Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Kevätsiivous

Kevätsiivous

Kevätsiivous on tuttu juttu varmasti meille jokaiselle. Jotenkin tuntuu, että talven jäljiltä on aika päästä eroon talven pölyistä ja ottaa vastaan raikas ja valloittava kevätaurinko. Minulle tähän kevääseen kuului siivouksen lisäksi myös uusien täkkien hankinta. Jotenkin tuntuu, että on ihana aloittaa kevät puhtaalta pöydältä, ja myös vanhat täkit saivat lähteä. Kehonikin ja vaatekaappinikin kaipaisivat kevätsiivousta, mutta niihin syvennyn jokin toinen kerta…

Kevätsiivous

Kuten monessa muussakin asiassa, pyrin mahdollisimman pieneen kemikaalikuormaan myös siivotessa ja pyykinpesussa. Siksi olen käyttänyt luontoystävällisiä puhdistusaineita jo vuosia. Yksi käyttämistäni sarjoista on ollut Attitude. Kevätsiivous sai uudet tuotteet, kun pääsin testaamaan saman sarjan suihkunpuhdistussuihketta ja ikkuna ja peiliputsaria. Sarja on sertifioidusti ekologinen ja hiilidioksidineutraali. Heidän worry-free ingredients -periaate lupaa, ettei tuotteiden turvallisuudesta ihmisille ja ympäristölle ole vahinkoa. Pesu- ja kodin puhdistusaineet eivät sisällä syöpää aiheuttavia mutageenejä, karsinogeenejä tai lisääntymiskykyisiä toksiineja. Tuotteiden teho perustuu mineraali- ja kasvipohjaisiin lähteisiin, ovat hypoallergeenisiä ja niissä käytetyt hajusteet ovat peräisin luonnollisista raaka-aineisista. Tuotteiden pakkaukset on valmistettu helposti kierrätettävästä HDPE-kierrätysmuovista. Attitude-sarjan tuotteet ovat vegaanisia ja niillä on Ecologo-sertifikaatti. Ikkuna- ja peiliputsari oli mahtava apu kodin kiiltäväpintaisten huonekalujen ja peilien putsaamiseen. Seuraavaksi testaan tuotetta ikkunoihin… Suihkuputsari taas auttaa poistamaan ja estämään saippuavaahtoa huuhtelematta ja hinkkaamatta.

Kevätsiivous

Kevätsiivous

Toinen uusi tuttavuus kevätsiivoukseen löytyi PUR-kaupastaMulieres. Ensisilmäyksellä huomioin pakkauksen, joka on ekologinen ja sisältää 70 % vähemmän muovia kuin useimmat muut pesuainepakkaukset: pahvipakkauksen sisällä on pussi, joka soveltuu energiajätteeksi tai muovinkierrätykseen. Pahvipakkauksen voi vaikka kierrättää tai kompostoida. Mulieresin tuotteet valmistetaan Virossa täysin luonnollisista raaka-aineista ja ilman eläinkokeita. Omaan kokeiluun hankin yleispuhdistusaineen ja pyykinpesugeelin. Monikäyttöinen puhdistusaine sopii myös herkkäihoisille! Tuotteiden tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä. Yleispuhdistusaine sopii kaikille vettä kestäville pinnoille ja myös käytettäväksi astianpesuaineena. Pesuaineet eivät sisällä parabeenejä, öljytuotteita, synteettisiä väriaineita tai hajusteita, entsyymejä tai optisia kirkasteita. Etenkin me naiset hääräämme usein kotona erilaisten puhdistusaineiden parissa, joten ei ole sama millä putsaa. Toisaalta myös esimerkiksi pienet lapset konttaavat ja ryömivät lattioilla ja nuoleskelevat pöyränreunoja – hekin altistuvat pesuaineiden kemikaaleille. Luonnolliset ja turvalliset puhdistusaineet ovat parhaaksi niin meille kuin luonnollekin – turvallisesti puhdasta.

Kevätsiivous

Kevätsiivous antoi kyytiä myös vanhoille täkeille, kun tilalle tulivat Familonin unelmanpehmeät höyhentäkit. Käytän samoja peittoja kesällä ja talvella, joten valitsin Silver-untuvapeitteet, jotka ovat keskilämpöisiä ja palvelevat siis loistavasti kaikkina vuodenaikoina. Täyte on 60 % untuvaa / 40 % höyhentä, kevyet höyhenet ja untuva säätelevät loistavasti lämpöä ja ylläpitävät mukavaa, hiostamatonta lämpötilaa. Ekologisesti ja eettisesti valmistetun huippulaadukkaan Familon Silver -untuvapeiton kanssa uinahdan ihanasti matkalle kohti höyhensaaria. Tyynyjä pitää sängyssäni aina olla monta ja suosikkilakanani ovat jo vuosia olleet Edbladin pellavalakanat, jotka vain paranevat käytössä… Kokonaisuudessaan makuuhuone on simppeli ja avara, ei täyteen ahdettu romuhuone. Olen huomannut, että kun vaatekasat tai jokin muu alkaa valloittaa makuuhuonetta, kärsivät myös unet. Puhelin ei myöskään kuulu makuuhuoneeseeni. Tabletti kyllä, meditaatiomusiikin vuoksi, mutta sekin on lentokonetilassa aina öisin.

Kevätsiivous

Kevätsiivous

On hyvä pysähtyä miettimään, millainen elämäntyyli palvelee sinua ja ympäristöä, mitä kemikaaleja vaatteistamme iholle kiipii, mille aineille altistumme siivotessa ja mikä kulkeutuu siivouksen jälkeen ilmasta kouhkoihimme. Luonnollisuutta ei tarvitse suorittaa, eikä siitä kannata stressata, mutta ajatus jos toinenkin sille kuitenkin kannattaa antaa. Koko perheen terveys kiittää ja niin tekee myös luontokin. Itselleni myös tuotteiden toimivuus on tärkeää, mutta onneksi nykyään laadukkaiden ja toimivien tuotteiden valikoima on jo melko laaja.

Kevätsiivous

Tehdään yhdessä maailmasta aavistuksen verran parempi ja mietitään, miten käyttäytymisemme vaikuttaa itseemme ja läheisiimme.

Iloa ja hyvää oloa,
Karita

kuvat: Karita Tykkä
kuvauspöytä: Ellos
tuottee saatu testiin: Pur-kauppa, Sugar Helsinki ja Familon

Kommentit (5)

 1. MITÄ VALITSET ? – Rakkaudella, Karita

  […] Myrkytön koti […]

 2. APU UNETTOMUUTEEN – Rakkaudella, Karita

  […] Myrkytön koti […]

 3. TÄNÄÄN YMMÄRRÄN PAREMMIN… – Rakkaudella, Karita

  […] Myrkytön koti […]

 4. ETSIMÄSSÄ ELÄMÄNTARKOITUSTA – Rakkaudella, Karita

  […] Myrkytön koti […]

 5. KUINKA OPPIA HELPOITEN? – Rakkaudella, Karita

  […] Myrkytön koti […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *