Kiinnitetty postaus

K-Ostokset -palvelu – tiedostavaa kuluttamista

Kaupallinen yhteistyö: K-ryhmä

K-Ostokset -palvelu – tietoiseen kuluttamiseen ja terveyden tueksi.

k-ostokset –palvelu Karita Tykkä

Rakastan ruokakauppoja, en niinkään pakon sanelemaa arkiruokashoppailua, vaan pikemminkin kiireetöntä aikaa uusiin tuttavuuksiin tutustumista. Ulkomailla erilaiset ruokamarketit kiehtovat suuresti ja ruokakauppojen erilainen tarjonta kiinnostaa yhtä paljon joka kerta. Täällä kotosuomessa valitsen käydä kauppahallissa, ostaa suoraan pienyrittäjiltä ja eri K-ryhmän kaupoista. K-kaupoilla onkin minulle erityinen paikka sydämessäni – isoisäni oli aikoinaan K-kauppias ja hänen jäädessään pois kuvioista, astuivat äitini veljiensä kanssa puikkoihin. Valitettavasti tuota pientä Tammela Ruoka-aitta K-kauppaa ei enää ole, sillä kauppa joutui sulkemaan ovensa muutama vuosi sitten. K-kaupoissa eniten mieltä lämmittää palvelu. Lähialueelta löytyy kolme eri kokoista K-myymälää ja tarpeen mukaan käyn niissä. Parasta on, että jos jotakin toivotaan valikoimiin, ei mene kauaakaan kun tuote jo löytyy hyllystä – tämä on mielestäni hyvää palvelua. Myös raaka-aineiden laatu on hyvä ja kauppa tarjoaa lähituottajien myös tuotteita – maussa on muuten usein uskomaton ero.

k-ostokset –palvelu Karita Tykkä

K-Ostokset -palvelu

Tuleva kirjani sisältää lukuisia reseptejä ja ruokaa on tullut siis tehtyä enemmän kuin tarpeeksi viime aikoina. Sen myötä olen myös testannut K-Ruoka -palvelua. On äärimmäisen kätevää tehdä kauppalista suoraan sovellukseen ja näpäytyksellä poistaa jo hankitut raaka-aineet listalta. Myös kuitit ja mahdolliset takuukuitit löytyvät kätevästi sovelluksesta. K-Ruoasta löytyy myös K-Ostokset -palvelu, jonka kautta näkee esimerkiksi paljonko rahaa menee ja mitä ostan, millainen hiilijalanjäljen toimintani aiheuttaa ja mikä on kotimaisuusasteeni laita. Palvelu antaa myös halutessasi konkreettisia vinkkejä ja tapoja ilmastoystävällisiin valintoihin. Jos esimerkiksi haluat asettaa itsellesi tavoitteen hiilijalanjäljen pienentämiseksi tai kotimaisuusasteen kasvattamiseksi, onnistuu se helposti palvelussa. K-Ostokset -palvelu antaa lempeästi palautetta toiminnastasi – itselläni ihanasti yllätti kuukauden toimintaani pohjautuva viesti ”Näin pienestä hiilijalanjäljestä saa ISO PUSUN”. Viesti nosti hymyn kasvoilleni.

k-ostokset –palvelu Karita Tykkäk-ostokset –palvelu Karita Tykkä

Toisin oli kuitenkin kotimaisuuden laita, siinä haluan hiukan parantaa. Hedelmien ja vihannesten osalta saan täydet pojot, mutta mausteet, säilykkeet, öljyt ja kuivatarpeet ovat siten toinen juttu. Huomasin, että lokakuussa kotimaisuustaso oli korkeimmillaan, joka kaiketi kertoon syyssadon hyödyntämisestä ja sen ruokapöytämme valtaamisesta. Tiedostan myös, että rakkauteni mereneläviä kohtaan näkyy kotimaisuusasteessa tilannetta heikentävästi. K-Ostokset -palvelu tarjoaa myös inspiroivaa faktaa siitä miten ostokäyttäytymisen muutos vaikuttaisi isommassa kuvassa. Jos esimerkiksi jokainen Plussa-talous lisäisi kotimaisten tuotteiden ostoa 21 € vuodessa, työllisyys kasvaisi  kaupan koko arvoketjussa 780 henkilötyövuoden verran. Mieti, vain 21 € lisäys kotimaisiin tuotteisiin vuodessa, eiköhän me tähän pystytä…

k-ostokset –palvelu Karita Tykkä

k-ostokset –palvelu Karita Tykkä

K-Ostokset -palvelun uusin juttu – terveys!

Uusimpana palveluna K-Ostokset -palveluun on tullut asiakkaiden paljon kaipaama Ravintovalinnat-ominaisuus, joka kertoo miten ostamasi ruoka vaikuttaa kokonaisuudessaan ravintoosi. Se avaa selkeästi näkyville mistä mahdollinen piilosokeri kertyy ja jos lisättyä suolaa uhkaa olla liiaksikin. Tässäkin saat halutessasivinkkejä ja ehdotuksia, toiminnan muuttamiseen. Toki on hyvä tiedostaa, että olemme kaikki yksilöitä ja kotitalouksissa henkilöt saattavat syödä eri tavoin. Myös työpaikan lounasvalinnat, harrastukset ja illan istujaiset eivät tässä luonnollisesti näy, mutta valintojen pääsuuntaa sovellus antaa. Erityisen hyvä tämä palvelu on mielestäni niille, joilla ei tunnu olevan käsitystä siitä mitä terveellinen ruoka on tai ymmärrystä siitä, mitä oikeasti syö. Myös määrät tulevat näkyviksi. Jotta voimme muuttaa mitään, tulee ensin tietää, mitä halutaan mahdollisesti muuttaa. Tietoisuus ja tilanteen rehellinen katsominen mahdollistavat positiivisen muutoksen.

k-ostokset –palvelu Karita Tykkä

Jos nyt mietit, että voi ei, taas yksi toimintaasi hyvinvointikellon tavoin arvottava sovellus lisää, haluan sanoa tämän: K-Ostokset -palvelu tarjoaa mahdollisuuden tiedostaa ja ymmärtää oman toiminnan vaikutuksen. Palvelun ei tule entisestään tuoda lisää paineita, riittämättömyyden tunnetta, häpeää tai stressiä, vaan puhtaasti auttaa meitä ja ympäristöä jossa elämme, voimaan paremmin. Tuloksiin kannattaa siis suhtautua lempeästi, ei ole tarkoitus luoda itselleen lisää paineita ja stressiä – sitä, tässä jo muutenkin niin suorituskeskeisessä maailmassa on jo tarpeeksi nytkin.

k-ostokset –palvelu Karita Tykkä

K-Ostokset -palvelu ja K-Ruoka -palveluiden parhaat palat

Poimi siis parhaat palat molemmista, sekä K-Ruoka- että K-Ostokset -palveluista. Näe tarjoukset, nouki resepti-ideat ja hyödynnä terveyttäsi sekä ympäristöämme palvelevat ajatukset ja vinkit. Niin minä ainakin teen, seurailen ja toimin tiedostavammin, mutta ilman stressiä tästäkin eteenpäin. Vaikka itse olenkin perehtynyt ravintoon syvällisemmin ja siitä jotakin ymmärränkin, tiedostan, että K-Ostokset -palvelun Ravintovalinnat-osio tarjoaa varmasti monille arvokasta ja uuttakin tietoa. En uskonut, että kaupan appi tulisi näin kovaan käyttöön kun tämä on tullut, joten omalla kohdallani palvelu toimii ilmeisen hyvin ja aktivoi minua ikäänkuin huomaamatta parempien valintojen puoleen.

k-ostokset –palvelu Karita Tykkä

Kokeile ilmaista K-Ostokset -palvelua ja kurkkaa miten teidän taloudessa menee. Olisi kiva kuulla onko tilanne sellainen. kuin ajattelit, vai yllättikö jokin käytöksessäsi. Myös ravintovalinta -osiosta olisi kiva kuulla kokemuksia, se kun on vasta muutama päivä sitten lanseerattu.

Iloa ja ihanaa oloa,
Karita

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Vegaaninen kukkakaalikeitto

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykkaFB ja YouTube.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *