Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Huippujohtajan salaisuus

Huippujohtajan salaisuus

Mikä on huippujohtajan salaisuus? Johtajan, joka johtaa seuraajiaan, työntekijöitään, perhettään tai ryhmäänsä kohti menestystä ja onnistumisia.
Millainen mielikuva sinulle tulee sanasta johtaja? Onko mielikuva tiukka, negatiivinen vai tuleeko tunne kumppanuudesta, kannustuksesta ja tuesta. Itselleni rehellisesti sanottuna ensimmäisenä sanasta johtaja tulee mieleen joku, joka istuu ylempänä, joka ohjailee ihmisiä kuin pelinappuloita. Ymmärrän toki, ettei se ole onneksi aina näin, ja että tänä päivänä johtajuutta on monenlaista ja johtamisen tapoja lukuisia.

Useat meistä ovat johtajia. Johdamme perhettämme, harrastus- tai ystäväporukkaamme tai olemme töissä johtotehtävissä. Se usein vain unohtuu. Huippujohtajan salaisuus piilee käytöksessä. Onkin hyvä huomata, miten johdat tilanteita ja ihmisiä elämässäsi. Jo pelkkä asian tiedostaminen voi muuttaa käyttäytymistämme ja vaikuttaa kaikkeen.

“To lead people, walk beside them … As for the best leaders, the people do not notice their existence. The next best, the people honor and praise. The next, the people fear; and the next, the people hate … When the best leader’s work is done the people say, ‘We did it ourselves!”
– Lao-Tsu

Olemme kaikki, siis ihan kaikki saman arvoisia. Kukaan ei ole toisen ylä- tai alapuolella. Siksi omasta mielestäni johtamiseenkin paras tapa olisi kulkea vieressä, rinta rinnan – ei edessä tai yläpuolella.
Yksi huippujohtajan salaisuus on, ettei hän tee itsestään suurta numeroa, vaan tekee päätöksiä ja johtaa sydämestä käsin. Hän saa muut tuntemaan itsensä arvokkaiksi ja tärkeiksi, antaen kunnian niille, jotka sen ansaitsevat. Hänen merkitystä lopputulokseen ei välttämättä aina edes noteerata – asiat vain tuntuvat jotenkin aina luistavan hänen tiimeissään…

Joskus meistä saattaa tuntua siltä, ettei meitä huomata ellemme päde ja tee itsestämme tärkeitä. Kuitenkin itseään liiallisesti korostavat henkilöt eivät useimmiten kuulu suosikkeihimme. He eivät toimi auttaakseen muita onnistumaan, vaan päinvastoin, he ovat kiinnostuneita enemmän omasta navastaan.

Äitinä johdan perhettäni sydämestä käsin. Pyrin antamaan kehuja, kannustamaan ja nostamaan, kun siihen on mahdollisuus. Olen käytännössäkin huomannut, että kannustuksen ja tuen kautta saavutamme parhaan lopputuloksen. Pienetkin onnistumisen kokemukset saavat haluamaan lisää. Mieli kaipaa lisää onnistumisen tuntemuksia ja alkaa ikäänkuin itsestään hakeutumaan niiden tunteiden pariin.

Samaan tapaan voit johtaa myös itseäsi. Tuuleta onnistuessasi, tunne tuntemukset kehossasi ja nosta hymy kasvoillesi. Kun tämä toistuu muutamia kertoja, keho alkaa haluamaan tuota hyvänolon tunnetta lisää ja etsii tapoja onnistumiseen. Siksi olisikin tärkeää miettiä viikottain tai päivittäin asioita, joissa on onnistunut. Niiden ei tarvitse olla isoja, vaan pienetkin asiat toimivat. Esimerkiksi: ”sain työt tehtyä määräaikaan mennessä”, ”join tavoitteeni mukaisesti kaksi litraa vettä päivän aikana” tai ”onnistuin valmistamaan perheelleni herkullista ruokaa”. Mitkä vain onnistumiset käyvät.

Missä sinä onnistuit viime viikonloppuna?
Kertaa mielessäsi, tunne onnistumisen tuntemukset kehossasi ja tuuleta!

Menestystä ja iloa,
Karita

kuva: Sirpa Ryyppö / Kuvaamo Sirpa Ryyppö
vaate: Spalt pr / Westiarium / Camilla Mikama
kello: Daniel Wellington, jonka verkokaupasta saatte kuun loppuun ilmaisen kuljetuksen ja – 15 % alennuksen käyttämällä koodia: karitatykka

Kommentit (2)

 1. Mia Kuusisto

  Totta ♡
  Hieno kirjoitus! Kiitos 🙂 Tuollaisia johtajia tarvitaan lisää!
  Mun on pakko kertoa, että törmäsin hetki sitten erääseen nuoreen neitokaiseen, ja hän on loistava persoona. Harvoin tapaa niin valovoimaista ihmistä. Ja, tarina miten hän on menestynyt! Johtajana myös aivan huikea. Tarina löytyy täältä http://www.munbisnes.fi

  • karitatykka

   Kiitos Mia.

   Iloa ja aurinkoa sinullekin!
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *