HYVÄKSY SE, MIKÄ ON

Hyväksy se, mikä on ja vapauduhyväksy se mikä on Karita Tykkä

Yksi käänteentekevistä oivalluksista matkani varrella on ollut hyväksyä se, mikä on. Usein kohdatessamme jotakin, joka aiheuttaa sisällämme ikäviä tuntemuksia, nosee sisällämme välittömästi vahva vastareaktion. Emme suostu hyväksymään tilannetta, jossa koemme vääryyttä tai joka tuntuu muuten vaan ikävältä. Jos asiat eivät mene kuten toivoisimme tai suunnittelimme, saatamme hyökätä tilannetta vastaan kaikin voiminemme tai masentua ja jopa luovuttaa. Energiamme valuu siihen asiaan, jota emme halunneet alun perinkään kohdata – negatiiviseksi kokemamme asia saa elämää suuremman merkityksen ja olo tuntuu entistä kurjemmalta.

hyväksy se mikä on Karita Tykkä

Kun hyväksymme tilanteen, vapautuu energiamme toisaalle. Joskus tuntuu, että se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on silti mahdollista, ja usein vasta irti päästettyämme huomaamme, miten lujasti uskomukset, tarinat, traumat ja kaavat ovat meitä otteessaan pitäneetkään – seuraa suuri ja samalla myös joskus hiukan pelottava vapaus, tyhä tila. Vapautuaksemme on oltava valmis katsomaan ja kuuntelemaan. Se ei aina ole kaunista – egon kieli voi olla rumaa ja ilkeää.

hyväksy se mikä on Karita Tykkä

Irti päästämisen voi tulkita monin tavoin, mutta kun ymmärtää, että se ei ole eroon hankkiutumista vaan hyväksymistä ja rakastamista, ollaan todellisten muutosten äärellä. Totaalinen irti päästäminen eli itsensä tutkiminen, ymmärtäminen ja hyväksyminen vapauttaa lukkoja ja tukoksia elimistössämme, jolloin energiamme alkaa virrata paremmin ja puhtaammin. Ja kun energiamme virtaa puhtaasti, emme enää ole rajoitteidemme ja uskomustemme vankeja emmekä ohjaudu menneiden kokemustemme kautta – olemme läsnä ja toimimme ydinolemuksestamme eli rakkaudesta käsin.

hyväksy se mikä on Karita Tykkä

HYVÄKSY SE, MIKÄ ON -harjoitus

Kysy itseltäsi, mitä kaipaat ja millaiselta elämä näyttäisi, jotta se olisi sinulle tyydyttävä ja ihanaa. Entä jos saisit taikasauvalla muuttaa mitä tahansa elämässäsi – mitä muuttaisit? Olisiko loma, rahaa, kevyempi keho tai unelmien kumppani toiveissasi? Vai haluaisitko ennemmin mielenrauhaa, lepoa, arvostusta, uuden tittelin tai läheisemmät välit äitisi kanssa? Mitä tunnetta toivomasi asiat toisivat ja miltä elämäsi sen jälkeen näyttäisi – ja ennen kaikkea, miltä se silloin tuntuisi?

Ei ole oikeaa tai väärää vastausta – tärkeintä on huomioida, mitä elämäänsä kaipaa ja hyväksyä itsensä ja elämänsä, ei täydellisenä, vaan juuri sellaisena kuin on. Hyväksymisessä on suuri voima, ja asioiden sekä itsensä täydellinen hyväksyntä vähentää puutteiden tuntua. Hyväksynnän kautta meistä tuntuu siltä, että meillä päinvastoin onkin yhtäkkiä kaikkea enemmän.

Valoa ja voimaa,

Karita

P.S. Lisää aiheesta voit lukea Hyvä elämä, rakkaudella Karita -kirjastani ja Hyvä elämä työkirjasta.

AINA EI JAKSA LUKEA – ÄÄNIRAITA LYÖTYY TÄSTÄ!

kuvat: Emma Ronkainen
kuvauslokaatio ja rekvisiitta: Nougat showroom

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Näin paransin ilmanlaatuani
näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | YouTube ja FB

kiitos!

Kommentit (3)
 1. Tämä ! Erinomainen teksti. Karita – olet mentori ja inspiraatio! Olet kaunis sielu ja jalo ihminen. Kiitos <3 täytyy kyllä ostaa kaikki sun kirjat, heti kun ostan jotain itselleni! <3

  1. Kiitos Jose,
   ihanaa jos sanoistani on sinulle hyötyä tai iloa!

   Parasta päivää,
   Karita

 2. Vasta hiljattain löysin sun blogin, mutta onneksi löysin. Tulee aina niin hyvälle mielelle sun jutuista (ja positiivisuudesta) ja löytyy hyviä vinkkejä hyvinvointiin liittyen 🙂 Haluisin kysyä paastoon liittyen, että jos haluaa jatkaa yön jälkeistä paastoa niin voiko juoda lasin vettä mihin on sekoitettu teelusikallinen glutamiinia, vai katkaiseeko sekin jo paaston? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *