Herkullinen marjapiiras (VHH)

Herkullinen marjapiiras – kesän paras herkku!

herkullinen marjapiiras karitatykka

Herkullinen marjapiiras on vähähiilihydraattinen ja pullollaan ihania makuja ja raaka-aineita, jotka tekevät hyvää. Pääraaka-aineena loistavat luonnollisesti marjat. Käytin kotimaisten luomulaatuisista pakastemarjoista. Jos siis pakkasesta löytyy vadelmia, mustaherukoita, mansikoita tai mustikoita, kannattaa ne sujauttaa tähän herkulliseen marjapiiraaseen. Koristeeksi voit laittaa tuoreita mansikoita ja halutessasi myös muita marjoja tai vaikkapa syötäviä kukkia.

herkullinen marjapiiras karitatykkaherkullinen marjapiiras karitatykka

Herkullinen marjapiiras meni heittämällä yhdeksi suosikeistani, joten suosittelen lämmöllä kokeilemaan. Piiras on gluteeniton, ilman valkoista sokeria valmistettu, viljaton ja jos herkusta haluaa täysin vegaanisen voi voin tilalla käyttää kookosöljyä. Marjapiiras on helppo tehdä, eikä siinä ole höttöraaka-aineita. Herkullinen marjapiiras pursuilee ravinteita ja makua – siitä voi siis nauttia hyvillä mielin ja tarjoilla rakkaimmille. Gluteenittoman mustikka-vadelmapiiraan reseptin löydät tästä – sekin on kerrassaan mainio!

herkullinen marjapiiras karitatykka

Meillä herkullinen marjapiiras maistuu koko perheelle. Olen myös tarjoillut sitä juhlapöydässä, jossa se on aina huvennut nopeasti. Herkullinen marjapiiras on myös loistava tarjottava kesäaamun brunssipöytään. Ja koska se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän, voi sen valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Tosin meillä se ei jää kyllä kauaa odottelemaan, vaan hupenee pian – viimeistään seuraavana päivänä.

herkullinen marjapiiras karitatykka

Herkullinen marjapiiras on ihanaa sellaisenaan, mieleisen jäätelön tai kermavaahdon kanssa tarjottuna. Itse kruunaan sen pehmeällä ja herkullisella kookoskermavaahdolla. Sen voi toki halutessaan jättää pois tai tarjoilla erillisestä kulhosta, mutta minusta se viimeistelee täydellisesti suussa sulavan herkun ja tekee siitä kauniin. Kookoskermavaahdon maku sekä pehmeän paksu ja kermainen koostumus toimivat täydellisesti marjojen kaverina. Jos mielit kesähelteellä raakakakkua – on yksi suosikeistani tämä sitruunainen vadelmaraakakakku.

Satoi tai paistoi – herkullinen marjapiiras maistuu aina!
Nautintojen täyteistä kesäviikkoa kaikille toivotellen,

Karita

herkullinen marjapiiras karitatykka

Herkullinen marjapiiras

(noin 8–10 palaa)

Pohja

3 dl gluteenittomia kookoshiutaleita
2 1/2 dl mantelijauhoa (luomu)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
steviaa tai muuta makeuttajaa maun mukaan ( tai 100–150 g Medjool-taateleita –nam! )
5 rkl sulaa voita tai kookosöljyä (+ vuoan voiteluun)
1 1/2 dl pekaanipähkinöitä hiukan rouhittuna
Tikka vettä jos tarve

Täyte
400–450 g pakastemarjoja (itse käytin mansikka, mustaherukka, vadelma –sekoitusta)
3 tl perunajauhoja tai tapiokajauhoa TAI hiukan psylliumjauhetta jos haluat välttää tärkkelyksen
kookossokeria tai steviaa maku mukaan

Valmistus
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita monitoimikoneessa kaikki pohjan raaka-aineet, pekaanipähkinöitä lukuunottamatta. Sekoita sitten varoen joukkoon myös pekaanipähkinärouhe – jätä pähkinöihin tekstuuria. Tarkista maku, ota sivuun noin puolitoista desilitraa taikinaa ja levitä loppuosa voideltuun, halkaisijaltaan noin 25 cm:n vuokaan. Laita vuoka uuniin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Sekoita jäiset marjat, leivinjauhe ja kookossokeri tai jauhemainen stevia huolellisesti keskenään. Ripottele marjaseos vuokaan pohjan päälle. Murustele jäljelle jäänyt taikina vuokaan täytteen päälle.
Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Lasinen vuoka on kätevä, sillä silloin näkee, milloin pohja alkaa saamaan väriä.
Anna jäähtyä, kuorruta, koristele ja nauti.

Kookoskermavaahto
2 tölkkiä täysirasvaista kookosmaitoa HUOM! Pitää vähintään yön yli jääkaapissa!
Itse olen ihastunut Pirkka Parhaat kookosmaitotetraan, jossa ei nestettä ole lainkaan ja joska vaahto on kermaista ja täyteläistä – ei välttämättä tarvitse edes vatkainta.
Halutessasi tippa steviaa tai 1–2 tl juoksevaa vaaleaa hunajaa TAI ei mitään – kookos on makeaa jo sellaisenaan
ripaus suolaa

Ota tölkit jääkaapista ja käännä ylösalaisin. Avaa ja valuta neste pois kokonaan. Lusikoi paksut rasvaiset kookoskermat kulhoon ja lisää suola ja makeutus. Vatkaa vaahdoksi.
TAI jos käytät Pirkka parhaat kookosmaitoa (musta tetra), voit puristaa jääkaappikylmän kookosmaidon tetrasta, lisätä makeutuksen ja sekoittaa sileäksi.
Laita kylmään odottamaan tai lusikoi suoraan jäähtyneen piiraan päälle ja koristele marjoilla.

kuvat: Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka

helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (6)
  1. Voiko mantelijauhon korvata jollain muulla jauholla?

    1. karitatykka
      7.7.2019, 19:03

      Voi, vaikka kaurajauhoilla.

      Iloa!
      Karita

  2. Näyttää ihanalta!:) Tuota kookoskermavaahtoa haluan ainakin ehdottomasti kokeilla, vaikka kesän marjojen kanssa sellaisenaankin!;)
    Mukavaa sunnuntaita!<3
    Ida

    1. karitatykka
      7.7.2019, 19:07

      Ihanaa,

      Iloa ja ihanaa kesää myös sinulle!
      karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *