Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

HIFU-hoito – nuorekkaan ihon salaisuusko?

HIFU

Luonnollinen kauneudenhoito on paitsi myrkytöntä, myös hellävaraista ja turvallista. Luonnon omille aineksille voi herkistyä, mutta niiden raaka-aineilla on vaikea aiheuttaa vahinkoa. Ne eivät myöskään kerry elimistöön samoin kuin synteettiset ja kemialliset raaka-aineet. Nuorempana elin enemmän hetkessä, tulevasta huolehtimatta. Tänä päivänä haluan elää niin, että voin mahdollisimman hyvin jatkossakin. Ymmärrän, jos jotkut haluavat käyttää kovempia hoitomuotoja, pistoksia tai täytehoitoja, mutta itse jätän ne väliin. Haluan kuitenkin hoidoilta tehoa ja nyt neljänkymmenen ikävuoden korvalla on tärkeää pitää huoli ihosta entistä paremmin. Käyn hoidoissa harvoin, mutta pakko myöntää, että kyllähän se hyvää tekee ja iho kiittää. Ihoa voi myös stimuloida, jolloin se lähtee itse korjaamaan itseään. Arvostan luonnollisia keinoja buustata ihon kollageenituotantoa botox-pistosten yms. sijaan. Haluan ehkäistä ikääntymistä luonnollisin keinoin ja näyttää luonnolliselle. Kukapa ei.

HIFU3

Sain muutama viikko sitten mahdollisuuden testata Haikon kartonossa kotimaisella CTN-hoitolaitteella tehtävää hoitoa. HIFU-hoito – kiinteän ihon salaisuusko? Sitä lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan. Hoito kestää alle 30 minuutia ja perustuu ultraääneen. High intensity focused ultrasound-menetelmä stimuloi ihon omaa kollageenituotantoa, poistaa ylimääräistä nestettä ja rasvakudosta sekä kiinteyttää ihonalaista lihaskudosta. Hoito sopii hyvin esimerkiksi poskien, kulmakarvojen ja leuanalusihon kohotukseen. Jopa yksi hoitokerta voi riittää, mutta hoito voidaan tarvittaessa toistaa 2–3 kertaa.

Ultraääni-impulssin avulla aiheutetaan käytännössä höyrystymisen avulla pieniä polttopisteitä ihon alimpiin kerroksiin. Ihon kollageenituotanto aktivoituu ja alkaa korjata kudokseen syntyneitä vaurioita. Samaan aikaan kannattaa nauttia myös sisäisesti nautittavaa kollageenia ja luonnolista C-vitamiinia, jotta iho saa rakennuspalikoita eheytymiseen. Hoidon jälkeen iho ei punoittanut tai ollut arka, vaikka niin varoiteltiinkin. Lähdin saman tien lounaalle, eikä jälkeenpäinkään tullut mitään oireita. Tulokset näkyvät yleensä noin kahden viikon viiva kolmen kuukauden kuluessa, kun ihon oma kollageenituotanto on päässyt kunnolla vauhtiin. Innolla odottelen siis tuloksia. : )
HIFU-hoito on mielestäni loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat kiinteämmän ihon, mutta eivät veitsen alle. Luonnollinen lopputulos. Iho, jota on aktivoitu, mutta joka ei näytä luonnottomalta.

Iloa ja kaunista oloa,
Karita

HIFU4

Kommentit (22)

 1. Anna

  Hei!
  Pohdin menoa tuohon hifu-ultraääneen ja siksi löysin tämän keskustelun. Olisin todella kiitollinen tähän liittyvistä vastauksista. Oliko hoidosta lopulta hyötyjä, kun tuloksethan näkyvät myöhemmin? Entä sattuiko se, kun monessa paikkaa sen sanotaan olevan kivulias?

  • karitatykka

   Moi Anna.

   Hoito on varmasti tehokas, etenkin jos hoitotarve on selkeä. Itselläni iho tuntui aktivoituvan ja selkeästi myös uudistuvan. Kannattaa hoitajan kanssa mietiä, mikä kombo on juuri sinun tilanteessa paras.
   Kipu on yksilöllistä ja riippuu myös kohdasta johon hoito tehdään. Kivuton hoito ei ole, mutta ainakaan omalla kohdallani hoito ei ollut kivulias. Tosin laitteen tehoa säätelemällä myös kipu ja teho joko vähenee tai kasvaa… Eli kokemus riippuu myös käytettävän voimakkuuden määrästä.
   Hoidon jälkeen voi lähteä suoraan jatkaan päivää ja meikata – ihossa näy mitään, sillä kaikki tapahtuu ihon alla.

   Toivottavasti tämä auttoi.
   Iloa ja kaunista oloa,
   Karita

 2. Sippe

  Siis hei Karita… mikä olisi paras c vitamiini, siis ulkoisesti nautittuna?

  • karitatykka

   Hei Sippe.

   Ulkoisesti on olemassa erilaisia c-vitamiiniseerumeita. Valitsisin myrkyttömimmän vaihtoehdon. Itse en tällä hetkellä kytä c-vitamiiniseerumia, mutta aiemmin olen kokiellut Medik8-sarjan c-vitamiiniseerumia, joka tuntui todella laadukkaalta.
   Sisäiseti nautittuna c-vitamiini on erittäin tärkeää. Sillä se vaikuttaa kollageenisynteesiin nimenomaan sisäisesti.

   Iloa ja kaunista oloa!
   Karita

 3. Leena

  Hei, olen 61 v, olen hoitanut ihoani jotenkuten aina mutta iän myötä leukaperät, silmien rypyt, kulmakarvojen välinen juonne sekä suupielissä olevat juonteet häiritsevät. Suositteletko HIFU -hoitoa tämän ikäiselle, vieläkö kollageeni tuotanto voisi aktivoitua.

  • karitatykka

   Hei Leena.

   Hifu voi olla hyvä, asiantuntijat osaavat sanoa tarkemmin miksi ja miten se juuri sinun tapauksessasi voisi toimia. Jotta kehon oma kollageenituotanto fibroblasteissa alkaa suosittelisin nauttimaan päivittäin korkealaatuista erittäin lyhytketjuista kollageenipeptidivalmistetta veteen sekoitettuna tyhjään vatsaa aamulla, jolloin se ohittaa ruoansulatuksen ja menee verenkierron kautta verinahkaan, jossa stimuloi kehon omat peerussolut tuottamaan kollageenia iholle. Tärkeää siis on myös että kollageenipeptidivalmiste on myös tarkoitettu juuri iholle. Tässä on tuote, jota itse käytän ja jota myös anoppiij 70 v ja äitini 65 v käyttävät…
   http://superlemon.fi/skin-collagen-70-g.html

   Iloa ja kaunista syksyä,
   Karita

 4. Lumi

  Hei! Onko jotain kollageenivalmistetta, missä ei ole käytetty
  Possun tai Lehmän kollageenia. En syö punaista lihaa
  , enkä myöskään liivatetta ym. Onko kala-tai kasvispohjaista
  Tehokasta tuotetta edes olemassa

  • karitatykka

   Moikka Lumi.

   Kiitos viestistäsi.
   Kalakollageenilla ei valitettavasti ole saatu aikaan yhtä hyviä tuloksia kuin naudasta ja possusta saatavia kollegeenivalmisteita käytettäessä. Kalakollegeenivalmisteissakin on toki suuria eroja. Omasta mielestäni paras kalakollageeni on Marine Collegen, johon voit halutessasi tutustua täältä https://www.skincollagen.com/marine-collagen-150-g.html .

   Iloa ja kaunista kevättä!
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *