HYVÄN MIELEN AAMURUTIINI

Hyvän mielen aamurutiini – tänäkin aamuna…hyvän mielen aamurutiini Karita Tykkä

Kello soi, säikähdät ja lämäät sen kiinni. Haahuilet pimeässä kohti keittiötä napsauttaaksesi kahvikoneen päälle, jotta voit käynnistää kehosi stimulanttien avulla hereille. Tai ehkä heräät sarastuskellon valoon, meditoit tai venyttelet kehosi hellästi herätellen uuteen päivään tai teet jotakin muuta, mitä kehosi kaipailee. Lähdet päivään itsestä käsin, et mailien välittämistä vaatimuksista, toisten tarpeista tai tulevien työtehtävien ohjaamina. Mielentilasi saattaa myös olla hyvin erilainen – rento, tyyni, rauhallinen ja myönteinen tai kireä, levoton, kiireinen ja stressaantunut.

hyvän mielen aamurutiini Karita Tykkä

Ei ole oikeaa tai väärää, ainoastaan erilaisia valintoja, toimintamalleja, rutiineja ja tapoja. Olemme yksilöitä – taustalla erilainen menneisyys, haasteita, olosuhteita, onnistumisia ja ajatusmalleja. Siksi myös toimimme sekä ajattelemme eri tavoin. Itse ajattelen, että jokainen aamu on uusi alku, mahdollisuus päättää millaisen lähtökohdan uusi päivä saa – mihin keskitän huomioni ja mitä tavoittelen. Mitä valitsen kuunnella, uskoa ja ottaa vastaan. Nämä vaikuttavat siihen millaiseksi koen elämäni ja oloni. Sitähän elämä on – kokemuksia, tunteita ja ajatuksia. Se, miltä elämä tuntuu, muodostuu sen perusteella miten koen sen. Ja se, minkälainen tunnetila eli fiilis on, määrittää subjektiivisen elämän kokemukseni.

hyvän mielen aamurutiini Karita Tykkä

Hyvän mielen aamurutiini – valinta

Kun otan vastuun itsestäni, saan vapauden valita miltä elämäni näyttää. Erilaiset asiat ympärilläni ovat vain asioita, tunteet ainoastaan tuntemuksia – ne eivät määritä minua, eivätkä tunteeni ole minä. Annan niille itse muodon ja selityksen siitä, mitä ne merkitsevät ja mikä on minulle totta. Koen aamut maagisina, sillä niissä on mahdollisuus aloittaa alusta – valita mistä lähtökohdista päivä käynnistyy ja mitä siihen toivotan tervetulleeksi. Mitä haluan itsestäni tänään antaa ja mitä riskejä ottaa, mietin myös, mitkä ovat sen hetkiset voimavarani. Pyrin myös tunnustelemaan etten toimisi pelkojen ohjaaman ja varman päälle, vaan antaisin mahdollisuuden oppimiseen, onnistumiseen tai inhimilliseen epäonnistumiseen?

hyvän mielen aamurutiini Karita Tykkä

Aina ei lopputulos ole toivotun kaltainen. Tunnen pettymystä ja hetken tuntuu ikävältä. Pettymyksen tunteita koen toki muutenkin, saatan esimerkiksi huomata, että joku hyväksi käyttää, kopioi tai pettää luottamukseni – nousee turhautumisen, kiukun ja ärsytyksen tunnetta. Nekin ovat kuitenkin vain tunteita, eivät kestä loputtomiin ja menevät ohitse. Mikään muu ei ole pysyvää kuin muutos ja jos pystyn elämään elämää hyväksyen kaiken sellaisena kuin on, olen vapaa. Saatan tuntea riittämättömyyden- ja pettymyksen tunnetta, kehon kieltä, joiden ansiosta huomaan olevani elossa ja eläväni merkityksellisten asioiden äärellä.

Elän omaa elämääni. Teen asioita, jotka tulevat sydämestäni käsin, en toisilta kopioituna. Tätä toivon sinullekin – rohkeutta elää omaa elämää.

Valoa ja voimaa,
Karita

kuvat: Emma Ronkainen
paikka: Oitbacka Gård

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

KOHTI HYVÄÄ ELÄMÄÄ

kohti hyvaa elamaa Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *