Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

KUINKA OPPIA HELPOITEN?

Olen aloittanut vuosien tauon jälkeen koulut uudelleen ja opiskellut nyt jo useamman vuoden ajan. Aika ajoin päähäni on nuossut kysymys:  ” kuinka oppia helpoiten? ” Ensiksi opiskelin Life Coachiksi ja kuun lopulla minun pitäisi valmistua Health Coachiksi, eli holistiseksi ravintovalmentajaksi. Koen näiden koulutusten luovan yhdessä erinomaisen pohjan kokonaisvaltaiseen hevinvointivalmennukseeni. Niiden lisäksi opiskelen jatkuvasti esimerkiksi kursseilla, lukemalla ja luentoja kuuntelemalla, jotka auttavat minua ymmärtämään itseäni ja valmennettaviani paremmin.

 kuinka oppia helpoiten

Voisi kuvitella, että helpolta tuntuva ja nopea kirjojen luku, valmennukset tai vaikka kirjoitustehtävät olisivat nopein ja paras tie oppimiseen, mutta ole huomannut sen olevan toisin. Kuten Pablo Neruda, Chileläinen Nobel-palkittu runoilija ja poliitikko on todennut – kaikista parhaiten meitä auttavat kirjat, valmentajat ja muut oppimisen keinot, jotka laittavat meidät ajattelemaan eniten ja haastavat pohtimaan. Olen täsmälleen samaa mieltä. Joskus tarvitaan myös kipeitä ja rehellisiä oivalluksia tai asian tavaamista udelleen ja uudelleen, jotta oikeasti ymmärrämme ja opimme. Ulkoaluku on täysin eri asia kuin oppiminen, eivätkä esimerkiksi koulujen kokeet siksi kerro mielestäni koko totuutta tai nosta yksilöiden kaikkia ihania voimavaroja esiin.

 

The books that help you most are those which make you think the most.
The hardest way of learning is that of easy reading; but a great book that comes from a great thinker is a ship of thought, deep freighted with truth and beauty.

– Pablo Neruda

Viisautta on monenlaista ja olemme kukin omalla tavallamme uniikkeja, lahjakkaita ja viisaita henkiolentoja fyysisissä kehoissamme. Omassa valmennustyössäni haluan auttaa ihmisiä muun muassa voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin, saavuttamaan tavoitteensa ja löytämään tasapainon elämääänsä. Keho ja mieli toimivat parhaiten ja olemme onnellisimmillamme kun elämä on tasapainossa, siksi sen saavuttamiseen kannattaa perehtyä ja panostaa. Kun keho ja mieli ovat tasapainossa, sujuvat arjen päivittäisen askareet mukavasti, keho on kevyt ja energinen, iho on kuulas, mieli on positiivinen ja aamuheräämiset ovat helppoja hyvin nukutun yön jälkeen.

Kuinka oppia helpoiten saavuttamaan tasapainon? Tiedostamalla ongelmat, ymmärtämällä mitä haluaa saavuttaa ja muuttaa sekä määrittämällä askeleet kohti päämäärää. Sen lisäksi tarvitaan tietysti toiminta, sillä vaikka kuinka puhut tai suunnittelet, eivät ne ota askeleita puolestasi. Siksi myös tuki on kultaakin arvokkaampaa. Tutkitusti etenkin me naiset olemme laumaeläimiä, jotka hyötyvät suunnattomasti toisen tuesta ja asioiden jakamisesta. Tulokset nousevat hiumasti kun on joku, jonka kanssa jakaa ja pallotella asioita, ja joka tukee ylä- ja alamäissä.

Kuten aiemmin mainitsin, olen valmentaja ja hemmotellakseni teitä ihania lukioitani haluaisin  tarjoja ilmaisen konsultaation viidelle ihanalle lukijalleni. Konsultaatio ei siis velvoita sinua mihinkään, muuta kuin olemaan rehellinen itsellesi ja avoin valmennukselle. Konsultaatio ei ole varsinainen valmennus vaan pieni kurkistus elämäsi tilanteeseen ja sen mahdolliseen tasapainottamiseen.
Innostuitko? Jaa tämä juttu ja laita viesti kommentteihin miksi sinä kaipaisit valmennustani. Viiden kanssa sovin sitten tavan, kuinka etenemme – tapaammeko jossakin vai tapaammeko vaikkapa Face Timessa tai puhelimessa, jos välimatka on pitkä tai aikataulut tiukat. : )

Kiinnostaako tunnin konsultaatio juuri sinua? Jos, niin jaa postaus, laita viestiä kommentteihin ja jää odottelemaan.
Paljastan onnekkaat täällä blogissa viikon kuluttua maanantaina 18.9.2017.

Iloa ja ihanaa oloa!

Karita <3

paita: Dry lake / Stylla Helsinki

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

Myrkytön koti

Kevätsiivous

Taivaalliset minttusuklaat

SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT KARITA TYKKA

Maanantain positiivinen ajatus

maanantain-positiivinen-ajatus

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (82)

 1. Jonna

  Ensimmäiseni haluan kiittää sinua inspiroivista ja positiivisuutta huokuvista postauksistasi. Olen aktiivisempi seuraamaan sinua Instagramissa, mutta ajoittain eksyn bloginkin puolelle.
  Omasta terveydeydestä huolehtiminen on alkanut kiinnostamaan minua yhä enemmän kuluneiden parin vuoden aikana. Ehkäpä se, että ikä alkaa nyt kolmosella on saanut myös havahtumaan siihen, että tässä kehossa tulisi todellakin viettää loppuelämä ja siitä tulee pitää hyvää huolta.
  Henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat tärkeitä minulle, ja yritänkin pääsääntöisesti tehdä itselleni hyviä valintoja niin ruuan kuin muunkin tekemisen suhteen.
  Olisi ihana päästä keskustelemaan kanssasi elämänfilosofiastasi ja saamaan vinkkejä tulevaan.

 2. Pauliina

  Tällä hetkellä elämä tuntuu olevan aikamoista oravanpyörää yrittäjyyden ja lapsiperhearjen keskellä. Olisi mahtavaa saada keskustella asioista objektiivisen henkilön kanssa, jospa saisi uusia näkökulmia siihen, kuinka lähteä hakemaan tasapainoa elämään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *