Kuivatut tomaatit yrteillä

Kuivatut tomaatit yrteillä pelastavat monet arjen ruat ja ne syventävät ihanasti muun muassa kastikkeiden makua!

kuivatut tomaatit yrteillä Karita tykkä

Tomaattikausi on nyt ja kotimaisia punaisia kaunokaisia on hyvin saatavilla! Ne maistuvat ihanilta sellaisinaan, mutta kuivatut tomaatit yrteillä maustettuina ovat vasta jotakin! Voit heittää niitä salaatin joukkoon, keittojen päälle, kastikkeisiin, tahnoihin, pastaruokiin, leivän päälle ja moneen muuhun. Ensi viikolla jaan reseptin, jossa näille on käyttöä, joten kannattaa kokeilla ja säästää myös sitä reseptiä varten.

Aikaa näiden tekeminen jonkin verran vie, mutta vaikeaa se ei ole – kaikki osaavat valmistaa näitä! Minulle yrteillä maustetut kuivatut tomaatit vievät heti ajatukseni Italiaan ja sen makumaailmaan. Valmistusohjeesta löydät kaksi tapaa valmistaa nämä – perinteisesti uunissa tai raakaversiona kuivurissa tai matalalla lämmöllä uunissa. Lopputulos on molemmissa hyvä – maku syvä ja koostumus ihanan mehukas.

Kokeile reseptiä ja nauti kauden herkuista uudelle tavalla!

Iloa
Karita

kuivatut tomaatit yrteillä Karita tykkä

Kuivatut tomaatit yrteillä

2 kg puoliksi leikatuina ja siemenkodat poistettuina (itse käytin kirsikkatomaatteja)
1 dl tuoretta pilkottua basilikaa, oreganoa ja timjamia tai muita mieleisiäsi mausteita (myös kuivattuja voi käyttää)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua valkosipulia
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia (ei välttämätön)

Sekoita kaikki raaka-aineet, suolaa ja pippuria lukuun ottamatta keskenään ja laita kuivurin pellille tai uuniin. Ripottele päälle hiukan suolaa ja pippuria, ja kuivata 45 asteessa noin 15 tuntia, kunnes ovat täysin kuivia. TAI valmista unissa noin 80-100 asteessa noi 7 tuntia, tai kunes tomaatit ovat täysin kuivia.

Kuivatut tomaatit yrteillä sopivat monen kanssa nautitavaksi. Salaatit, tomaattipohjaiset kastikkeet, liharuoat, tahnat, leivän päälle ja niin edelleen.

kuva: Viola Minerva / Cozy Publishing / Lautasellinen kauneutta

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

KESÄKURPITSAPASTA TOMAATTI-KAPRISKASTIKKEELLA

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (4)
  1. Suvi Maarit
    4.9.2019, 07:03

    Kiitos ihanista resepteistä, joissa näkyy ja maistuu syksyn tunnelma
    (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

    1. Kiitos. <3

  2. Täytyy laittaa kokeiltavien listaan ehdottomasti, mutta yksi kysymys vielä miten säilytät näitä vai käytätkö kerralla kaikki?

    1. karitatykka
      4.9.2019, 12:46

      Lasipurkissa ja jääkaapissa, mutta en tidä onko kylmä säilytykseen edes tarpeellinen. : )

      Iloa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *