Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

KASVOJEN ”VIRHEET”

Kasvojen ”virheet” – mistä ne kumpuavat?

kasvojen virheet

Katsotko koskaan peilikuvaasi huomaten ainoastaan sen näyttämät ”virheet” – finnit, rypyt, ihon värivirheet, väsymyksen ja elottomuuden tai pussit silmien alla, unettoman yön jäljiltä? Et pidä näkemästäsi – kasvojen ”virheet” jopa inhottavat ja yrität peitellä ne parhaimman kykysi mukaan? Ymmärrän – minäkin toimin  joskus noin…

Mutta mitäs jos nuo kasvojen ”virheet” eivät olekaan niitä, vaan kehon tapa kertoa sinulle jotakin tärkeää? Viime viikolla Supernainen -valmennuksessani puhuin juuri tästä – ihon viesteistä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Kasvojen ja koko kehon iho kertoo meille paljon. Ihottumat, rosacea, maksaläiskät, finnit ja  muut merkit ovat oireideta jostakin syvemmästä ja jos vain pyrimme peittelemään niitä, emme todellisuudessa koskaan oikeasti hoida niitä. Asiaa ei myöskään auta negatiiviset ajatuksemme itseämme ja ihoamme kohtaan – ihokin kaipaa rakkautta ja hyväksyntää siinä missä me muutenkin. Ihomme ja kehomme kaipaa tulla nähdyksi, huomioiduksi ja kuulluksi, ja jos laiminlyömme sitä, joutuu se korottamaan ääntään ja huutamaan kovempaa.

 

“You are not a mistake. You are not a problem to be solved.
But you won’t discover this until you are willing to stop banging your head against the wall of shaming and caging and fearing yourself. ”
― Geneen Roth

Me kaikki olemme jo täydellisiä. Valmiita juuri sellaisina kuin olemme. Meille on luotu yksilöllinen energinen, eteerinen, fyysinen ja tunnekeho – toista samanlaista ei ole. Olemme erillisiä, mutta kuitenkin yhdessä. Meissä kenessäkään ei ole mitään virhettä tai ongelmaa. Joskus kuitenkin saatamme tuntea, että olemme itsessään jo yksi iso ongelma, joka kaipaa muutosta ja ratkaisua. Mutta jos lähtisimmekin miettimään itseämme hyväksynnästä käsin ja hyväksyisimme itsemme kaikkine hyvine puolinemme ja ”virhenemme”, ei harjoittelun myötä ”virheitä” enää olisikaan. Olisi vain täydellinen, ehjä, rauhassa oleva henkilö, joka elää ja hengittää yhdessä kaikkien kehojensa kanssa ja joka kuulee kehon viestit ja osaa tulkita niitä.

Kasvojen ”virheet” – näetkö niitä muilla?

Sanotko koskaan lähimmäisillesi ettet voi sietää heidän silmäpussejaan tai finnien peittämää ihoansa…? Et – miksi sitten sanoisit niin itsellesi? Fyysysiä sanojakaan ei tarvita – keho kuulee ja tunnekeho aistii kaiken, myös ajatuksemme ja tunteemme. Mistäs jos menisitkin tänään peilin eteen, katsoisit syvälle kauniisiin silmiisi ja sanoisin peilikuvallesi jotakin kaunista? Miten se vaikuttaisi sinuun? Miltä se tuntuisi? Jos jäit miettimään tai vaikka tietäisitkin jo – kokeile tänään.

Olet jo täydellinen ja juuri siinä vaiheessa matkaasi, jossa sinun juuri nyt kuuluukin olla.
Iloa viikkoon,
Karita

kuvat: Karita tykkä / rakkaudella, Karita
pyjama: Balmuir

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

Gluteeniton vegepasta

paras gluteeniton vegepasta

Mitä rakkaus on?

mita-rakkaus-on-?

Vatsa kuntoon

vatsa kuntoon

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (1)

  1. Mia

    Ainoa ihminen, jonka kanssa sinun on paras luoda kestävä ja kunnioittava suhde, olet sinä itse. Mielestäni juuri näin!

    Kiitos tekstistä, joka varmasti koskettaa jollain tavalla monia meistä.

    Iloa viikkoon!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *