Kolmen kuukauden kokemus – Uniqair

Kolmen kuukauden kokemus kertoi paljon…

kolmen kuukauden kokemus Karita Tykkä

Kesä on täällä, ilma lämmennyt ja ilmanlaatu jo nyt muuttunut. Raikkaan talvisään jälkeen ilmassa pölyää siitepölyt ja katupölyt. Sen näkee heti kun pitää ovea hetken auki tai katsoo terassihuonekalujen pintaa. Rakastan kesää, aurinkoa ja lämpöä, mutta myös puhdasta ilmaa, ilmaa, jota hengitän ja joka kulkee sisälläni miltei suodattumatta. Kaikki mitä saamme sisäämme ruoan, vaatteiden, kosmetiikan, erilaisten kemikaalien ja ilman mukana lisää elimistömme toksiinikuormaa. Elimistömme on varustettu upealla puhdistusmekanismilla – maksa, munuaiset ja haima tekevät työtä tauotta ja käskemättä. Yrittää parhaansa, jotta voisit mahdollisimman hyvin, mutta myös me itse voimme vaikuttaa asiaan ja keventää kuormaa.

kolmen kuukauden kokemus Karita Tykkä

Olemattomat karvat sieraimissa ja keuhkoissa tekevät parhaansa, mutta se on pientä jos kuorma on suuri. Enkä tässä tarkoita edes suurkaupunkien saastekuormaa, vaan esimerkiksi huone- ja siitepölyn, hajujen kuten tupakan ja ammoniakin, pienhiukkasten, mikrobien ja muiden allergisten reaktioiden aiheuttajien aiheuttamasta kuormasta. Myös erilaiset virukset ja bakteerit saavat meidät huolehtimaan ilmasta, jota hengitämme ja hyvä niin. Suomessakin ilman laatu on heikentynyt ja myös kotiemme ilma saattaa olla terveytemme taakkana. Erilaiset kemikaalit pyörivät ilmassa, esimerkiksi ruoan kärventyessä pannulla. Hyvä sisäilma on paitsi terveysteko, myös yhä enemmän tärkeä viihtyvyystekijä. Kaikki varmasti tiedämme, miltä lettujen paistaminen tuntuu ja näkyy huoneilmassa – käry on melkoinen…

kolmen kuukauden kokemus Karita Tykkä

Kolmen kuukauden kokemus Uniqair -ilmanpuhdistimesta

Minulle luonto ja saaristoilma ovat osa jokaista päivääni – koen olevani hyvin onnekas. Kaikilla ei ole sama tilanne. Voimme vaikuttaa ilman puhtauteen kodissamme, jossa vietämme ehkä suurimman osan päivästä. Etenkin makuuhuoneessa, jossa vietämme iso osan päivästä. Kolmen kuukauden kokemus UniqAir -ilmanpuhdistimesta on antanut paljon ja auttanut huomaamaan eron. Voit lukea yhden kirjoituksistani täältä. Ja toisen, joka keskittyy enemmän ilmassa oleviin bakteereihin ja viruksiin täältä. Molemmat avaavat lisää Uniqairin toimintaperiaatetta ja tehokkuutta. Minun oli tarkoitus palauttaa Uniqair -ilmapuhdistin kokeilun jälkeen, mutta toisin kävi – ei tullut mieleenikään luopua tästä. Ero on ollut selkeä ja ilmanlaadun parantuminen on tuntunut selvästi, siispä päädyin hankkimaan sen itselleni. Ilmanlaadun ero on ollut selkeä, tutkimukset ja niiden tulokset tukevat havaintoani, mutta vieläkin tärkeämpää minulle on kokemus ja tunne tuotteen toimivuudesta. Ilma raikastuu ja puhdistuu nopeasti.

kolmen kuukauden kokemus Karita Tykkä

Koen, että puhdasta ilmaa on helpompi hengittää. Keuhkorakkulani nauttivat puhtaasta ilmasta ja keho voi hyvin – etenkin sateella huomaan, miten sateen siitepölyn taltuttamaa ja happirikasta ilmaa on helpompi hengittää. Huoneilman heikko laatu taas altistaa päänsärylle, tekee väsyneeksi, kroonisia vaivoja, todella moninaisia oireita ja tekee ärtyisäksi. Puhun paljon hengityksestä ja sen merkityksestä. Se on ensimmäinen asia, jonka teemme syntyessämme ja se on viimeinen asia ennen lähtöämme. Selviän pakon edessä viikkoja ilman ruokaa ja päiviä ilman vettä – ilman happea en selviä montaakaan minuuttia. Eikä ole ollenkaan sama, mitä hengitän – haluan kiinnittää huomioni ilmanlaatuun ja muistaa hengittää tietoisesti. Olikin jo ensimmäisestä kuukaudesta lähtien selvää, että Uniq -ilmanpuhdistin jäisi meille.

kolmen kuukauden kokemus Karita Tykkä

Huonepölyä irtoaa ilmaan jatkuvasti kodin pinnoista, tekstiileistä, huonekaluista, vaatteista, kasveista sekä ihmisten ja lemmikkiemme ihosta. Meillä oli aikanaan myös kaksi koiraa ja vaikka ne toivat hurjasti iloa, kuormittavat ne sisäilmaakin. Lemmikeistä, koirista, kissoista, jyrsijöistä ja linnuista irtoavat karvat, höyhenet, hilse ja muut hiukkaset aiheuttavat allergiaoireita. Siitepölykausi jatkuu elokuulle aiheuttaen allergisia oireita monille. Jopa 80 % ulkoilman epäpuhtauksista päätyy ovien, ikkunoiden ja ilmanvaihdon kautta sisäilmaan – siksi myös sillä missä asumme on suuri merkitys.

kolmen kuukauden kokemus Karita Tykkä

Kolmen kuukauden kokemus antoi mahdollisuuden hengittää turvallista ilmaa

Mikromuovia syntyy muovijätteiden hajotessa. Tutkijat ovat arvioineet, että vuoteen 2050 mennessä merissä on painossa mitattuna enemmän muovia kuin kaloja. Mikromuovit eivät kuitenkaan ole vain vesistöjen ongelma. Turun Yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksella havaittiin, että ulkoilmassa on runsaasti mikromuovia, jota kulkeutuu hengitysilman mukana elimistöömme. WHO:n mukaan 90 % maailman ihmisistä hengittää vaarallisen saastunutta ilmaa. Emme näe mikromuovia meressä tai tunnista sitä ilmasta, siksi haluan tehdä voitavani ja jotenkin tuntuu turvallisemmalta, kun tietää että ainakin kotona ilma on turvallista hengittää.

kolmen kuukauden kokemus Karita Tykkä

Hengitämme 10 000 litraa ilmaa vuorokaudessa ja yksi tärkeimmistä, mitä suuhusi laitat, on ilma, jota hengität.

Kolmen kuukauden kokemuksella voin suositella UniqAir -ilmanpuhdistinta – 100 € alennus

Oma terveys on asia, johon itse haluan panostaa. Saan antaa koodin, jolla saat 100 € alennuksen Uniq-tuotteesta (alennus lasketaan verollisesta tuotteesta). Koodi on voimassa 31.8.2020 asti.

Koodi: karitauniq

Laitevaihtoehdot pääset katsomaan ja lisää niistä lukemaan klikkaamalla tästä.

Hengitys, kehon ja mielen silta – se on aina läsnä ja vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja elämänlaatuun.
Ota siis hetki ja hengitä.

Kesäisin terkuin,
Karita

kuvat: Emma Ronkainen 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Välipalapatukka, joka maistu lapsille ja aikuisille
valipalapatukka lapsille Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | YouTubeja FB

kiitos!

Kommentit (1)
  1. Kokemuksia puhtaan sisäilman hyödyistä - UniqAir
    7.7.2020, 13:23

    […] Lue Karitan kolmen kuukauden Uniq-ilmanpuhdistimen kokemuksesta. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *