalu tehdään kestämään sukupolvelta toiselle. Siksikin on ihana suosia kotimaisia, Lundian ja Hakolan kaltaisia hiukeita perheyrityksiä.

 

Onko kotimaisuus sinulle tärkeää? Entä työtila, jossa vietät paljon aikaa – mitä se sinulle merkitsee? Kirjoita alle, olisi kiva kuulla olenko ajatusteni kanssa yksin, vai onko jaatteko samoja ajatuksia kanssani?

 

Iloa ja inspiroivaa sunnuntaita,
Karita

 

 

kuva: Emma Ronkainen
kuvausvaate: Boss / Polhem

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Fressaus aivoille

fressaus aivoille Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (2)
 1. Ompa kiva postaus, ois kiva nähdä muitaki koti postauksia, tosi kivan näkönen koti!:)

  1. karitatykka
   11.3.2019, 13:03

   Kiitos Sipe!

   Työn parissa menee aika paljon aikaa ja siksi siis myös työhuoneella on merkittävä vaikutus hyvinvontiin ja myös työn mielekkyyteen. : )

   Ihanaa viikkoa!
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *