Kaikki lähtee ajatuksesta…

Kaikki lähtee ajatuksesta…mitä ajatuksiini nousi lomalla?

 

Kaikki lähtee ajatuksesta Karita Tykkä

 

 

Maanantai – hiihtoloma on ohi ja arjen aikataulut ovat taas täällä. Vietimme viime viikon perheen kanssa Costa Melonerasin auringon alla. Nautimme aikatauluttomasta ajasta, yhdessä olosta, hyvästä ruoasta (vieläkin ähkyssä…), auringosta, lämmöstä ja läsnäolosta. Loman yksi voimaannuttavimmista hetkistä itselleni olivat aamut – menin aamuisin hengittämään meren rantaan upottaen varpaani hiekkaan, katsomaan auringonnousua ja lopuksi pulahtamaan aaltoihin. Ajatuksissa liikkui kaikenlaista, oli ”tilaa olla”, haltioitua luonnon kauneudesta ja hengittää koko kehollani. Päivä käynnistyi minusta käsin – oli aikaa ajatuksille ja ”oman hetkeni” jälkeen olin valmis kaikelle muulle.

 

Aamun hetket ja niiden aikaansaamat ajatukset kantoivat minut lempeästi kohti ihanaa päivää ja huomasin, jälleen kuinka suuri voima ajatuksilla todella on. Havaitsin muutoksia myös fyysisesti – leukaperät rentoutuivat ja koko olemus oli rauhallinen. Kaikki lähtee ajatuksesta – värähtelytaajuudesta. Millaista energiaa sinä haluat itsellesi ja ympäristöösi lähettää?

 

 

 

 

 

Kaikki lähtee ajatuksesta…
Yksi positiivinen ajatus voi muuttaa koko päivän.

 

 

 

 

 

 

 

Maanantai – uuden viikon alku ja uusi mahdollisuus. Mielen voima on valtava, ja siksi sillä, mitä ajattelemme ja mihin huomiomme suuntaamme, on suuri merkitys. Miltä maailma näyttäisi, jos ympärillämme vallitsisi myönteinen energia ja värähtelisimme ympärillemme puhtaan rakkauden taajuutta? Uskon, että maailma olisi parempi ja siksi teen, mitä teen. Sinäkin voit tehdä paljon keskittämällä oman energiasi hyvään – voit myös lisätä sitä ympärillesi esimerkiksi jakamalla tämän kirjoituksen eteenpäin, jotta se tavoittaisi mahdollisimman monen.  Joku varmasti kaipaa tätä kirjoitusta juuri nyt.

 

Kaikki lähtee ajatuksesta ja sillä, mitä ajattelemme on suuri merkitys. Voisiko päiväsi muuttua paremmaksi keskittymällä johonkin positiiviseen ja pyrkiä etsimään jotakin hyvää myös niistä näennäisesti negatiivisista asioista? Itse joudun valitettavasti olosuhteiden sanelemana tekemään tuota ”työtä” aika lailla juuri nyt… Toivottavasti sinulla ei ole niin. Huomasin myös lomallamme, että olen laiminlyönyt itseäni aika lailla viimeaikoina – palvellut ja huolehtinut muista ja jättänyt itseni sivuun. Mieleeni nousi myös ajatuksia mahdollisesta ”erilaisesta elämästä”, johon ehkä palaan vielä uudelleen…

 

 

 

Kaikki lähtee ajatuksesta…
Toivon, että viestini tavoitti sinut – pysäytti hetkeksi miettimään ja oivaltamaan.
Valoa ja voimaa,
Karita

 

 

 

 

kuva: Karita ja hiihtoloma-arkisto

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

 

Nestepöhölle kyytiä

nestepöhölle kyytiä KaritaTykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (2)
 1. Moi Karita.

  Liittyen ajatusten- ja nimenomaan positiivisten ajatusten voimaan, mutta myös itsestään huolehtimiseen:
  kamppailen jatkuvan surun ja luopumisen kivun kanssa. Läheiseni eivät voi hyvin eikä minulla ole enää
  paljoakaan muita mahdollisuuksia kuin hyväksyä heidän polkunsa ja olla läsnä, hylkäämättä.
  Ajatuksen tasolla ymmärrän, mihin voin vaikuttaa ja mihin en, mutta tunteet eivät seuraa sitä ymmärrystä,
  vaan painava tunne seuraa mua alati. Huoli, suru, luopuminen, menetys. Kaikki nuo tunteethan kuuluvat elämään, mutta ne eivät saisi lamauttaa ja dominoida.
  Olen hakeutunut aikoja sitten terapiaan saadakseni työkaluja näiden tunteiden käsittelyyn ja toki voin suositella ammattiapua kaikille. Sielläkään ei kuitenkaan mitään ihmelääkkeitä tarjoilla, joten kurottaudun nyt kokemuksen ja toisenlaisen näkökulman puoleen.
  Olisi hienoa kuulla sulta, miten itse olet pärjännyt nimenomaan surun ja luopumisen kanssa? Mikä on auttanut käsittelemään ja hyväksymään niitä ja kääntämään ajatuksia muuhun- pikkuhiljaa painottuen hyvään ja voimaannuttavaan hyväksyntään.

  Kiitos joka tapauksessa herättelystä hyvään. Aurinkoa ja rauhaa päiviisi!

  1. karitatykka
   26.2.2019, 12:25

   Hei Niina,

   Ymmärrän sinua enemmän kuin hyvin – elän itsekin osittain samoissa tunnelmissa juuri nyt, eikä aina todellakaan ole kevyttä.
   Tämä on hyvä ottaa aiheeksi tänne blogiinkin jossain vaiheessa…

   Tärkeintä itselleni on ollut löytää oma merkityksellisyyteni – iso syy, miksi olen täällä. Miksi teen mitä teen ja mitä kaikkea hyvää ympärilläni kaikesta kaameudesta ja vääryydestä huolimatta on. Meditointi on ollut minulle vuosien varrella suuri työkalu ja voimaannuttaja matkani varrella.
   Luopuminen tarkoittaa muutosta ja muutos pelotta aina. Maailmammme järisee kun lähellämme tapahtuu suuria ikäviä asioita. On hyvä tiedostaa mihin voi vaikuttaa ja missä tuntee olevansa voimaton – emme voi pelastaa kaikkia tai muuttaa tilannetta, vaikka haluaisimmekin kovasti tehdä niin. Mutta mitä voimme aina tehdä on suunnata fokus johonkin hyvää, merkitykselliseen, myönteiseen. Joskus se on sydämestä kumpuava hymy, halaus, ihanien muistojen esille tuominen ja mielikuvamatka hyviin hetkiin, läsnäolo tai rakastavat ajatukset – toisinaan jotakin aivan muuta.

   Kaikki tunteet on hyvä käsitellä, ei lakaista maton alle piiloon, vaan kohdata aidosti ja olla läsnä. Istua tunteiden kanssa ja kuunnella, mitä ne yrittävät sanoa. Usein ns. negatiiviset tunteet, eivät saatakaan olla sellaisia, vaan ovat suojellakseen meitä. Hyväksyminen tuntuu vaikealta, jopa mahdottomalta, mutta on ajan myötä ja itsensä kanssa työskentelyn siivittämänä se on mahdollista.

   Toivon sinulle voimaa – kaikkea, mikä auttaa sinua voimaan hyvin ja näkemään värejä ja valoa pimeyden keskellä.

   Valoa ja voimaa.
   Rakkaudella,
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *