Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Kauniit karvattomat sääret

Kauniit karvattomat sääret

Kauniit karvattomat sääret – kiinnostaisiko? Kyllä! Siksi päätinkin mennä poistattamaan ylimääräiset karvat sääristäni. En kuitenkaan suunnannut mihin tahansa kidutuspenkkiin, vaan ekologisimpaan, hellävaraisimpaan, luontaisimpaan ja hoitavimpaan karvojenpoistoon, joka tehdään hunajalla. Minulle kun eivät höylät oikein ole sopineet, iho ärtyy joka kerta. Mutta tämä, satoja vuosia vanha menetelmä, joka poistaa karvan juurineen, on paitsi hellä, myös antiseptinen ja tehokas. Kyseessä ei siis ole sokerointi vaan hunajointi.

Kauniit karvattomat sääret

Kauniit karvattomat sääret

Ekologisen tästä tekee käytettävän raaka-aineen lisäksi myös se, ettei hoidon tekijä käytä edes kertakäyttöhansikkaita, sillä hunajointia tehdään aina paljain käsin. Miettikää, mikä määrä tulee jätettä jo pelkästään kumihanskoista vuoden aikana! Kun kumikäsineitä ei käytetä, ei jäljelle jää mitään keinotekoista jätettä, eikä tuote lisää kehon kemikaalikuormaa. Testasin hunajoinnin ja se yllätti. Varasin ajan Töölön Natural goods companystä, jossa Johanna vastasi hoidostani. Kauniit karvattomat sääret syntyivät ilokseni ilman kipua tai hampaiden kiristelyä. Iho oli hoidon jälkeen samettisen sileä, eikä iho juurikaan punoittanut. Karvatuppi ei myöskään ärtynyt, mikä oli enemmän kuin ihanaa. Saman toimenpiteen voi tehdä myös bikinialueelle, kainaloihin tai minne vain, mistä karvat haluaa poistaa. Itseäni alkoi kiinnostaa heti myös bikinialueen hellävarainen karvanpoisto. Hunajan luontainen antibakteerisuus ja hoitavuus tekevät tästä karvanpoistomenetelmästä loistavan juuri bikinialuelle.

Kauniit karvattomat sääret

Kauniit jha karvattomat saaret

Kauniit ja karvattomat sääret

Kauniit karvattomat sääret saat helpommin, kun maltat kasvattaa karvaa ennen käsittelyä, jolloin karvanpoisto on helpompaa. Itse kasvattelin niitä reilun parin viikon ajan. Kasvatusvaihe olikin prosessin kurjin vaihe. Tosin aika riippuu täysin siitä, miten nopeaa karvankasvu on. Hoito alkoi ihon kevyellä putsauksella, sen jälkeen sille levitettiin talkkia ja sitten lämmitettyä hunajaa siveltiin sormilla sääriin pitkittäissuunnassa ja sitä työstäen karvat jäivät hunajaan kiinni. Lopuksi sääret jälleen pyyhitään ja koko homma on valmis. Lopputulos oli sileät ja pehmoiset sääret. Myös säären pinnalla ollut kuollut ihosolukko oli historiaa. Aikaa säärten putsaamiseen kuluu noin puoli tuntia, joten sen ehtii toteuttaa vaikka työpäivän lomassa. Karvat kasvavat eri tahtiin, joten karvanpoiston voi toistaa kolmen viikon kuluttua, jotta kaikki karvat saadaan kyytiin. Sileä lopputulos on taattu.

Onko sinulla jokin oma suosikki tai vinkki karvojen poistoon?
Hunajointi oli minulle ensimmäinen laatuaan ja tulen tekemään sen varmasti jatkossakin.

Kauniit karvattomat sääret ovat valmiit – kesä ja lyhyet helmat saavat tulla.
Aurinkoa!
Karita

Kauniit karvattomat sääret

Kommentit (10)

  1. EDISTYKSELLISIN JOULULAHJA + arvonta – Rakkaudella, Karita

    […] Kauniit karvattomat sääret – hunajalla […]

  2. ORAL-B ROSE GOLDIN VOITTAJA – Rakkaudella, Karita

    […] Kauniit karvattomat sääret – hunajalla […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *