Isät kokkaa

isät kokkaa

Isät kokkaa – miten teillä?

Kuka teillä kokkaa? Meidän perheessä se olen melkein aina minä, mutta kun olin pieni isäni kokkaili paljon. Meillä nautittiin ja nautitaan edelleen terveelistä ruokaa – simppeliä, mutta hyvää peruskotiruokaa. Yksi isän heikoimmista ruoista on kuitenkin jäänyt mieleeni pysyvästi, veripalttu, joka jäi meiltä kaikilta syömättä – syystäkin. Onneksi isä ei tehnyt sitä toistamiseen… Perheen isät kyllä sopivat oikein hyvin keittiöönkin. Sen kertoo myös Isät kokkaa -kirja, jossa tehdään mutkatonta, mutta takuulla maistuvaa ruokaa. Reseptiikasta pitävät huolen kaksi isää ja ruokamaestroa, Joonas Hämäläinen ja Serko Rantanen. Joonas on Suomen ensimmäinen MasterChef-voittaja ja Serko BW-Restaurantsin Head Chef ja Tomi Björkin oikea käsi. Maut ovat siis taatusti kohdallaan!

 

isat kokkaa

Isänpäivä tulossa…

Isänpäivää vietetään ensi viikolla. Tämä kirja päätyy oman isäni yhdeksi isänpäivälahjoista hänen suosikkinsa, omenapiirakan kera. Jos isä ei ole innostunut ruoanlaitosta, voit antaa kirjan ja luvata valmistaa siitä hänelle nautinnollisen ruokaelämyksen hänen toivereseptinsä mukaisesti vaikka kerran kuussa, aina seuraavaan isänpäivään saakka. Tai yllätä isä ja valmista kirjan resepteillä isänpäivän brunssi. Meidän perheen isä, eli mieheni Petri nauttisi varmasti esimerkiksi viikonlopun brunssitacoista mangolassin kera ja oma isäni voisi innostua Serkon aamiaismuroista ja kinkku-juustomunakasrullasta. Toinen vaihtoehto voisi olla ihana perhe-illallinen, jonka kattaukseen löytyy kaikkea aina ihanista alkuruoista suussasulaviin jälkiruokiin saakka. Ruokailun ja yhdessäolon jälkeen jäisi vielä muistoksi ihana kirja. Sen ensimmäinen sivu on tyhjä ja suorastaan huutaa kaunista kirjoitusta rakkaalle isällesi. Oma isäni on minulle yksi maailman tärkeimmistä henkilöistä ja olen hänelle kiitollinen kaikesta! Hänen ansiostaan olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut ravinnosta, liikunnasta ja hyvinvoinnista.

 

isät kokkaa

Myös naisille…

Isät kokkaa -kirja ei suinkaan ole suunnattu ainoastaan isille, vaan herkuista voivat  inspiroitua kaikki. Kirjasta löytyy monipuolinen kattaus erityyppisiä ruokia – klassikoista aina mausteiden siivittämänä kansainvälisiin herkkuruokiin saakka. Eli jokaiselle löytyy jotakin. Suosittelen kurkkaamaan kirjan! Se on kaunis ja ilmestyi juuri osuvasti Isänpäivän juhlintaan tai joululahjaksi. Miten sinä aiot muistaa isää?

 

Iloa ja herkullista alkavaa viikonloppua!

Rakkaudella,
Karita

 

Isät kokkaa/ Cozy Publishing (lukukappale saatu kustantajalta)

Kuvat: Viola Minerva Virtamo ja Ulla-Maija Lähteenmäki

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *