HIFU-hoito – nuorekkaan ihon salaisuusko?

HIFU

 

Luonnollinen kauneudenhoito on paitsi myrkytöntä, myös hellävaraista ja turvallista. Luonnon omille aineksille voi herkistyä, mutta niiden raaka-aineilla on vaikea aiheuttaa vahinkoa. Ne eivät myöskään kerry elimistöön samoin kuin synteettiset ja kemialliset raaka-aineet. Nuorempana elin enemmän hetkessä, tulevasta huolehtimatta. Tänä päivänä haluan elää niin, että voin mahdollisimman hyvin jatkossakin. Ymmärrän, jos jotkut haluavat käyttää kovempia hoitomuotoja, pistoksia tai täytehoitoja, mutta itse jätän ne väliin. Haluan kuitenkin hoidoilta tehoa ja nyt neljänkymmenen ikävuoden korvalla on tärkeää pitää huoli ihosta entistä paremmin. Käyn hoidoissa harvoin, mutta pakko myöntää, että kyllähän se hyvää tekee ja iho kiittää. Ihoa voi myös stimuloida, jolloin se lähtee itse korjaamaan itseään. Arvostan luonnollisia keinoja buustata ihon kollageenituotantoa botox-pistosten yms. sijaan. Haluan ehkäistä ikääntymistä luonnollisin keinoin ja näyttää luonnolliselle. Kukapa ei.

 

HIFU3

 

Sain muutama viikko sitten mahdollisuuden testata Haikon kartonossa kotimaisella CTN-hoitolaitteella tehtävää hoitoa. HIFU-hoito – kiinteän ihon salaisuusko? Sitä lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan. Hoito kestää alle 30 minuutia ja perustuu ultraääneen. High intensity focused ultrasound-menetelmä stimuloi ihon omaa kollageenituotantoa, poistaa ylimääräistä nestettä ja rasvakudosta sekä kiinteyttää ihonalaista lihaskudosta. Hoito sopii hyvin esimerkiksi poskien, kulmakarvojen ja leuanalusihon kohotukseen. Jopa yksi hoitokerta voi riittää, mutta hoito voidaan tarvittaessa toistaa 2–3 kertaa.

Ultraääni-impulssin avulla aiheutetaan käytännössä höyrystymisen avulla pieniä polttopisteitä ihon alimpiin kerroksiin. Ihon kollageenituotanto aktivoituu ja alkaa korjata kudokseen syntyneitä vaurioita. Samaan aikaan kannattaa nauttia myös sisäisesti nautittavaa kollageenia ja luonnolista C-vitamiinia, jotta iho saa rakennuspalikoita eheytymiseen. Hoidon jälkeen iho ei punoittanut tai ollut arka, vaikka niin varoiteltiinkin. Lähdin saman tien lounaalle, eikä jälkeenpäinkään tullut mitään oireita. Tulokset näkyvät yleensä noin kahden viikon viiva kolmen kuukauden kuluessa, kun ihon oma kollageenituotanto on päässyt kunnolla vauhtiin. Innolla odottelen siis tuloksia. : )
HIFU-hoito on mielestäni loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat kiinteämmän ihon, mutta eivät veitsen alle. Luonnollinen lopputulos. Iho, jota on aktivoitu, mutta joka ei näytä luonnottomalta.

Iloa ja kaunista oloa,
Karita

 

HIFU4

Kommentit (22)
 1. Hei, ihosi näyttää aina todella kauniilta ja hehkeältä. Kysyisin että miten paljon juot päivässä vettä, mainitsit aamurutiineissa että juot aina litran kerralla? Mikä olisi sellainen optimaalinen määrä, ei liikaa muttei liian vähänkään? Laskin itse jokin aika sitten että minun tuli juotua vettä jopa 4-6 litraa päivässä, ihan tavan vuoksi. Nyt olenkin pyrkinyt viime kuukaudet vähentämään. Minulla on silti ollut iho-ongelmia, epäpuhtauksia, vaikka koen syöväni hyvin terveellisesti ja runsaan vedenjuonninhan pitäisi tehdä iholle hyvää? Käytän myös luonnonkosmetiikkaa ja voiteena raakaöljyjä, joita voin todella suositella.

  1. karitatykka
   23.7.2016, 12:40

   Hei Siiri.

   Kiitos.
   On hyvin henkilökohtaista kuinka paljon vettä olisi hyvä juoda. On hyvä muistaa, että saat nesteitä myös ruoan mukana. 4-6 litraa kuulostaa siis paljolta. Noin suuri määrä vettä vaatii rinnalleen laadukasta suolaa, jotta vesi ei huuhtele liikaa kehoa. Etenkin jos harrastat liikuntaa ja hikoilet. Tasapaino on tärkeää ja kaikki äärilaidat huonoja.
   Iho-ongelmat voivat johtua monesta tekiästä. Muunmuassa hormonaalinentoiminta, ikä, stressi, unenlaatu ja määrä sekä ruokavalio vaikuttavat kaikki vahvasti ihoon.
   Hikoilu auttaa poistamaan kuona-aineita ja toksiineja kehosta, joten se edesauttaa kauniin ihon saavuttamista. Säännöllinen kuolleen ihosolukon poistaminen on tärkeää, jotta ravitsevat hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan. Ravintorikas ruoka ja riittävä rasvojen (ei omega 6, transrasvojen tai härskiintyneiden rasvojen) nauttiminen myös sisäisesti tekevät iholle hyvää. Myös suoliston hyvä vointi ja bakteerikanta näkyy ihossa, joten probiootit ja glutamiini (http://superlemon.fi/evolution-glutamine-natural-400-g.html) ovat hyvästä. Oireet ihossa voivat olla merkki myös kehon sisäisestä tulehduksesta, joten esimerkiksi kurkuman, kookosöljyn ja inkiväärin nauttiminen on hyväksi, sillä ne poistavat tulehdustiloja. Itse nautin kyseisiä raaka-aineita muodossa tai toisessa päivittäin. Veden juonti on hyvä, mutta liika on liikaa. Itse juon päivästä riippuen kahdesta-neljään litraan vettä tai vihermehuja. Kesällä enemmän kuin talvella.
   Yksi suosikkituote, joka on tehnyt iholleni ihmeitä on Skin Collagen (http://superlemon.fi/ihonhoito/skin-collagen-70-g.html). Olen nauttinut sitä nyt puolitoista vuotta ja ero entiseen on merkittävä. Iho on kimmoisampi, kosteutetumpi ja pintajuonteet vähentyneet selkeästi. Kollageenijauhe nautitaan siis sisäisesti joten ihoa rakentuu sisältäpäin. Kollageenituotteita on kaikentasoisia ja niissä on laadullisesti todella suuri eroja. Skin Collagenin raaka-aine on yksi tutkituimista ja useita kliinisiäkokeita läpikäynyt huippu kollageeni, joka todella toimii. Olen ilokseni kuullut, että myös psoriasispotilaat ovat saaneet tuotteesta apua. Ihan huippu.

   Tässä pikainen vastaus kysymykseesi. Toivottavasti tämä auttoi.
   Muista myös puhua itsellesi kauniisti ja ole kiitollinen ihostasi, joka suojelee sinua kaikelta ympärilläsi ja pitä kehosi kasassa. Iho on suurin elimemme ja ansaitsee huomiomme. Kun ajattelet ja kohtelet sitä rakkaudella ja hellästi, kiittää ihosi sinua takaisin. : )

   Iloa ja aurinkoa!
   Karita

 2. Kokeilunhaluinen
  23.7.2016, 13:23

  Heippa Karita!

  Hoito kuulostaa tosi hyvältä, itsekään en ole yhtään kiinnostunut pistoshoidoista. Hinta on kyllä aika kova, saa nähdä tuleeko hoidoista tarjouksia myöhemmin. Minä olen myös käyttänyt sisäisesti noin vuoden Vivania shot kollageenijuomaa, joka on hyvänmakuinen. Nyt ostin ensimmäisen laatikon jauhemaista Skingainia, joka sisältää tyypin 1 ja 2 kollageeniä. Ei niin hyvää, mutta tuotetta on kovasti kehuttu. Ajattelin jos se auttaisi myös nivelvaivoihin ja kolotuksiin, joita minulla on, kun tuota ikääkin on jo 58 vuotta. Ihoni on muuten aika hyvässä kunnossa, hieman couperosaa, mutta silmänympärysrypyt harmittavat, ne vetävät ilmettä alaspäin ja kuvissa näytän väsyneeltä. Olen kokeillut vaikka minkä merkin silmänympärystuotteita, mutta mistään ei ole apua. Mitä sinä suosittelisit, millä saisin ”virkeät” silmät ja ehkäpä ryppyjäkin vähän siliämään. Syön myös magnesiumia, Omega-3 tabletteja, pH Balancea, Devisolia, Opti-MSM-jauhetta, merilevää ja siis nyt tuo Skingain jauhe. Teen iltaisin usein Voimaruoka 360 smoothieita mantelimaitoon, johon laitan pakastettuja marjoja ja joko suklaasmoothieta tai vihersmoothieta, tosi hyvää ja nopeaa.

  Ihanaa kesää sinulle

  1. karitatykka
   23.7.2016, 13:59

   Hei Tuula,

   Kiitos viestistäsi.
   Useassa kollageenivalmisteessa on vain 1-2,5 g tyypin 1 kollageenia/päiväannos. Kliiniset tutkimukset on tehty 2,5-5 g päiväannoksilla. Niissä on myös valitettavan usein mukana kaikkea muuta kökköä, kuten lisä-, väri- ja täyteaineita, sekä hedelmäsokeria. Siksi itse suosin Skin Collageenia (http://superlemon.fi/skin-collagen-70-g.html), jossa ei ole mitää lisättyä.
   Ihoa tukeva kollageeni on kollageeni tyyppi 1. Tyypin 2 kollageeni on hyväksi muunmuassa nivelille. Molemmista on toki hyötyä, mutta ihon kannalta tyypin 1 kollageeni on olennainen. Nautin samaan aikaan aina myös jotakin luonnollista C-vitamiinia, sillä luonnollinen C-vitamiini tehostaa kollageenisynteesiä. Keho kun ei tahdo tunnistaa synteettisiä ravinteita.

   Itse jätän valmiit sekoitukset väliin ja teen smoothiet itse, näin vältyn ylimääräisiltä lisiltä ja härskintyneiltä rasvoilta, jotka ovat tulehdusta edistäviä. Esim avokado, marjat ja muut hedelmät ovat loistava iltasmoothie. Illalla nautitut hiilihydraatit myös rauhoitavat kehoa ja antavat hyvät yöunet. Kuidut taas pitävät verensokerin tasaisena, eikä nälkä iske yöllä. Raakasuklaasmoothie on myös ihana – vihersmoothieista puhumattakaan. : )
   Silmäympäyrysiho on herkkä ja ohut. Minun on mahdotonta suositella jotakin tiettyä tuotetta kun en ole kosmetologi. Silmäympärysihon hellävarainen taputtelu silmäluomen ylä- ja alapuolelta aktivoi pintaverenkiertoa ja virkistää myös imunestekiertoa. Silmiä virkistää myös yksi kikka, jota itse käytän niinä aamuina kun silmät ovat superväsyneet.
   Se menee näin: Laita lusikat pakastimeen ja pidä ne siellä. Liikuttele ja hiero silmänympärysaluetta jäisillä lusikoilla, kunnes lusikat lämpenevät. Silmät ja pintaverenkierto vilkastuu ja silmänympärysiho kiittää. Säännöllisyys tässäkin asiassa palkitaan.

   Toivottavasti tämä auttoi edes hiukan.
   Iloa, valoa ja kaunista oloa!
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *