HIIHTOLOMANI KUVINA – SESTRIERES

Hiihtolomani kuvina – Sestrieres, perhe, alpit ja aurinko

 

 

Hiihtoloma on enää muisto vain, mutta ajattelin jakaa silti muutaman kuvan reissultamme – jospa alppireissusta kiinnostuneet saisivat tästä inspiraatiota reissuun. Olimme matkassa koko perhe, eli minä, poikamme Luca ja mieheni Petri. Viikon alppimatka meni ihanasti ja aurinko hemmotteli meitä puolet reissusta. Toinen puolisko menikin sitten rankan lumisateen keskellä – lunta tuli melkein metri vuorokaudessa! Maana oli meille rakas Italia ja kylänä uusi tuttavuus Sestrieres, joka on yli 2000 metrin korkeudessa majaileva alppikylä. Rinteet olivat huikeat ja niistä löytyi jokaiselle jotakin. Luca opetteli laskemaan reissussa ja ensimmäisen päivän hapuilun jälkeen hän oivalsi jotakin ja lasku lähti kulkemaan upeasti jo toisena päivänä. Loppureissulla hän tuli alas jopa mustaakin rinnettä. Huikea nähdä, miten lapset oppivat niin nopeasti ja kehittyvät pikavauhtia.

 

 

 

 

Nautin aina alpeilla ollessani luonnon rauhasta, vuorilla vallitsevasta hiljaisuudesta, rennosta menosta ja kiireettömydestä. Aurinko on sekin iso osa alppien viehätystä ja tekee laskupäivistä täydelisiä. Ruoka on minulle myös tärkeää ja ehkä siksi esimerkiksi Itävällan kohteet eivät ole koskaan kiehtoneet minua – minä kun e ole sen ruokakulttuurin ystävä… Parhaita alppikohteita joissa olen käynyt ovat Meribel Ranskassa ja Madonna di cambiglio Italiassa. Ehkä nyt myös tämä Sestrieres, joka hurmasi rinteillään. Kylä voisi olla ehkä vielä kutsuvampi.

 

 

Lensimme Milanoon, josta oli noin kahden ja puolen tunnin matka Sestrieren kylään. Torinon kisat olivat samaisessa kylässä vuona 2010, jolloin kylään on rakennettu kisoja varten tarvittavat fasiliteetit ja muun muassa uimahalli ulkoaltaineen. Kylä oli mukava, mutta ehkä huikan liian pieni ja nopeasti käyty läpi. Tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita oli runsaasti ja rinneravintolat olivat ihana taukopaikka lounaille, välikahveille ja kuumille viineille. Rinteet olivat huippuhyvin hoidetut ja pituutta sekä laskettavaa riitti, ei tarvinnut paljoa hisseissä majailla. Hissit siis vetivät hyvin ja eri suuntiin sijoittuvat rinteet vetivät runsaasti laskioita ja suurilta ruuhkilta vältyttiin.

 

 

Kohde on selvästi myös lapsiperheiden suosiossa. Etenkin Italialaisia lapsiperheitä oli paljon ja lapset kuuluivat siellä ihanasti eläämään myös myöhäisillä illallisilla ison perheen kera. Lapset myös huomioitiin joka paikassa erittäin hyvin. Aikuisille oli myös iltarientoja, jotka meiltä luonnollisesti jäivät väliin – lapsen kanssa kun reissussa oltiin. Toisaalta emme mieheni kanssa juuri muutenkaan roiku illalla baareissa – nautimme paljon enemmän pitkistä illallisista ja hyvistä viineistä rauhallisimmissa paikoissa. Ikä tekee sellaista… : )

 

 

Hiihtoloma tuli juuri oikeaan aikaan ja antoi energiaa arkeen. Suomessakin harvinaisen pitkä talven jälkeen odotan kesää. Yksi harmi on avantouinnin poisjäänti, mutta muuten rakastan kesää, lämpöä, aurinkoa, kiireettömyyttä, perheen yhteistäaikaa, ulkona vietettyä aikaa… Samoja asioita siis kuin lomallanikin. Oli paikka mikä tahansa, haen lomalla aina tiettyjä samoja asioita. Lomaa voi toki viettää kotonakin, mutta kun tekee myös kotitoimistossa töitä, on maisemanvaihdos välillä pelkästään hyvästä… Muuten sitä on ikään kuin aina töissä. : )

 

 

 

Loma tekee aina hyvää ja nyt odottelen jo seuraavaa. Sitä minne  ja milloin matka vie, en vielä tiedä.
Voi tosin olla, että nyt auringon paisteen lisääntyessä ja lämpötilan noustessa entisestään, en malta mihinkään täältä kotosuomesta lähteäkkään – kotimaanmatkailukin toimii upeasti!

 

Mikä on suosikkilomakohteesi – Ideoita ihanista lomakohteista otetaan aina vastaan!

Iloa, aurinkoa ja ihanaa viikonloppua!
Karita

 

 

 

kuvat: kotialbumi

 

 

Kaipaatko lisää? Ei hätää – herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät lisää alla olevista postauksista.

Hasselbackan myskikurpitsa

hasselbackan myskikurpitsa

Ananas-inkiväärisorbetti

Avantouinti – vielä ehtii!

avantouinti

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *