Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Kesän suosikkiruokani

kesän suosikkiruokani

Kesä, aurinko ja mansikat ovat parasta! Haen itse luomumansikoita maalta ja pakastan talven varalle. Tänä vuonna olen tilannut 25 kiloa punaisia ihanuuksia, joista osan pakastan kokonaisina ja osan survoksena. Niitä on sitten ihana heitellä herkkuihin ja smoothiehin mansikkakauden jäätyä taakse. Parhaimmillaan marjat ovat kuitenkin heti tuoreena nautittuna. Mansikoista on kuitenkin moneksi – yksi kesän suosikkiruokani on voissa paistetut kampasimpukat mansikka-korianterisalaatilla, jossa mukana on myös jalapeno antamassa pientä potkua. Voit jättää siemenet tai poistaa, oman makusi mukaan. Mansikka-jalapeno-korianterisalaatti on taivaallista ja sopii monen ruoan kaveriksi. Kesän suosikkiruoka on kevyt, herkullinen ja täynnä makua. Se on myös gluteeniton ja ravintorikas. Ruoka on ihanimmillaan kesäiltana terassilla nautittuna, mahtavassa seurassa ja valkoviinilasillisen kera. Mmmm… Makeaan nautiskeluun oma ykkösvaihtoehto on kookoskerman kanssa nautitut mansikat – ihan parasta. Tai no, kyllä tuoreet mansikat raakasuklaalla on ehkä vieläkin herkullisempaa. Suklaahullu kun olen… : ) Täytynee jakaa täällä ensi viikolla resepti myös siihen.

kesän suosikkiruokani

Kampasimpukat paistetaan joko voissa tai gheessä. Ghee on kirkastettua voita, josta on poistettu maitohera. Molemmat kestävät hyvin kuumennusta ja ovat siksikin oma valintani paistamiseen. Toinen rasva, jota käytän muiden ruokien paistamiseen, on kookosöljy. Kampasimpukat suosittelen kuitenkin maun vuoksi paistamaan luomuvoissa. Salaatti ei säily fressinä kovin kauaa, joten määrä kannattaa tehdä ruokailijoiden mukaan, eikä sitä kannata valmistaa kovin paljon ennakkoon. Suosittelen nauttimaan kampasimpukat heti pannulta, niiden ollessa parhaimmillaan. Varo kypsentämästä simpukoita liikaa, sillä silloin niistä tulee kumimaisia ja makukin kärsii.

Kannattaa kokeilla! Olen varma, että ihastut tähän herkulliseen kesän suosikkiruokaan.

Herkullista kesäpäivää!
Karita <3

kesän suosikiruokani

Kesän suosikkiruokani – Kampasimpukat mansikka-jalapeño-korianterisalaatilla
(kahdelle)

6–8 kampasimpukkaa
luomuvoita tai kirkastettua voita eli gheetä paistamiseen
2,5 dl mansikoita pilkottuina
1 pieni jalapeno pieneksi pilkottuna (poista siemenet)
kourallinen korianteria silputtuna
suolaa ja mustapippuria
1 limetin mehu

Sekoita kaikki salaatin raaka-aineet keskenään ja siirrä sivuun.
Kuumenna ghee todella kuumaksi pannulla ja paista siinä kampasimpukoita pari minuuttia molemmilta puolilta. Ota kaunis väri molemmille paistopinnoille, mutta älä paista ylikypsäksi!
Annostele simpukat lautasille ja lusikoi päälle salaatti.
Nauti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *