Ihmepilleri, joka lisää tyytyväisyyttä – kiinnostaako?

Ihmepilleri, joka lisää tyytyväisyyttä – kyllä kiitos!

Entäpä jos kerron sinulle ihmepilleristä, joka kerran voi päivässä otettuna muuttaa elämäsi, vähentää stressiä, ahdistusta ja tehdä sinusta onnellisemman. Pilleri on täysin ilmainen ja sillä on lukuisia muita myönteisiä vaikutuksia – kiinnostuisitko tai haluaisitko ottaa sen? Hyvä, sillä kerron nyt siitä hieman lisää…

 

ihmepilleri joka lisaa tyytyvaisyyttä

 

 

 

On syysloma ja aika levähtää hetki. Nauttia toisten läsnäolosta, perheen yhteisestä ajasta ja antautua syksyn väreille sekä raikkaalle ilmalle. Suunnitelmissamme oli matka perheen kesken, mutta siihen tuli muutos ja matkan ajankohta sai siirtyä. Lomailemme siis täällä kotosalla, vanhempieni luona maalla ja kuka tietää mihin matka kuljettaa. Pääasia on tauko ja tasapainottaa kehoa sekä mieltä… Moni teistä saattaa tietääkin, että opiskelen positiivista psykologiaa Joyllan opissa ja tämä kuukausi on keskitytty uppoutumisen maailmaan. Yksi Kuukauden aihepiireistä on ollut mindfulness, joka on minulle aiheena tuttu jo entuudestaan.

 

 

Mindfulness on tuo ihmepilleri, josta alussa puhuin. Se on tietoisuutta, joka syntyy kiinnittämällä huomio tarkoituksella nykyhetkeen – tuomitsematta sitä millään tavalla. Olen kerran ollut itse kuuntelemassa livenä eturivissä Mindfulnessin kehittäjän Jon Kabat-Zinnin luentoa joka auttoi minua oivaltamaan asian ytimen, mutta vasta harjoittelun myötä olen saanut siitä kokemuksellisen ymmärryksen. Mindfulnessista on tullut vuosien myötä suosittua ja siitä puhutaan paljon – aihetta myös tutkitaan enemmän kuin koskaan aiemmin, siitä nimittäin tehdään yli 1000 tutkimusta vuodessa.

 

Ihmepilleri, joka lisää tyytyväisyyttä – meditaatio

 

Teen midfulness -harjoitteita päivittäin – yleensä se näyttäytyy omalla kohdallani meditaationa. Toisinaan pyrin tekemään harjoitteita milloin missäkin ja minkä tahansa asian yhteydessä. Liian usein kuljen edelleen autopilotilla ja huomioimatta, mitä ympärilläni on ja mitä tuntemuksia koen. Vuosien harjoittelun myötä olen kuitenkin kehittynyt tässä ja siitä on tullut minulle rutiini, josta en halua luopua.

 

” Kallisarvoisin lahja jonka voimme toiselle antaa on läsnäolomme.Kun tietoinen läsnäolo ympäröi rakkaitamme, He kukoistavat kuin kukat. ”

– Thinch Nhat Hanh

 

 

 

 

Meditoida voi monella tapaa ja kaikille löytyy varmasti sopiva tapa harjoittaa läsnäoloa ja meditaatiota. Kiire ja stressi myrkyttävät suhteet, kehon ja mielen. Sitä ei siis kannata sivuutta jos haluaa pysyä terveenä ja elää tasapainoista elämää. Ymmärrettävästi kiire iskee välillä kyntensä moniin meistä, mutta miten silloin tasapainotamme tilannetta ja miten toimimme siinä, ratkaisee sen vaikutuksen.

 

Tietoinen länäolo tarkoittaa jokaista hetkeä kun olemme yhtä kokemuksen kanssa. Usein kuitenkin asiat ikään kuin lipuvat ohitse niin ettemme kiinnitä niihin huomiota. Kuinka moni teistä tunnistaa tilanteen, jossa saapuu kotiin töistä eikä muista mitään työmatkalta? Minä ainakin voin. Tämä kuvastaakin hyvin sitä, miten koko elämä saattaa mennä ohitse, jos emme ole läsnä ja huomio mitä ympärillämme on.

 

 

ihmepilleri joka lisaa tyytyvaisyytta

 

 

Ihmepilleri, joka lisää tyytyväisyyttä – kysymyksiä sinulle

 

Kysy itseltäsi: Millaisissa tilanteissa voisit olla enemmän läsnä? Mikä muuttuisi? Miten saisit läsnäolon hetket rutiiniksi elämääsi? Voit joko miettiä niitä mielessäsi, jakaa puolison tai ystävän kanssa tai kirjoittaa paperille. Nämä kysymykset mahdollistavat oivalluksen ja vastauksen, jonka avulla ja niitä noudattamalla pääset kokemaan mindfulnessin kokemuksen ja ilon elämässäsi.

 

Oletko sinä todella läsnä juuri nyt? Itse voin sanoa olevani – on vain näppäimistö, sormet jotka koskettavat näppäimistöä, äänimaailma, joka siitä syntyy sekä ajatukset, jotka piirtyvät kirjaimina koneen ruudulle. En ajattele tai noteeraa mitään muuta – olen uppoutunut.

 

 

 

Ihanaa syysviikkoa ja syyslomaa, jos sellaista vietät. Itse vietän tämän viikon syylomalla, viikoloppua lukuunottamatta, jolloin lauantai menee messuilla – sielläkin läsnäoloa harjoittaen. : )

Naura, nauti, koe ja tunne – ole läsnä jokaisessa hetkessä ja koe elämä kaikilla aisteilla!

<3 Karita

P.S. Jos kiinnostuit positiivisesta psykologiasta ja sen opiskelusta, kurkkaa Joyllan sivut ja mahdollisuudet oivaltaa lisää.

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Meditaatio osaksi elämää

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka| Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (2)
  1. Niin mistä niitä pillereitä saa ostaa? Ei minulla ole innostusta meditaatioon.

  2. Hilkka Karvinen
    15.10.2018, 21:10

    Itse olen viime vuosina huomannut keskittymiskyvyttömyyteni ja varsinkin reilun kahden vuoden aikana älypuhelinta käyttäessäni tulevani osaksi digitalisoitunutta ympäristöä, joka ei enää huomaa, mitä tekee. Mindfulnessin eli tietoisen läsnäolon löysin kuitenkin samoihin aikoihin, kun aloin käyttää tuota ”pahista” eli älypuhelinta. Ei tarvitse olla innostunut meditaatiosta, itse asiassa voi luopua sen ajattelemisesta kokonaan ja vain ollla tietoisesti läsnä tekemisessä. Nyt. Minä. Kirjoitan. Tässä. Tätä. Sormet. Käyttävät. Näppäimistöä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *