Kaikki ei ole kuten näyttää

Kaikki ei ole kuten näyttää – joskus kaukana siitä

kaikki ei ole kuten nayttaa Karita Tykka

Kun katsot jotakin näet hänet tai tilanteen aina itsestäsi käsin. Se ei ole koskaan koko totuus – ainoastaan sinun näkemyksesi asiasta tai tilanteesta…

Somessa elämä saattaa näyttää kauniilta ja silotellulta, mutta totuus kuvien takana voi olla toinen, eikä kaikki ole todellakaan kuten näyttää. Kaikkea ei tarvitsekaan jakaa, ainoastaan sen, mitä haluaa ja valitsee tai ei yhtään mitään. Rehellisyys kannattaa kuitenkin – aina, sillä päälle liimattu kuori rapistuu jossain vaiheessa aina pois ja keinotekoisen kuoren ylläpito saattaa olla todella raskasta. Uskon, että katsojakin saa elämäänsä näkemästään enemmän merkitystä jos siinä näkyy eri sävyjä. Huonoa oloa tai kiukkua en ole itse koskaan nähnyt aiheelliseksi toisiin somessa purkaa, mutta tunteet ja vastoinkäymiset kylläkin ovat elämän realismia, joka näkyy – tietyissä rajoissa. Sosiaalisessa elämässä, kuin myös muuallakin kannattaa luoda omat rajansa. Sellaiset, jotka tuntuvat sinusta ja ehkä myös lähimmäisistäsikin hyviltä. Jos tilanteeseen tai tunteeseen liittyy muita asianosaisia, on omien rajojen lisäksi hyvä kunnioittaa heidän tahtoaan ja toiveitaan.

”Everyone has a chapter they don’t read out loud…”

kaikki ei ole kuten nayttaa Karita Tykka

Jokaisella meillä oma tarinamme… Kaikki ei ole kuten näyttää tai miltä kuulostaa. Meistä jokainen jättää kertomatta jotakin – ihan jokainen. Se on enemmän kuin oikein, mutta se on hyvä pitää mielessä silloin kun omiin ajatuksiin nousee arvostelevia mielipiteitä toisista tai itsestä.

Kaikki ei ole kuten näyttää

Kaikki elämässä näyttäytyy meille omien aiempien kokemustemme, muistojen ja uskomustemme valossa ja varjoissa – ainoastaan pienet lapset tutustuvat uusiin asioihin puhtaalta pöydältä. Jos sanomme pikkuiselle että pyöreä kapistus on pallo, hän uskoon sen… Onkin hyvä tiedostaa, että kaikki 0-5 ikävuoteen saakka menee lasten alitajuntaan suoraan – ilman, että he kyseenalaistavat sitä mitenkään. Tässä astuu kehiin meidän vanhempien käytös ja sanat – millaisen maailman ja uskomusjärjestelmän haluaa omalle lapselleen luoda?

Seuraavan kerran kun vertaat itseäsi tai ajattelet toisesta joten ikävästi tietämästä todellista tilannetta – pysähdy ja kyseenalaista tarinasi. Onko se totta ja jos on niin kenelle?

Valoa ja voimaa,
Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

Ilolla seurailen myös juttujeni jakoja somessa – kiitos!

Näin saat lisää aikaa

lisaa aikaa Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (1)
  1. Suurin osa varmasti korostaa enemmän hyviä puolia itaestään, mutta on olemassa myös ihmisiä joista paistaa ulospäin elämänilo, positiivisuus ja elämästä nauttiminen ja sen kyllä huomaa vaikka ei niitä niin korostaisikaan….

    Aitous ja rehellisyys ovat ihmisessä piirteitä, joita on vaikea piiloitella, eikä tarvitsekaan.

    Me tarvitsemme ihmisiä jotka innostavat muita pelkästään positiivisella olemuksellaan, sellaisia on harvassa, liian harvassa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *