Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

JUST RELAX – HELPOMMIN SANOTTU KUIN TEHTY

JUST RELAX – HELPOMMIN SANOTTU KUIN TEHTY

Just relax – helpommin sanottu kuin tehty… Kun kiire, aikataulut ja stressi painavat, vie se meidät usein mukanaan. Lomallakin stressaamme, olosuhteet vain vaihtuvat. Ongelma on ehkä se, ettemme osaa päästää siitä irti. Takerrumme ja teemme kiireestämme prioriteetin ja tarinamme. Kun joku kysyy: ”mitä kuuluu?”. Vastaamme: ”kauhea kiire, paljon kaikkea ja liikaa duunia…”. Enkä ihmettele, sillä kiireeseen ja stressin on helppo uppoutua. Se kiipii salakavalasti kimppuumme, kietoutuu ympärillemme ja täyttää elämämme.

Yritämme usein myös johtaa kiirettä ja stressiä pakottamalla. Päätämme löytää ratkaisut, olla tehokkaita, tehdä montaa asiaa samanaikaisesti ja lisätä tehokkuutta – kaiken muun kustannuksella. Ikään kuin pelkäisimme päästää irti kiireestä. Päässämme saatta myös pyöriä ajatus: ”Mitä jos jokin menee ohi tai ottaessani vapaata ja jättämällä jotakin väliin, menetän jotakin…?”.

On hyvä muistaa, että rentoutuneessa, turvallisessa ja pakottamattomassa tilassa luovuus ja älykkyys toimivat kuitenkin parhaiten. Ratkaisut ja vastaukset pulpahtavat pintaan kuin itsestään – pakottamatta, työstämättä ja väkisin vääntämättä. Tarvitaan malttia, voimaa ja suurta luottamusta – uskallusta hyväksyä kaikki se, mitä on nyt ja mitä tulee vastaan.
Luottaa elämään…

To have faith is to trust yourself to the water. When you swim you don’t grab hold of the water, because if you do you will sink and drown. Instead you relax, and float.

-Alan Watts

Your mind will answer most questions if you learn to relax and wait for the answer.

-William S. Burroughs

Usein vasta kun päästämme irti ja ikään kuin luovutamme, alkaa todella tapahtua. Meidän tulee luottaa, että elämä kantaa ja ymmärtää, ettei suorittamiseen ja stresiin kannata takertua. Emme ole tittelimme, egomme tai varillisuutemme – olemme paljon paljon muuta.

 Hyvä ohjenuora, jota itse pyrin noudattamaan kuuluun seuraavasti: ”Elämä tapahtuu meitä varten, ei meille.” 

Seuraavan kerran kun huomaat olevasi stressaantunut tai ahdistunut jostakin. Ota hetki itsellesi.
Kiinnitä huomio vatsaasi ja rentouta se täysin. Sulje silmäsi kevyesti tai pidä ne auki, katsoen yhteen pisteeseen. Hengitä sitten koko kauhkojen tilavuudelta ja rauhallisesti ja syvään sisään ja ulos. Laske hartiat rennoiksi ja alas korvista. Sulje silmäsi ja hengittele hetki, tiedostaen kehosi eri tuntemukset ja ajatuksesi. Noteera ne ha hvyäksy ne sellaisena kuin ne ovat juuri nyt. Nosta sitten pieni hymy kasvoillesi ja tunnustele, miten erilaiselta keho tuntuu jo nyt. Avaa silmät hitaasi ja jatka päivääsi uudenlaiselle läsnäololla ja rennommalla keholla sekä mielellä.

Just relax – helpommin sanottu kuin tehty. Voimme kuitenkin itse päättää haluaisimmeko kuitenkin yrittää.
Mitä jos en päästä irti ja jatkan tällä teillä – miltä tulevaisuuteni sitten näyttää? Mikä olis pahinta, jota irti päästämisestä voisi koitua? Mitä pelkään? Auttaisiko läsnäolo ja tasapainottavat toiminnat etenemistäni?

Kaikella on aikansa ja paikkansa – myös rentutumisella ja irti päästämisellä.
Iloa ja tasapainoista oloa,

Karita

paita: Dots… / Villa Tremondo

Jos pidit kirjoituksesta, saatat pitää myös näistä:

Lapsettomuus ja äitiys

Lapsettomuus-ja-aityis09

Voit muuttua!

Maanantain positiivinen ajatus 20.3.2017

maanantain-positiivinen-ajatus-20.3.2017

Kommentit (9)

 1. Elina

  Helpommin sanottu kuin tehty tosiaan, muttei ollenkaan mahdotonta. Jos (ja kun…) on tottunut suorittamaan ja kiirehtimään paikasta ja tehtävästä toiseen niin helppoa se ei ole oppia uutta ajatus- ja toimintatapaa. Toki tämäkin lähtee asian tiedostamises ja halusta muutokseen. Kyllä se siitä sitten vähitellen alkaa matka taittua vähemmällä hosumisella ja stressaamisella. Positiivisten muutosten havaitseminen omassa arjessa, omasta fiiliksestä puhumattakaan kannustaa kyllä jatkamaan valitsemallaan tiellä. Sitä paitsi miksi tehdä elämästään niin pirun vaikeaa, kun voisi nauttia tai edes päästä eteenpäin vähemmällä energiankulutuksella

  Ihan toinen asia, mutta oisko sulla antaa vinkkiä toimivasta luonnonkosmetiikan hoitoaineesta? Mulla nimittäin ollut muutamia kokeilussa huonolla menestyksellä. Jotkut ei tunnu hoitavan hiuksia yhtään, toisia on saanut litraa, että auttaisi hoitamaan ja kosteuttamaan.

  • Elina

   Äähh! LOTRATA eikä litraa!! Pitäis aina tarkistaa..

  • karitatykka

   : ) ei hätää. Olen kuullut sanottavan, että kirjoitusvirheet ovat merkki älykkyydestä ja nopeasta ajatuksenjuoksusta… : )

   <3 K

  • Elina

   No sitten ei ole hätää .. 😉 Loppujen lopuksi uskon myös, että tällaisten mitäänsanomattomienkin pikku virheiden tekeminen ja niille nauraminen on vain hyväksi perfektionistin luonteelle 🙂

  • karitatykka

   Ehdottomasti on! nimim. toinen perfektionisti ; )

   Karita

  • karitatykka

   Hei elina.

   Kiitos viestistäsi.
   Ihania oivaluksia. Totta, omia toimintamallejaan on joskus kovin vaikea muuttaa – etenkin jos niitä ei tiedosta. : )
   Armollisuus ja maltti toimivat tässäkin asiassa. Myös rehellisyys itselleen siitä, miksi toimii niin kuin toimii. Usein selittelemme itsellemme ja toisille atrinoita, muttapohjalla saattaakin olla jokin muu syy. Esimerkiksi toisten miellyttäminen, hylätyksi tulemisen ja arvostelun pelko tai häpeä. Kun näitä asioita tiedostaa voivat ne myös muuttua ja käytös sen mukana. : )

   Oma suosikkihoitoaineensi on ehdottomasti Rahuan hoitoaineet ja erityisesti sarjan omega 9 hiusnaamio, jota käytän perus hoitoaineen tapaan.Hinta on melko kallis, mutta tuote on todella riittoisaa. Huipputuote, ellei paras!

   Iloa ja kaunistra oloa!
   Karita

  • Elina

   Kiitos

   Pitänee satsata tuohon Rahuaan seuraavasta palkasta.. Kieltämättä hinta tuntuu aika pahalta, mutta riittoisuus ja ennen kaikkea toimivuus tietysti ”balansoivat hintaa. Sitä paitsi olen saanut jatkuvasti ostella uusia hoitoaineita huonon riittoisuuden takia, puhumattakaan niistä, jotka olen vain periaatteen vuoksi lotrannut tehoamattomana loppuun..

  • karitatykka

   Laatua saa varvemmin halvalla. Toki niitäkin vaihtoehtoja voi löytyä…
   Rahuan naamio on kyllä todella hyvä, suosittelen.
   Aurinkooa!
   Karita

  • Elina

   Se on kyllä niin totta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *