HYVÄSTIT FLUNSSALLE!

Kaupallinen yhteistyö: Bertil´s

Hyvästit flunssalle – tämä voi lyhentää merkittä västi flunssan kestoa!

hyvastit flunssalle Karita tykkä

Nenä valuu solkenaan, veto on poissa ja paikkoja kolottaa – flunssa eli nuhakuume on yksi yleisimmistä infektioista. Meillä Suomessa sairastetaan vuosittain noin 10–20 miljoonaa hengitystieinfektioita, jotka vievät aikaa pois meille merkityksellisestä. Yleiskunto ja fiilis omasta olosta ratkaisevat onko hyvä jäädä kotiin lepäämään, sillä tartuttavuussyistä se ei ole tarpeen. Kadulla kun liikkuu koko ajan runsaasti nuhakuumeviruksia kantavia terveitäkin henkilöitä ja yksittäisen sairastuneen kotiin jääminen ei vaikuta merkittävästi muiden riskiin sairastua.

hyvastit flunssalle Karita tykkä

Koska olen yksi tuote ja yhden naisen yritys, on myös minun mentävä esimerkiksi luentokeikalle vaikka flunssassa olisinkin. Minua kun ei voida korvata ja vaikka kukaan meistä ei ole korvaamaton tai ehkä olemme kaikki korvaamattoman arvokkaita, ovat useammat vaihdettavissa melko kevyesti toisiin työntekijöihin. Mutta jos etukäteen myytyyn tapahtumaan tuleekin puhujaksi jokin toinen kuin millä osallistuja on paikkansa ostanut, on tilanne pettymys. Itselläni työmoraali on kova ja palan halusta tehdä työtäni, enkä ole elämäni aikana peruuttanut kuin yhden keikan – silloin makasin tajuttomana sairaalassa, enkä siis voinut mennä esiintymään. Toista Karitaa ei ole ja haluan antaa sen, mitä tilataan.

hyvastit flunssalle Karita tykkä

Onnekseni olen erityisen harvoin kipeä. Luultavasti terveelliset elämäntavat, suoliston hyvinvointi, mieli ja hermoston rauhoittaminen ovat tehneet tehtävänsä. Onneksi on myös apukeinoja. Uskon, että meistä jokainen tietää että sinkki on ykkönen kun flunssa alkaa ilmoitella tulostaan. Sen muoto ja imeytyvyys sekä mahdolliset oloa tukevat lisät tekevät kuitenkin tuotteesta toimivamman. Imeskelty sinkkiasetaatti imeytyy suun limakalvoilta nopeasti ja voi lyhentää merkittävästi flunssan kestoa. Helsingin yliopistossa julkaistiin tieteellinen meta-analyysi* imeskeltävien sinkkitablettien vaikutuksesta flunssan kestoon. Sinkkiasetaatti osoittautui tehokkaimmaksi sinkin muodoksi silloin, kun tarkoituksena on vaikuttaa flunssaa aiheuttaviin viruksiin.

hyvastit flunssalle Karita tykkä

Hyvästit flunssalle – piristystä kofeiinista

Suomessa juodaan kahvia enemmän kuin missään muualla. Kahvi kuuluu itsellänikin miltei jokaiseen aamuun – rakastan sen makua ja tuoksua. Etenkin aamun avantouinnin jälkeen se maistuu erityisen hyvältä. Uudessa bertil ́s Zinc Boost -valmisteessa on kofeiinin lisäksi myös B6-vitamiinia, joka tutkitusti piristää ja auttaa jaksamaan silloin, kun olo tuntuu tahmealta ja veto tuntuu olevan poissa. Toki on hyvä myös selvittää ettei kärsi muista puutoksista, jotka aiheuttavat väsymystä. Esimerkiksi ferritiinin matala arvo saattaa viedä mehut pois. Koska kyseessä on imeskelytabletti, on se maustettu mentolilla, jolla on myös viilentävä ja suuta raikastava vaikutus. Mentoli ärsyttää nenän kylmäreseptoreita ja koska hengitysilma osuu samoihin reseptoreihin, antaa mentoli keholle viestin, että hengitys kulkee ja hillitsee siten yskää.

hyvastit flunssalle Karita tykkä

Hyvästit flunssalle – bertil ́s Zinc Boost pähkinänkuoressa

Hyvä ja raikas mentolin maku.
Hoitaa nielua, piristää ja auttaa jaksamaan flunssaoireista huolimatta.
Hoitava ja tehokas sinkkiasetaatti.
Piristävää kofeiinia.
Vastustuskykyä ja energistä oloa tukevaa B6-vitamiinia.

hyvastit flunssalle Karita tykkä

Tuotteen idea on auttaa jaksamaan kun on pakko. On tärkeää kuunnella kehon viestejä ja muistaa tukea elimistöä parantumista eri tavoin. Itse nappaan tämän heti kun tunnen flunssan oireita ja otan heti täyden satsin, eli viisi tablettia ja näin myös välttänyt nuhakuumeen kokonaan. Bertil ́s Zinc Boost on kehitetty ja valmistettu Suomessa ja valmistetta myydään ainoastaan apteekeissa ja vuorokausiannos tilanteen mukaan on 1-5 tablettia. Tällä annostuksella saat 10–50 mg sinkkiä (100–500 %**), 0,75–3,75 mg B6-vitamiinia (54–268 %*) ja 20–100mg kofeiinia. Vinkki: sinkkiä ei kannata ottaa tyhjään vatsaan, sillä niin nautittuna se voi aiheuttaa pahoinvointia. Boostin pariksi nappaan itse aina myös manuka-hunajaa, lepään ja juon riittävästi lämpimiä juomia ja näillä keinoilla nuhakuume saa nopeasti kyytiä.

Muista ottaa rauhassa flunssan yllättäessä ja ota apukeinot käyttöön sairastamisajan lyhentämiseksi ja jaksamisen tueksi.

Iloa ja hyvää oloa,
Karita

* Harri Hemilä: “Zinc lozenges and the common cold: a meta-analysis comparing zinc acetate and zinc gluconate, and the role of zinc dosage. 2 May 2017. Journal of the Royal Society of Medicine”.

** Osuus päivän saantisuosituksesta.

Kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

LÄMMIN KURKUMA-KURPITSAKEITTO

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka, FB

ja YouTube.

Kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *