Kun kaikki tuntuu menevän pieleen – tee tämä!

Kun kaikki tuntuu menevän pieleen – tee tämä!kun kaikki tuntuu menevan pieleen tee tama Karita Tykka

Meillä kaikilla on päiviä, jolloin tuntuu siltä ettei mikään mene kuten toivoisimme. Asia toisensa perään menee toisin kuin suunnittelimme. Silloin tarvitaan apuja kääntää ajatusmalli uudeksi ja siirtää fokus toisaalle. Siksi tänään haluaisin jakaa 3 asiaa, jotka on hyvä palauttaa mieleen, kun koko päivä, viikko tai kuukausi näyttää menevän pieleen… Keskity siis kolmeen kohtaan ja tunnustele, miltä ne sinusta tuntuvat. Itseäni nämä kolme asiaa haastavan ajanjakson aikana ainakin helpottavat.

kun kaikki tuntuu menevan pieleen tee tama Karita Tykkä

Kun kaikki tuntuu menevän pieleen – tee tämä!

Käy kohta kerrallaan ja muokkaa omaa sisäistä puhettasi, kiinnitä huomio siihen, mitä kehossa sekä mielessä tapahtuu ja ota vastuu tunteistasi sekä toimistasi. Asioita tapahtuu, meistä itsestämme riippuu, millainen vaikutus tapahtuneella meille on.

1. Kaikki menee ohitse ja huomenna on uusi päivä.
Se, että tämä päivä tai viime viikko ei mennyt kuten ajattelit ja tunsit epäonnistumista, harmitusta tai pettymyksiä, ei tarkoita, että huomenna tilanne on sama. Uusi päivä, uusi alku ja uusi mahdollisuus – päivä, jolloin voit aloittaa uudelleen. Anna sille tila ja ota uusi päivä vastaan avoimella sekä positiivisella mielellä.
Kun ryhdyt toimimaan siirtyäksesi haluamaasi suuntaan, todennäköisesti sinulla on vähän enemmän onnea ja muista, että vaikka se ei aina tunnu siltä, on haasteellinen aika vain väliaikaista ei pysyvää.

2. Olet selviytynyt vaikeammistakin tilanteista aiemmin.
Kun olet haasteiden keskipisteessä, saattavat keho ja mieli mennä stressaantua pahemman kerran ja epätoivo, jopa paniikki vallata mielen. Älä menetä usko itseesi ja kykyihisi – muistele mistä kaikesta olet aiemmin selvinnyt. Olet paljon vahvempi kuin tällä hetkellä koet olevasi. Maa jalkojesi alla ja elämä kantaa ja saatat jopa löytää ratkaisun, joka on aiemmin toiminut jonkin toisen haasteen kanssa, ja joka auttaa myös nyt. Se voi olla vaikka avun pyytäminen, hengitysharjoitus, asioiden uudelleen arviointi, asioista luopuminen tai jokin muu.

3. Keskitä huomiosi hyvään – mikä elämässä on hyvin?
Haasteiden silmässä on enemmän kuin helppoa juuttua negatiivisiin asioihin, jotka entisestään vetävät yhä syvemmälle syyllisyyden, itsekritiikin ja negatiivisuuden syövereihin. Älä unohda, että on edelleen asioita, jotka ovat elämässäsi hyvin. Ne voivat olla vaikka ihan pieniäkin asioita, mutta silti merkityksellisiä. Tai asioita, joita helposti pidämme itsestäänselvyytenä – puhdas vesi, ruoka, happi ja hengitys, vaatteet, koti tai luonto. Voit myös miettiä, mikä merkitys haasteelliselta tuntuvalla asialla on viikon tai kuukauden kuluttua ja saada niin etäisyyttä sekä perspektiiviä tapahtuneeseen ja irtaantumaan ajatusmalleista, jotka eivät palvele.

kun kaikki tuntuu menevan pieleen tee tama Karita Tykkä

Lempeä muistutus: haasteet joita elämän varrella koemme muodostuvat tapahtumista. Se, miten tapahtumat meihin ja toimintaamme vaikuttavat määrittää tapahtumien todellisen vaikutuksen. Tunteet ovat tärkeitä, enkä tarkoita että hampaat irvessä pitäisi vain ajatella aina positiivisesti – oleellista kuitenkin on, ettei annan negaatioiden imaista mukaansa ja ottaa valtaa. Voimme ajatella vai yhtä asiaa kerrallaan, joten se, mille annamme ajatuksemme, luo sen hetkisen todellisuutemme.

Olen itsekin kohdannut suuri haasteita elämäni varrella ja saanut tehdä töitä itseni sekä ajatusteni kanssa oikein tosissaan. Vaikeina hetkinä minua kaikessa raadollisuudessaan lohduttaa ajatus ”tämäkin menee ohitse”. Joskus se tarkoittaa jostakin rakkaasta ja tärkeästä luopumistakin… Se kuitenkin tuo lohtua siitä, että asiat tulevat muuttumaan, eikä mikään tunne kestä loputtomiin.

Keskity hyvään ja pyri näkemään hyvä myös toisissa ja asioissa ympärilläsi. Jokainen hetki on ainutkertainen ja ohikiitävä. Haasteiden keskiössä voimme keskittyä siihen, mitä voimme asioille tehdä ja jos emme voi tehdä mitään, on parempi siirtyä eteenpäin kuin jäädä junnaamaan haasteeseen.

Haasteita tulee, mutta ne opettavat meille aina jotakin arvokasta.
Ota opiksi ja jatka vahvempana eteenpäin.

Iloa ja ihanaa viikkoa kaikille,
Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

KOKO KEHON AAMUTREENI

koko kehon aamutreeni

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (3)
  1. Ihana, kiitos tekstistäsi juuri tänään! Tämä tuli sopivasti muistuttamaan ❤

  2. Osui hyvin, koska tämä maanantai on ollut kaaoottinen. Kiire vasta nyt helpottanut ja etäisyyttä töihin vasta illalla saatu. Ihan tööt päivä. Huomenna edessä uusi ja nyt helpotti. Teen huomisesta paremman koska pystyn. Kiitos Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *