Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

HOITAVAT TUOKSUT – luonnollisesti

Hoitavat tuoksut… Oletko huomannut, miten tuoksut ohjailevat meitä, luovat tunnetiloja ja saavat aikaan ja tukahduttavat mielitekoja? Koko elämämme ajan muodostamme erilaisia tuoksumuistoja joihin liittyy myös tunteita ja tunnetiloja, jotka tuntuvat koko kehossamme aina kun nenäämme tulvii tietty tuoksu. Itselläni esimerkiksi kanelisten korvapuustien tuoksu tuo aina mieleeni lapsuuden ja äitini, joka teki usein korvapuusteja. Tunteina tunnen heti rauhaa, kiireettömyyttä, rakkautta ja iloa. Jollekin toiselle samainen tuoksu voi tuoda tuoksumuiston, joka on päinvastainen ja ahdistavakin. Tuoksut todella vaikuttavat tunteisiimme ja tuntemuksiimme. Ei siis ole lainkaan sama, missä tuoksumaailmassa elämme.

hoitavat tuoksut

Rakastan tuoksuja, etenkin hoitavat tuoksut ovat ihtohimoni kohde. Olen aina käyttänyt erilaisia parfyymeja – nuorena varmasti liikaakin, mutta nykyisin tuoksut ovat täysin erilaisia kuin nuoruuden hajuvedet. Tänä päivänä hoidan itseäni tuoksuilla ja käytän eri tilanteissa ja tunnetiloissa erilaisia tuoksuja päivittäin. Olen ilokseni myös löytänyt uniikin Elixir -tuoksusarjan, jonka nerokkaat luonnontuoksuyhdistelmät yhdistävät ensimmäisenä maailmassa tuoksut ja Bachin hoitavat kukkatipat. Yhdessä ne luovat todella toimivat ja uskomattoman ihanat parfyymit ja hoitotuotteet.

hoitavat tuoksut

hoitavat tuoksut

Elixirin funktionaaliset hoitavat tuoksut toimivat nopeasti ja ovat 100 % turvallisia, luonnollisia ja puhtaita. Tuoksujen ystävälle nämä ovat kuin pieni pala taivasta… Nyt voi suihkauttaa ihastuttavia tuoksuja tuomaan mielihyvää sekä samanaikaisesti hoitamaan kehoa ja mieltä ilman, että samalla nauttii aimo annoksen formaldehydiä tai muita synteettisiä pahiksia itseensä, jotka ovat vahingoksi terveydellemme ja häiritsevät esimerkiksi umpieritysjärjestelmän toimintaa, joka on muun muassa hormonitoiminnan, aineenvaihdunnan ja monen muun toiminnan takana. Melkein kaikki imeytyy iholtamme verenkiertoomme – ei siis ole sama, mitä sille päivittäin suihkimme tai levittelemme.

hoitavat tuoksut

Elixirin tuoksuilla ja terapeuttisilla öljyillä stressin piinaama päivä muuttuu helpommaksi, masentunut olo positiivisemmaksi, uupunut olo energisemmäksi ja unittomat yöt vaihtuvat levollisiin uniin ja kauniisiin reissuihin pilvilinnoille. Ai mistä tiedän? Sain tuoksut testiin Rimita greenin ihanalta Minnalta ja olen nyt parin kuukauden ajan kokeillut eri tuoksuja ja huomannut selkeän vaikutuksen, joka alkaa nopeasti tuotteen käytön jälkeen. Useimmiten vaikutus on välitön, sillä ranteisiin levitetyt terapeuttiset öljyt ovat todella tehokkaita ja pääsevät vaikuttamaan ranteen iholta nopeasti. Useimmiten omasta laukustani löytyy jokin tuoksu tai öljy, joita arvelen tarvitsevani päivän aikana. Ilokseni bongasin tuoksut ja terapeuttiset öljyt myös PUR-kaupan valikoimasta – niin kivijalkamyymälöissä kuin verkossakin. Suosittelen kurkkaamaan jos tuoksuasia yhtään kiinnostaa…

hoitavat tuoksut

hoitavat tuoksut

Olen huomannut kehon luontaisesti tykkäävät tiettyinä hetkinä tietynlaisista tuksuista. Välillä teenkin niin, etten katso etikettejä vaan haistan ja löydän nopeasti tuoksun, jota tarvitsen juuri tuolla hetkellä. Terapeuttiset ja hoitavat tuoksut ja öljyt yhdistävät Bachin kukkatipat ja aromaterapeuttiset öljyt ja yhdessä tekevät tuotteista superihania. Terapeuttisissa öljyissä olevat kasviyhdistelmät ovat ”nerokkaan hyviä” ja ne todellakin toimivat. Pieni roll-on pullo on helppo pitää mukana ja siitä on ihana sipaista huomaamattomasti missä ja milloin vain.

hoitavat tuoksut

Ranskalaisen Elixirin tuoksuista löytyy parfyymejä, eau de toilet -tuoksuja ja terapeuttisia öljyjä. Alta voit kurkata hoitavat tuoksut, tuotteet ja vaikutukset:

Terapeuttiset öljyt:

Stress: Rauhoittaa mieltä ja rentouttaa kehoa.

Energy: Nostaa energiatasoa ja lisää elinvoima

Menopause:
Vaihdevuosivaivoissa rauhoittaa kuumia aaltoja ja helpottaa oloa.

Sleep: Kun kärsii uniongelmista ja nukahtaminen on vaikeaa.

Urgency: Helpottaa kipuja ja voimaannuttaa kehoa.

Déprime: Keventää raskasta mieltä ja lisää onnellisudentunnetta. Sopii siis myös käytettäväksi vain nostamaan mielialaa.

Parfyymit:

Présence: Auttaa olemaan läsnä kehossasi ja ympäristössäsi.

Vivacité:  Auttaa muuttamaan sisäiset tunnetilat positiiviseksi energiaksi.

Eau de toilet -tuoksut:

Audace: Tuo uskallusta sanoa, puhua, vietellä… Olla siis oman elämänsä ohjaaja ja luoja.

Allégresse: Auttaa väsymykseen, energisoi ja uuvuttavassa tilanteessa myös auttaa löytämään innostuksen uudelleen.

Félicité: Auttaa saavuttamaan rauhan ja tyyneyden.

Harmonié:  Tarjoaa välitöntä rauhaa ja turvaa. Auttaa myös elämään tässä hetkessä ja olemaan läsnä.

hoitavat tuoksut

Oma tämänhetkinen suosikkini on Elixir Harmonié ja Vivacité. Terapeuttisista öljyistä eniten kuluu tällä hetkellä Sleep ja Energy. Mutta kuten aiemmin sanoin – aina tilanteen ja tarpeen mukaan. : )

Mikä on oma tuoksuvalintasi ja mitä tuoksut merkitsevät sinulle?

Iloa ja ihania hetkiä,
Karita

Jos tämä juttu kiinnosti sinua, saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Unelmaseerumi

Unelmaseerumi

Luonnollinen meikkipohja

LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

Kauniin ihon salaisuus

seksikkaan-ihon-salaisuus

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (5)

 1. Maarit

  Keväällä muutossa hävisi avaamaton parfyymi. Uutta en ole ostanut enkä ole edes kaivannut. Syksyä kohti kuitenkin on ollut mielessä hankkia jotain. Tässä se vaihtoehto nyt on ’Félicité .
  Kiitos vinkistä. Ihanaa viikonloppua

  • karitatykka

   <3 Félicité on ihana, niin rauhoittava. Täydellinen stressiin tai iltaa rauhoittamaan. Myös Harmonie voisi olla sinulle hyvä – päivä käyttöön. : )

   Iloa!
   Karita

 2. LUONNONKOSMETIIKAN PARAS RIPSIVÄRI – Rakkaudella, Karita

  […] Luonnolliset parfyymit […]

 3. EDISTYKSELLISIN JOULULAHJA + arvonta – Rakkaudella, Karita

  […] Hoitavat tuoksut […]

 4. Rakkaudella, Karita –

  […] HOITAVAT TUOKSUT – luonnollisesti […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *