Kaikki on mahdollista

Kaikki on mahdollista – vai onko?

kaikki on mahdollista karita Tykkä

 

 

Kuinka monta kertaa olet mielessäsi tai ääneen sanonut,  ”se on mahdotonta” tai ”ei se onnistu”. Veikkaan, että vastaat ”lukemattomia kertoja”. Minä ainakin olen. En kovin usein enää – tai ainakin pyrin tiedostamaan sen kaltaiset ajatukset ja muuttamaan ne. Tovi sitten kuitenkin sain itseni kiinni hokemasta lausetta, ”en varmaankaan pysty siihen nyt, ehkä myöhemmin…” Kyseessä oli Joyllan Positiivisen Psykologian lopputyö – en ole koskaan tehnyt lopputyötä, joten ajatus tutkimuksista, tieteellisistä viitelistoista, omasta tutkimuksesta ja 10 sivuisesta ammatillisesta lopputyöstä hirvitti…

 

Kaiken muun työn paljouden ja muun taakan keskellä tuntui mahdottomalta edes aloittaa työ – miten selviäisin siitä kun en osaa edes aloittaa? Mietin mikä minua jarruttaa? Tovin mietittyäni ymmärsin jarruttavana tekijöinä olivat ajanpuute, mutta myös pelko. Pelko epäonnistumisesta. Entä jos sanon ääneen että teen työn, eikä se menekään läpi ja tulee bumerangin lailla takaisin…?

 

Käsittelin pelkoni ja kävin läpi mistä se kumpusi. Tein sen kanssa ”sovinnon” ja ryhdyin viime hetkillä töihin. Tein paljon töitä, tutkin, perehdyin ja otin selvää. Halusin priorisoida työn itseni vuoksi – halusin voittaa omat epäilyni ja antaa itselleni mahdollisuuden onnistumiseen. Samaan aikaan annoin itselleni myös luvan ”epäonnistua” ja oppia uutta. Lopputulos oli, että jätin lopputyön ajallaan ja juhlistin, että tein sen. Tovi sitte myös sain vahvistuksen, että se oli hyvin tehty ja hyväksytty.

 

 

It always seems impossible until it’s done.

– Nelson Mandela

 

 

 

 

 

 

Kaikki on mahdollista – älä luovuta ennen kuin aloitat

 

Moni asia saattaa tuntua mahdottomalta kunnes huomaatkin sen toteutuneen. Melkein kaikki on mahdollista, mutta liian usein puhumme itsemme luovuttamaan jo ennen kuin aloitamme. Onkin tärkeä kiinnittää huomiota omaan sisäiseen puheeseensa. Jos sanomme että jokin on mahdotonta, on se meille totta, kunnes toisin todistetaan. Mitäs jos muuttaisimme tai pehmentäisimme lausetta edes hiukan? Voisiko siitä olla hyötyä? Kyllä, sillä alitajuntamme lähtee toteuttamaan asiaa todeksi muokkaamalla toimintaamme.

Ei myöskään kannata antaa muiden ohjailla elämää, sanomalla ettei jokin ole sinulle mahdollista… Sillä hän ei voi tietää sitä – eikä se ole hänen päätöksensä alla. Onnistumiselle kannattaa antaa mahdollisuus ja toisaalta, epäonnistumista ei olekaan, sillä siitäkin opitaan.

 

 

Kaikki on mahdollista

Luota itseesi ja kykyihisi – usko ja tee niin kuin sydän sanoo. Sydäntä seuraamalla et voi tehdä vääriä valintoja.
Rohkeutta ja voimaa – sinä pystyt siihen.

Rakkaudella,
Karita

 

 

 

kuva: Emma Ronkainen

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Hyvän olon muffinit

hyvän olon muffinssit Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (4)
 1. Tämä teksti tuli kyllä nyt sattumalta (vai onko sattumaa?) ihan oikeaan aikaan! Olen jonkin aikaa tehnyt EFT-harjoituksia, joissa pureudutaan juuri esimerkiksi pelkoon ja sen vaikutuksiin omassa kehossa. Todella mielenkiintoista! Jos vain mahdollista, lukisin sinun kokemuksia aiheesta ja myös opiskeluistasi enemmän 🙂
  Ja kiitos inspiroivasta blogistasi <3

  1. karitatykka
   18.4.2019, 15:04

   Kiitos Leena.

   Niin, itse uskon, että kohtaamme asiat juuri oikeaan aikaan ja oikealla hetkellä. : )

   Kiitos toiveesta, katsotaan milloin täle olisi hyvä rako. Kirjoitukset tulevat aika intuitiivisesti, joten nyt ajatus on jätetty alitajunnan pureskeltavaksi. : )

   Iloa,
   Karita

 2. Riitta Majamäki
  21.4.2019, 08:46

  Pellavaasut ihania!
  Oliko aurinkotuote Kuparitabl:ja?

  1. karitatykka
   23.4.2019, 10:01

   Sunny Beach (Cu) – paljon eri ainesosia, ei siis ainoastaan kuparivalmiste. : )

   Tässä linkki:

   https://www.bertils.fi/tuotteet/sunny-beach/

   Aurinkoa!
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *