Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

HITAASTI MUTTA TEHOKKAASTI

Hitaasti mutta tehokkaasti…
Viime ajat olen ollut melko kiireinen. Tehnyt montaa asiaa yhtäaikaisesti ja antanut itsestäni paljon. Se on ollut ihanaa, mutta samaan aikaan myös vaativaa. Nyt jos koskaan olen tarvinnut pieniä pysähtymisen hetkiä, herkuttelua, hemmotttelua ja taukoja kaikesta siitä härdellistä, jota kutsutaan elämäksi. Elämäksi, jota elän ja rakastan intohimoisesti.

hitaasti mutta tehokkaasti

Viime aikoina meditoidessani olen huomannut että haluaisin jäädä meditaatioon – hetkeen, jossa ei ole mitään ja jossa samaan aikaan on kuitenkin kaikki. Tämä tunne on ollut oiva merkki minulle siitä, etten olle ollut läsnä 100 % elämässäni juuri nyt ja että on aika hiukan rytmittää viikkoa uudelleen ja ottaa lisää taukoja arjen keskellä. Irtiottokin houkuttelee…

One of the best pieces of advice I ever got was from a horse master. He told me to go slow to go fast. I think that applies to everything in life. We live as though there aren’t enough hours in the day but if we do each thing calmly and carefully we will get it done quicker and with much less stress.

– Viggo Mortensen

Olen myös saanut itseni kiini sisäisesti valittamassa päivien nopeaa kulkua ja ”vapaiden” tuntien vähyyttä. Säntäilen ja kiirehdin. Ymmärsin kuitenkin, että jos päästän irti kiireen ajuksesta ja tunteesta, rentoudun ja teen päättäväisesti, mutta rauhassa asian kerrallaan, saan paljon enemmän aikaan, luovuus virtaa ja vapaatuntejakin tupsahtaa jostain elämääni.

Kuuntelen itseäni enemmän ja annan myös mieleni levätä jatkuvalta ajattelulta. Teen sen meditoiden aamuin illoin ja liikkumalla. Esimerkiksi viime viikolla aloitin reformer pilateksen, jossa keskityin tunnnin ajan vain kehooni ja liikkeisiin, kaikki muu jäi tilan ulkopuolelle – ihanaa!

Hitaasti mutta tehokkaasti on sitä, että toimimalla hiitaasti, rauhassa, keskittyneesti ja stressittömästi saa aikaa paljon enemmän kuin kiireessä ja stressin keskellä, jolloin edes luovuus ei kulje vaan on jumahtanut kiireen koukeroihin. Tämä pätee myös koko elämään, sillä kun suoritamme stressaantuneina elämäämme, emme ehdi olemaan onnellisia tai edes huomata niitä ohitse kiitäviä onnenhetkiä, joita meillä kaikilla on.

Keskity ja ole läsnä siinä mitä milloinkin teet. Ota siirtymiä päivän toimiin ja tunne koko kehosi päivän jokaisessa käänteessä – elät enemmän, saat aikaa enemmän, koet enemmän ja olet onnelllisempi.

Hitaasti, mutta varmasti voimme siirtyä kohti rauhallisempaa ja antoisampaa elämää – askel kerrallaan…

Iloa, läsnäoloa ja elinvoimaa viikkoosi,
Karita

kuvat: Karita

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä postaukset:

Kaikki tapahtuu syystä

Kaikki tapahtuu syystä

Mitä rakkaus on?

mita-rakkaus-on-?

Menetyksestä mahdollisuudeksi

Menetyksestä mahdollisuudeksi06-1

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka
kiitos

Kommentit (5)

 1. veeku

  Heippa Karita,
  Oot yksi mun ideloista 🙂
  Oletko sokerin suhteen ehdoton? Syötkö esimerkiksi muiden hääjuhlissa ruokia missä on sokeria?
  Jos et, miten teet sen kohteliaasti ja niin että et joudu kitumaan kun muut vetelee sokeria 😀
  Itselleni on helppoa olla kotona sokeriton, mutta muu maailma on julma paikka….
  Haluaisin myös tietää millaista kaavinta käytät kun kaavit raakaruokia yms tahmeaa blenderistä?
  Minulla on nyt kuukauden sisällä mennyt (pikkuhiljaa) jo kaksi silikonista kaavinta rikki blenderiä kaapiessa ja haluaisin seuraavaksi ostaa kestävän kaapimen.

  • karitatykka

   Hei Veeku.

   Kiitos viestistäsi ja että seuraat.
   En käytä sokeria, enkä syö sokeriherkkuja juhlissakaan. Toki ravintolaruoissa, suolaisissakin on joskus sokeria, mutta elämästä ei pidä tehdä liian vaikeaa… Yleensä juhlissa on paljon muuta syötävää, joten nautin reilulla kädellä kaikkea muuta, silloin sokerittomuudestakaan ei tehdä numeroa. : )Vaikka toisaalta, en välitä muista vaan syön ja elän niin kuin itse haluan.

   Olen sitä mieltä että elämästä ei kannata tehdä liian vaikeaa ja jos sokerittomuus aiheuttaa paljon stressiä, voi olla että siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. On hyvä siis tutkailla mikä on parasta juuri itsellee tällä hetkellä ja mennä sen mukaan.

   Nuolijat eivät tahdo tosiaankaan kestää. Kaikista eniten olen käyttänyt ja joka on myös käytössä kestänyt on ollut Blendtecin oma nuolija, mutta niitä ei käsittääkseni myydä erikseen suomessa. Tässä linkki Amazonin sivuille, josta nuolija löytyyy… https://www.amazon.com/Blendtec-Spectacula-Spatula-100301/dp/B00E5N04TU

   Iloa ja energistä viikkoa!
   Karita

 2. Jouni Orava

  Täytyypä koittaa tuota hitaasti mutta tehokkaasti tapaa, vaikuttaa tehokkaalta ja stressittömältä tavalta hoitaa asioita.

  Seuraan sun blogia säännöllisesti ja usein poimin hyviä ideoita niistä.
  Yritän elää terveellisesti, tehokkaasti ja nauttien elämästä, tekemättä siitä kumminkaan liian vaikeaa ja jatkuvaa ylisuorittamista stressin kera.

  Hauskaa työviikkoa sinulle Karita ☺

  Jouni

  • karitatykka

   Kiitos Jouni!

   Kiitos kun luet, mietit ja kokeilet erilaisia asioita elämässäsi. Ennen kaikkea on hienoa, että uskallat elää omaa elämääsi ja toimia niin kuin itsestä hyvältä tuntuu – mitään pois sulkematta ja kaikelle avoinna.

   Iloa ja energistä työviikkoa myös sinulle Jouni,
   Karita

 3. MENESTYS = SISÄINEN RAUHA – Rakkaudella, Karita

  […] Tehokkasti hitaammin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *