Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

JOULUFIILIS –mistä se syntyy?

joulufiilis

Mistä joulufiilis syntyy…?


Minulle se syntyy kiireettömyydestä, kodin tuoksuista ja lämmöstä, kynttilöistä, takkatulesta, halauksista ja suukoista, joulukirkosta, musiikista ja muista perinteistä. Tärkeintä kuitenkin on läsnäolo – se, että olen aidosti läsnä rakkaimmilleni ja itselleni. Kuuntelen, annan toisille tilaa, koen, maistan, haistan ja tunnen kaiken lapsen uteliaisuudella ja tarkkaillen. Eniten huomiotani saa oma perheeni, jonka kanssa saan olla tiiviisti koko joulun – ihanaa.

Joulufiilis tulee myös siitä kun herään ennen muita keitttämään riisipuuroa. Keittelen puuroa rauhassa kynttilänvalossa ja mietin asioista, joista saan olla kiitollinen. Katan joulun aamiaispöydän ja sitten hiippailen takaisin sänkyyn rakkaimpieni viereen makoilemaan ja kutsumaan puurolle. Tuo aamun hilainen tunti puuron keitolle on ihana ja toistuu joka vuosi, vietimmepä sitten joulua millä kokoonpanolla tahansa. Sen lisäksi joulufiilis tulee antamisesta, hymyistä tuntemattomillekin, halauksista ja toisten auttamisesta. Tänäkin vuonna vien lahjoja henkilöille, jotka niitä eivät muuten juurikaan saa. Siitä tulee hvyvä fiilis ja vielä paremmaksi sen tekee se, että käyn viemeässä ne poikani kanssa. <3 Toivottavasti auttamisen ja jakamisen siemen jää kytemään myös hänen sydämeensä.

Kiireetön ja stressitön joulunvietto voi joskus tuntua kaukaiselta unelmalta ja itsekin huomaan aika ajoin stressaavani keittiössä ruokien kanssa… Onneksi viime vuosina olen oppinut ottamaan hiukan rennommin ja tekemään kaiken kevyemmällä tavalla,siihen kuuluu lasi viiniä, joululaulut, muutama raakasuklaakonvehti ja välihalaukset perheeen kesken. Nämä jutut ovat toimineet minulla ja niitä aion hyödyntää tänäkin vuonna. 

”Christmas is the spirit of giving without a thought of getting.
It is happiness because we see joy in people. It is forgetting self and finding time for others.
It is discarding the meaningless and stressing the true values”

–Thomas S. Monson

Kuten ehkä voit arvata – rakastan joulua. Mielestäni se menee useimmiten liian nopeasti ohitse ja voisi kestää pidempäänkin. Mikään ei kuitenkaan estä minua fiilistelmästä sitä täysin rinnoin ja hyppäämällä joulun tunnelmaan täysillä mukaan, kaikkine pikku juttuineni! Samaa fiilistä voisi hakea kyllä arkeen muutoinkin – rauhaa, kiireettömyyttä, rakkautta, läsnäoloa ja stressittömyyttä.

Minulle joulufiilis tulee siis monesta asiasta ja sen merkityskin on moniulotteinen. Tärkeintä mielestäni on unohtaa kiire, stressi ja itsekeskeisyys sekä keskittyä jokaiselle meille merkityksellisiin asioihin, rakkaimpiimme ja tähän hetkeen.

Mistä sinulle tulee joulufiilis?


Ihanaa joulun odotusta sinulle ja läheisillesi!
<3 Karita

kuva: Karita Tykkä / Rakkaudella, Karita
paita: Dots / Second female
housut: Lindex

Lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveytä löydät alla olevista postauksista.

Bataatti-lehtikaalicurry

bataati-lehtikaalicurry

Mokkasuklaamuffinit

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

Marjasmoothie

HERKULLINEN JA TERVEELLINEN MARJASMOOTHIE

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (1)

  1. Jani-75

    Nahkahousuihin ja nahkahameisiin pukeutuvalle Karitalle rauhallista joulunaikaa:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *