Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

KAIKKI TAPAHTUU SYYSTÄ

Miksi minulle kävi näin, miksen onnistunut, miksi menetin, miksi…? Joskus tuntuu, ettei tapahtumissa ole mitään järkeä. Jos kaikki tapahtuu syystä – mikä ihmeen syy tälläkin voi olla? Joskus elämä kohtelee julmasti ja jos uskoo korkeampaan voimaan, voi ajatella hänen olevan varmasti melkoinen piru kohdellessaan meitä näin. Missä armo, suojelus ja armollisuus – tai edes kohtuus?

Kaikki tapahtuu syystä

Me kaikki olemme joskus kokeneet asioita, jotka ovat tapahtumahetkellä tuntuneet pahoilta ja vääriltä. Olemme kysyneet monta kertaa kysymyksen – miksi? Voimme katsoa ja arvioida toista ihmistä ajatellen, ettei hänellä nyt ainakaan ole koskaan ollut mitään vaikeuksia ja saatamme tuntea kateuttakin. Mutta usko pois, ei kannata – se ei ole varmasti koko totuus. Sillä me kaikki käymme läpi elämässämme vaiheita, joissa on paikka kasvaa ja kehittyä ihmisenä. Toisille asioita sattuu enemmän ja toisille vähemmän, mutta kaikille niitä tulee. Useimpien huippumenestyneiden ihmisten taustalla on ihan jotain muuta kuin jatkuvaa menestystä ja onnistumisia – on rajuja tapahtumia, epätoivoa, pelkoa, ahdistusta ja surua, mutta he ovat ottaneet oppia jokaisesta käänteestä ja kehittyneet. Siksi he ovat nyt siellä missä ovat. Ehkä juuri ikävien tapahtumien ansiosta he ovat päässeet päämääräänsä – kaikki tapahtuu syystä.

Someday, everything will make perfect sense.
So for now, laugh at the confusion, smile through the tears,
and keep reminding yourself that everything happens for a reason. 

– unknown

Note from me: ”This too shall pass…”

Olen itsekin kohdannut arvostelua ja kateutta, ihmisisltä, jotka toimivat tietämättömyydestä käsin. Heillä ei ole aavistustakaan tai edes kiinnostusta, mitä olen matkallani läpikäynyt. Eikä tarvitsekkaan olla. Elämäni on melko julkista, mutta kaikkea en halua jakaa. Sen voin kuitenkin sanoa, että tiedän miltä epäonnistuminen, pelko, epävarmuus, suru, ahdistus, häpeä, paniikki ja epätoivo tuntuvat. Pyrin ajattelemaan, että jokaisella tapahtumalla on jokin opetus ja tarkoitus. Jos en ota opikseni, toistuu asia samankaltaisena kunnes oivallan ja teen muutoksen – siis opin ja kehityn.

Olen onnekas hyvin monessa, enkä siksi halua, eikä minulla ole syytäkään valittaa. Koen kiitollisuutta joka päivä ja päätän katsoa asioita positiivisesti ja haluan löytää jokaisesta hyvää. Uskon, etten ole yksin ja että minua johdatetaan jonnekin. Olen oikeassa paikassa ja vaiheessa juuri nyt. Joskus kärsimätön luonteeni haluaisi edetä nopeammin, mutta yritän ymmärtää, etten ole vielä sille valmis ja että kaikki tapahtuu juuri sillloin kun sen kuuluukin tapahtua. Erehdykset ja ”väärät” valinnat ovat ohjaamassa polkuamme ja opiksemme – ne eivät ole epäonnistumista.

Olen tässä, läsnä kehossani ja hengitän.
Samalla toivon sinulle kaikkea parasta matkallesi. Kaikki tapahtuu jostakin syystä – syystä, joka selviää jossain vaiheessa. Tämäkin menee ohitse…

Rakkaudella,

Karita

kuva: Sam Jamsen/ Natcos Oy

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

Valitse viisaasti

valitse viisaasti

Suolainen superkulho

Suolainen superkulho

Elämä…

Maanantain_positiivinen_ajatus20.2.2017

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (10)

 1. Anna-Maria Kasanen

  <3

  • karitatykka

   <3 Iloa!

  • karitatykka

   <3
   Iloa!

 2. Veli_K

  Elämän polku on monivivahteinen ja arvaamaton..ehkä sen kauneus piileekin juuri siinä? Hienoa kiteytystä elämän ydinasiosita! 🙂 T. Elämäänsä viime aikoina ”What the hell is happening” -teemalla viettänyt.

  • karitatykka

   Moi Veli.

   Kiitos <3. Tuo "teema" on niin tuttu… Mutta ei estä estimästä tarkoitusta.

   Iloa ja tsemppi matkaan,
   Karita

 3. Elina

  Joskus ihmiset tuntuvat tietävän toisen elämästä; ihmettelevän, päivittelevän ja lataavan ”totuuksia” vain pelkkään oletukseen, kuulopuheisiin tai mielikuviin liittyen edes tapaamatta toista. Valitettavasti useimmiten nämä mielipiteet ovat hyvinkin negatiivisia ja ehdottomia. Yleensä taustalla on kuitenkin mustavalkoista ajattelua ja kykenemättömyyttä yrittää tarkastella asioita toisen saappaista käsin. Toisaalta eipä tällaisten ihmisten mielipiteillä ole oikeasti merkitystä, tärkeintä on, että itse on kartalla elämästään ja pyrkii pitämään lippua korkealla hyvyyttä, iloa ja kiitollisuutta vaalien myös niinä synkempinä ja heikompina hetkinä. ❤

  • karitatykka

   Elina, juurikin näin. <3

  • Elina

 4. Jani-75

  Lentopusu myös sinulle Karita<3

 5. HITAASTI MUTTA TEHOKKAASTI – Rakkaudella, Karita

  […] Kaikki tapahtuu syystä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *