Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

JOULUFIILIKSIÄ JA VEGAANINEN RIISIPUURO

Vegaaninen riisipuuro – herkullista joulua!

vegaaninen riisipuuro

Rakastan joulua. Sen tuomaa taukoa, rauhaa, kiireettömyyttä, läsnäoloa, perhekeskeisyyttä, rakkautta ja tottakai – herkullisia ruokia! Aattoaamu alkaa aina joulupuurolla, johon tottakai sujautan mantelin tuomaan saajalleen hyvää onnea tulevalle vuodelle. Aaton juhlapöytämme on moninainen – erilaisia kaloja ja muita merenherkkuja, runsaasti kasviksia, salaatteja, juustoja ja erilaisia uunijuureksia sekä täyteläistä keittoa ja useimmmiten myös hiukan poroa tai muuta riistaa. Pöytään tulee myös reilusti sveitsiläisiä Cheese N Love -yrittäjäpariskunnan maahantuomia raakamaitojuustoja, jotka ovat herrrrrkullisia! Niitä hain Tuomaan markkinoilta, mutta myös hyvinvarustetuista kaupoista löytyy. Makeat herkut kuuluvat jouluumme ilman muuta! Raakasuklaita on jos jonkinmoisia, kakkuja, piparkakkuja ja muita joulun makeita herkkuja löytyy joka joulu. Kaikkia ruokiamme yhdistä kuitenkin yksi seikka – ne ovat kaikki valmistettu itse, omassa keittiössä ja maustettu rakkaudella. Laadukkaat viinit, kuumat viinit ja glögit kuuluvat myös joulun herkkuihin. Ne lämmittävät ihanasti viileissä illoissa ja maistuvat ihanilta herkullisten ruokien kera.

vegaaninen riisipuuro

Meillä joulua vietetään aina perheen kesken. Joskus se tarkoittaa vain omaa pientä perhettämme johon kuuluvat minun lisäkseni mieheni ja poikamme Luca. Joskus taas joulua juhlitaan koko sakin kera. Silloin paikelle tulevat sisareni perhe, johon kuuluu kaksi aikuista ja kaksi lasta, mieheni sisaren perhe, joilla on samanlainen paketti, mieheni äiti ja vielä omat rakkaat vanhempani. Voin kertoa, että silloin löytyy vilskettä ja vilinää meidän talosta! On tapana, että kaikki tuovat aina jotakin mukanaan, jotta valmistelut eivät kaadu yhden harteille ja kaikki saavat nauttiakseen yllin kyllin. Lapset odottavat aina myös joulupukkia, joka käy joka vuosi. Sekin kuuluu meidän jouluun – ainakin vielä, kun poikamme Luca on vastan seitsemän. Aattoon kuuluu myös joulukirkko, jossa pääsen juhlahössötysten keskeltä joulun rauhalliseen tunnelmaan ja kiire katkeaa kuin seinään. Joulukirkossa tunnen suurta kiitollisuutta kaikesta mitä minulla on lähelläni ja elämässäni – elämäni merkityksellisimmän asiat nousevat sydämeeni.

vegaaninen riisipuuro

Joulufiiliksiä ja vegaaninen riisipuuro

Jouluna herkutellaan, mutta silloinkin on ihanaa valita terveelisemmin ja välttyä ikäviltä vatsanväänteiltä tai muilta inhotuksilta. Riisipuuron voi kokeilla tehdä tänä vuonna vaikka hiukan uudella tavalla tai maistella, miltä joulu maistuisi ilman valkoista sokeria. Itselläni sokerittomia jouluja on nyt takana muistaakseni kahdeksan, joten voin vakuuttaa, ettei herkuttelu ole sokerista kiinni, vaan vaihtoehtoja on lukuisia. Minulla on myös tapana luoda tai kokeilla joka joulu ainakin yksi uusi resepti. Muut ruoat taas ovat perinteitä ja toistuvat joka vuosi. Laatikkoruoat jäävät meidän perheessä kuitenkin väliin, niistä kun ei meillä nauti oikein kukaan. Rohkaisenkin kaikkia tekemään sellainen joulupöytä, joka sopii juuri teidän jouluun parhaiten. Ei tarvitse mennä vanhan kaavan mukaan ja syödä totuttuja ruokia jos se ei tunnu hyvältä. Voimme jokainen itse päättää millainen joulu on juuri meidän joulu! Oikeaa tai väärää joulupöytää ei ole, on vain erilaisia makuja ja mieltymyksiä.

vegaaninen riisipuuro

vegaaninen riisipuuro

Isoisäni sanoi aikoinaan ”Voi kun tulisi jo joulu niin saisi yölläkin syödä”. Sama pätee meillä edelleen – äidin kanssa usein istumme myöhään yöhön keittiönpöydässä tai takkatulen ääressä nautiskellen, jutellen, pelaten tai vaan ollen – ihanaa!

Toivotan sinulle ihanaa, herkullista ja rakkauden täyttämää joulua!

Rakkaudella,

Karita

Joulufiiliksia ja vegaaninen riisipuuro

vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro

(kolmelle–neljälle)

 9 dl vettä
3 dl  puuroriisiä
4–5 dl kookosmaitoa (täysirasvainen ja mielellään luomulaatuinen)
1/2–1 tlsuolaa.

Kiehauta 6 dl vettä ja lisää riisi. Keitä hiljalleen, kunnes vesi on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää 3,5 dl kookosmaitoa ja loput vedestä.
Hauduta kannen alla hitaasti reilun tunnin ajan tai kunnes puuro on valmis. Mausta suolalla ja jos haluat koostumuksesta löysempää, lisää kookosmaitoa makusi mukaan.
Nauti kanelin, maustetun hunajan, uunipäärynöiden tai maus- tettujen pekaanipähkinöiden kera.

P.S. Puuro maistuu ihanalta myös kylmänä! Tee siitä seuraavana päivänä vaikka jouluinen jälkiruoka.

keittiöliina: Kaarna living

Lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveytä löydät alla olevista postauksista.

Vegaaninen valkosuklaa

Valkosuklaa kookoksella ja kardemummalla

Minttusuklaat

SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT KARITA TYKKA

Apua ruoansulatukseen

vatsa kuntoon

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (14)

  1. KARDEMUMMALLA MAUSTETUT UUNIPÄÄRYNÄT – Rakkaudella, Karita

    […] kera tai vaikka riisipuuron päällä, jossa ne luovat puuron kanssa täydellisen kombon! Kookosriisipuuron tai chia-joulupuuron ohjeet löydät myös blogistani. Nämä maistuvat myös seuraavana päivänä […]

  2. VOITTAJA EI LUOVUTA KOSKAAN – Rakkaudella, Karita

    […] Vegaaninen riisipuuro […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *