Kuinka käsitellä vihaa

Kuinka käsitellä vihaa – ikävää tapahtumaa, sinua vahingoittanutta, kokemaasi epäonnea, kohtaloa, ketään tai mitään.

 

älä vihaa Karita Tykkä

 

 

Saatamme tuntea pettymystä, surua ja vihaa negatiivisiksi kokemiamme asioita, ihmisiä ja tapahtumia kohtaan. Viha ja epäoikeudenmukaisuuden tunteminen ovat suuria ja hyvin vahvoja tunteita, joiden pauloihin jää helposti jumiin. Itsekin toisinaan turhaudun ja kysyn ”miksi näin kävi…” Haen syytä jostakin ulkopuolelta – näin kävi koska… Vastaus jää useimmiten löytämättä.

 

 

Kuinka käsitellä vihaa – mielen voima on valtava

 

Mielen voima on valtava, ja sillä, mitä ajattelemme ja mihin huomiomme keskitämme, on suuri merkitys. Vihan, turhautumisen, vastausten puutteen ja pelon hyväksyminen vapauttaa. Tilanteesta tai asioista ei tarvitse pitää, mutta jos jäämme niihin jumiin, saavat ne entisestään meistä isomman otteen määrittäen elämämme ja tarinamme.

 

 

 

 

 

In order to love who you are, you can not hate the experiences that shaped you.
– Andrea Dykstra

 

 

 

 

Kuinka käsitellä vihaa ja miten suhtautua kokemaansa vääryyteen? Useimmiten ajatus, ”entä jos asiat eivät tapahdu minulle, vaan minua varten?” auttaa, mutta aina se ei toimi. Uskon kuitenkin, että kaikkien kokemuksien jälkeen ja ehkä juuri niiden ansiosta olen lopulta vahvempi ja viisaampi – osaan arvostaa jokaista hetkeä ja elämää entistä enemmän. Omaa asennoitumista ja ajatusmaailmaa on hyvä tarkkailla. Ns ”negatiivinen tunne” on voimakas ja esimerkiksi vihasta käsin elämän kokeminen saattaa katkeroittaa – jopa lamaannuttaa. Katkeruudesta, syyttelystä tai muista ikäväksi kokemistamme tunteista käsin emme tee valintoja, jotka vievät meitä eteenpäin. Menneisyyttä en voi muuttaa, tulevaisuudesta en tiedä – mutta tähän hetkeen voin vaikuttaa.

 

 

 

Kuinka käsitellä vihaa – ota vastuu

 

Meillä kaikilla on valta ja vastuu omista ajatuksistamme ja tästä hetkestä. Millaisen elämän sinä haluat ajatuksillasi luoda – elätkö yltäkylläisyydessä vai puutteessa, näetkö asioidet useat eri puolet ja hyväksytkö sen, mitä on? Hyväksyessäni sen mikä on, vapautan energiaa kaikelle muulle – jos en voi vaikuttaa, pyrin hyväksymään ja suuntaamaan fokukseni toisaalle, jonnekin, johon voin vaikuttaa.
Voisitko löytää voimaa elämän negatiivisiksi kokemistasi käänteistä? Ehkä juuri niiden ansiosta olet se ihana sinä, joka lukee tätä tekstiä, ajattelee ja tuntee.

Viha antaa lisää voimaa negaatiolle ja ikäville asioille. Sinä päätät, hyväksytkö tunteesi sellaisena kuin ne ovat ja otat vastuun tästä hetkestä ja tulevaisuudesta. Tehdään tästäkin hetkestä merkityksellinen ja nähdään sen ainutkertaisuus ja voima. Tämäkin menee ohitse…

 

 

Rakkaudella,
Karita

 

 

 

 

P.S. Jos tunnet, että joku jossain kaipaa tätä nyt – jaa linkki hänelle. Tämä saattaa auttaa muuttamaan loppuelämän suunnan kohti hyväksyntää ja valoa, parempaa huomista. Viha on tärkeä tunne ja sillä on tärkeä viesti – siihen ei vain kannata jäädä kiinni.

 

 

 

kuva: Emma Ronkainen

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Fressaus aivoille

fressaus aivoille Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (2)
 1. Hei Karita 🙂
  Silloin su 17.3. Madaran yhteistyönmerkeissä päälläsi oli kaunis paitapusero. Saanko kysyä, mistä/minkä merkinen se on? Kiitos!

  -M

  1. karitatykka
   24.3.2019, 21:57

   Olisiko ollut Ginatricot…
   en tiedä, oli vain kuvauslaina.

   Karita <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *