Kohti hyvää elämää

Kohti hyvää elämää, mutta mikä saa minut tavoittelemaan hyvää elämää? Tekemään sitä joka päivä – tänäänkin.

kohti hyvaa elamaa Karita Tykkä

Sisäinen rauha, jonka koen sydämessäni, mielessäni ja kehossani ovat minua ajava voima. Energian ja elinvoiman tunne elämässäni. Poikani, jolle haluan olla läsnä terveenä ja elinvoimaisena mahdollisimman pitkään. Rakas mieheni, jonka rinnalla haluan matkaani terveenä taivaltaa. Vanhempani, jotka kaipaavat apuani. Ystävät, joiden elämässä haluan jaksaa myötäelää. Työni, jota rakastan, ja jota haluan tehdä sydämestäni. Te, lukijat, seuraajat ja kanssakulkijat, joille saan jakaa oivalluksiani ja joilta saan ammentaa inspiraatiota tekemiseeni. Ja minä itse, sisäinen pieni lapsi joka kaipaa huomiotani ja hyvää elämää voidakseen hyvin. Hyvä elämä on kokonaisuus ja juuri kokonaisuus saa minut tekemään asioita ja motivoitumaan aina uudelleen ja uudelleen. En koe edes tarvitsevani varsinaisesti motivaatiota, sillä koen että tänä päivänä toimintaani ohjaa jokin muu.

kohti hyvaa elamaa Karita Tykkä

Jos oma suuri syy tuntuu olevan hukassa, etkä tiedä mikä se edes olisi tai mistä sen löytäisit, aloita jostakin. Aseta itsellesi eteenpäin vielä tavoite, jonka pystyt suurella todennäköisyydellä saavuttamaan. Aloita siitä ja aseta itsellesi kannustimia matkan varrelle. Juhli onnistumisia, äläkä soimaa itseäsi takapakeista. Jos esimerkiksi sorrut terveellisemmän ruokavalion matkallasi karkkipussiin, mutta otat sieltä vain muutaman karkin, älä syyllistä, rankaise ja hauku itseäsi, vaan juhli sitä, että otit vain muutaman. PYRI olemaan heittämättä pyyhettä kehään, tuntemaan epäonnistumista, luovuttamaan ja aloittaamaan uudelleen taas ”maanantaina”. Pysähdy, tiedosta tilanne ja taputa itseäsi olkapäälle siitä, että osasit lopettaa ja pysäyttää kierteen. Ole ylpeä itsestäsi ja armollinen itsellesi, itsekriittisyys vie tahdonvoiman ja motivaatio häviää. Vaihtelu, tuki ja resurssit vaikuttavat myös motivaatioon ja onnistumiseen, joten ota myös ne huomioon tavoitetta suunnitellessasi. Kun olet päässyt vauhtiin, löytyy syy kuin itsestään – ehkä huomaat, että olet tiennyt syysi koko ajan, se on vain piileskellyt jossain pelkojesi takana.

kohti hyvaa elamaa Karita Tykkä

Viime viikon perjantai oli minulle suuri päivä. Uusin kirjani Hyvä elämä – rakkaudella Karita julkaistiin. Kirja on minulle erityisen tärkeä ja hyvin henkilökohtainen. Olen ammentanut siihen itsestä paljon, enemmän kuin alussa osasin edes arvatakaan. I love me -messuilla myynnissä olleet kirjat loppuivat kesken ja äänikirjaa on ladattu Storytel -palvelusta hurjasti. Minulla on mahdollisuus myös antaa Storytelin uusille asiakkaille 30 vrk:n ilmainen kuuntelujakso – sen saat suoraan tästä linkistä.

Kauppoihin kirja saapuu tällä viikolla! Niin ihanaa ja jännittävää! Olen saanut huikeita viestejä kirjastani. Luen niistä jokaisen ja olen tuntenut niistä valtavaa iloa, liikutusta ja kiitollisuutta. KIITOS kaikille, jotka otatte sen vastaan ja annatte minun kulkea kanssanne. Kirja on samaan aikaan työkirja, oivalluttaja, reseptikirja, harjoituskirja, tietokirja, kanssakulkija ja kaveri, joka hengittää kanssasi. Kirjassa käsitellään kokonaisuutta – kauneutta, ihonhoitoa, kauneutta tukevia ravintoaineita, elämäntapoja/rutiineja, ravintoa, hiljaista tulehdusta, elämänhallintaa, stressiä, voimakiviä ja niiden käyttöä, kehoa ja liikuntaa, fyysisiä elementtejä sekä laajasti mieltä ja sen voimaa, tunnesyömistä, pelkoja, motivaatiota ja niin edelleen. Tietoa, tarinoita ja työkaluja toimintaan, sillä jos mikään ei muutu, mikään ei muutu. Äänikirja ja fyysinen kirja tukevat toinen toisiaan ja vahvistavat, sekä syventävät kokemusta. Reseptit löytyvät luonnollisesti ainoastaan fyysisestä kirjasta. Jaan omat oppini ja oivallukseni, sekä tarinoita elämäni varrelta. Jokaisen sanan olen kirjaan itse kirjoittanut ja äänikirjassa puhunut – suoraan sydämestä. Valtava työ on tehty ja olen kiitollinen.

Löytäessäsi syyn tekemiseen, tunnet palon sisälläsi.
Tunteen ja motivaation, joka saa sinut jatkamaan toisten jo luovuttaessa – eikä tekeminen tunnu pakolta, ennemminkin se vetää puoleensa.
– Karita

Toivottavasti sait kipinän lähteä etsimään omannäköistä hyvää elämää. Astumaan mukavuudesta pois ja ottamaan rohkeasti askeleita kohti hyvää elämää – sellaista, joka on sitä sinulle. Voimme vaikuttaa vain itseemme, mutta sitä kautta myös kulttuuria ja ympäristöämme – sitä kautta elämän kokemustamme.

Aurinkoa ja voimaa maanantaihin ja koko viikkoon,
Karita

kuvauspaikka: Nougat
kuvaaja: Emma Ronkainen
korut: Pernille Corydon / Nougat
hiukset: Siru / QHair

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

KAIKKI ON MAHDOLLISTA – VAI ONKO?

kaikki on mahdollista karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *