Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Haluan toivottaa sinulle hyvää juhannusta! Juhlan kunniaksi haluan myös arpoa teille jotakin kivaa… Toivon juhannusuhlasi olevan täynnä iloa, valoa, hyvää fiilistä, rakkaita ihmisiä, naurua, ruokaa, juomaa ja kaikkea ihanaa. Aurinkokaan ei olisi yhtään hassumpaa… : )
Olen kirjoittanut tähän mennessä neljä terveellisen (ja herkullisen) ruoan reseptikirjaa. Ensimmäinen teokseni oli Raakaa ja makeaa, sitten oli vuorossa brunssikirja Hyvää huomenta, kolmas ja yksi omista suosikeistani oli täydellinen kattaus alkuruoista jälkiruokiin ja kauneusvinkkeihini, Lautasellinen kauneutta ja viimeisin on herkkukirja ilman valkoista sokeria – Sokeriton. Juhannuksen kunniaksi päätin arpoa neljä kappaletta kirjojani.  On aika juhlia keskikesää, nauttia, rentoutua ja viettää kiireetöntä aikaa. Nauttia, kokeilla uusia reseptejä, rentoutua ja selailla kirjoja. Mikäpä siis parempaa kuin uusi kirja, jota selailla ja josta inspiroitua?

HYVÄÄ JUHANNUSTA!
HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Itse inspiroidun kesästä moni eri tavoin. Tuoksut, värit, raaka-aineet ja niin uudet kuin jo eletyt muistot siivittävät ihanaa rentoa kesäfiilistä. Aistikokemuksista jää myös jokin tunnemuisto, joka saattaa tulla esiin vaikkapa tietystä tuoksusta, mausta tai maisemasta. Lapsuuden kesiini liittyy paljon erilaisia maku- ja muita aistimuistoja. Ensimmäisissä makumuistoissani suunnataan maalle, Tammelaan. Siellä tarkemmin Sisko-mamman mansikkamaalle, jossa kypsyivät maailman parhaat ja maukkaimmat mansikat. Lapsuuden kesän makumuistoni on siis ihana mansikka, joita napsin suoraan mansikkavarvuista. Tuntui, että maalla paistoi aina aurinko, kenelläkään ei ollut kiirettä tai huolta huomisesta – aika taitaa kuultaa muistot ja hyvä niin. Pikku-Karitan kesät olivat täynnä vapautta, riemua, uimista, viljapeltoja, mökkeilyä ja lehmien paijaamista. Muutama hyvipuistokokemuskin kesään aina mahtui, mutta pääosin lapsuudenkesäni vietin Tammelassa, mamman ja papan hoivissa. Tammelaan palaan tänäkin kesänä. : )

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Kirjojen arvontaan osallistut jakamalla postauksen somessa ja kertomalla kommentteihin oman lapsuuden makumuisto. Kysymys siis kuuluu: Mikä on ensimmäinen makumuistosi lapsuudenkesistä? Voit kirjoittaa lyhyesti tai pidemmälti makumuiston taustasta – choice is yours.

Hyvää juhannusta! -arvonta tapahtuu kuun viimeisenä päivänä, eli viikon kuluttua perjantaina 30.6.2017.

Blogi jatkaa läpi kesän, joten täällä ollaan! Jos siis kaipaat reseptiikkaa, kauneutta tai  mielen ja kehon hyvinvointia, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi. : )

Toivon sinulle hyvää juhannusta! Iloa, valoa ja onnen hetkiä kesääsi.

Rakkaudella,
Karita

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Lisälukemista kesään voit kurkata vaikka näistä postauksista:


Vältä kesäkilot

VALTA KESAKILOT 02

Aurinkoinen chia-vanukas

AURINKOINEN CHIA-VANUKAS

Viilentävä ja kaunistava smoothie

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

Kommentit (90)

 1. Sanna

  Raparperisoppa, jossa oli kokonaisia mansikoita. Vois joku päivä vaikka tehdä, eipä ole tullut tehtyä!

  • karitatykka

   Nam! Tuo makupari toimii aina. : )

 2. vintagentti

  Elin lapsuuttani aikana jolloin satokaudet olivat vielä selkeitä ja asioiden kypsymistä piti vaan odottaa rauhassa. Uusia perunoita sai vasta kun niitä omalta perunamaalta kypsyi, ei puhettakaan malttamattomuudessa ostetuista ruotsalaisista uusista perunoista, jotka osoittautuvat pettymykseksi ja vesittävät koko odotuksen… Pitkään odotettuja oman maan uusia perunoita syötiin sitten viikkoja pelkästään sillin ja (ehkä) valkokastikkeen kanssa.
  Alkukesän raparperisesonki näkyi ja tuntui; kiisseliä (ja piirakkaakin) syötiin joka päivä.
  Yksi herkuttelu mikä on jäänyt lapsuuden kesien jälkeen hieman unholaan, on mustikka-metsämansikkamaito (rrrunsaalla sokerilla).
  Lapsuuden kesiin kuului erottamattomasti myös kaikenlaiset salaherkuttelut; hernemaalla suoraan suuhun riivityt herneenpalot, mansikkamaalla napostelut ja syksymmällä vatsa kipeäksi syödyt omenat suoraan puusta (mistä niitä tietysti ei olisi saanut syödä, vaan lupa oli ainoastaan puusta pudonneiden omenien syömiseen).

  • karitatykka

   Kiitos, ihana kirjoitus. Pääsin matkallesi mukaan mielikuvissa – kauniisssa sellaisissa.
   Iloa!

 3. sikkuralla

  Oman maan mansikat

  • karitatykka

   NAM! Omasta maasta – lucky you!

 4. Ulla

  Pistin silmät kiinni ja rupesin miettimään lapsuuden kesiä mummolassa ja ensimmäisenä tuli mieleen kun käytiin serkkujen kanssa porkkanapenkistä repimässä pieniä porkkanoita..olihan ne hyviä!

  • karitatykka

   Kyllä! Ne ovat niin hyviä suoraan maasta nostettuina ja kevyesti huuhdeltuina. : )

 5. Emilia

  Kaupasta ostetut irtojätskit ja mummulan pakasteesta löydetyt Ville Vallaton- jäätelöt. <3 Saanko osallistua arvontaan vaikka en tätä pysty somessa jakamaan? 🙂

  • karitatykka

   Toki : )
   Kiitos muistoistasi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *