Helppo majoneesi

Helppo majoneesi kätevästi ja nopeasti

helppo majoneesi karita tykkä

 

 

Kun ensimmäisen kerran tein majoneesi itse, meni pahasti pieleen. Käytin maukasta ja voimakasta rakastamaani oliiviöljyä ja mittasuhteetkin olivat pielessä. Koostumus oli liian löysä, mutta koska en halua heittää ruokaa roskiin, käytin sitä kaikesta huolimatta suolaisissa smoothieissani ja salaatinkastikkeissa. Loppujen lopuksi osa majoneesistani päätyi kuitenkin roskakoriin.

 

helppo majoneesi karita tykkä

helppo majoneesi karita tykkä

 

Meni tovi ja löysin reseptin ja valmistustavan, joilla valmistan majoneesini nykyään aina. Kaupan valmista majoneesi ei enää tarvitse ostaa ja maustamisvaihtoehdot ovat miltei rajattomat. Esimerkiksi tilli, yrtti, chili, valkosipuli ja piparjuuri ovat suosikkejani maustamiseen.

 

helppo majoneesi karita tykkä

 

Vilautin majoneesiani Instagramissa ja reseptipyyntöjä sateli! Joten pyynnöstänne kuvasin sen ja tässä tulee resepti – helppo majoneesi. Helppo majoneesi on niin vaivaton tehdä ja valmistuu kotona vain kolmessa minuutissa! Kokeile ja kerro mitä pidit!

 

Iloa ja aurinkoa,
Karita

 

 

 

helppo majoneesi karita tykkä

 

 

Helppo majoneesi

1 luomulaatuinen kananmuna
½ rkl sitruunamehua
1 tl valkoviinietikkaa
¼ tl Dijon-sinappia
¼ tl laadukasta ja hyvän makuista suolaa
1 kuppi, eli noin 2,3 dl avokadoöljyä (esimerkiksi tämä) tai mietoa oliiviöljyä

 

Vinkki: ei kannata käyttää voimakkaan makuista neitsytoliiviöljyä – käyttämäsi öljy määrittää makua aika lailla. Esimerkiksi Borgesilta löytyy Extra Mild -versio.

 

Valmistus:

Lisää kaikki raaka-aineet (öljy viimeiseksi) kapeaan ja korkeaan sauvasekoittimen mukana tulleeseen astiaan.
Anna ainesten seistä noin minuutti, jotta öljy erottuu.
Aseta sauvasekoitin tukevasti purkin pohjaan. Kytke se päälle ja pidä painettuna purkin pohjaa vasten vähintään 10–15 sekuntia.
Kun majoneesi alkaa emulgoitua ja sakeutua, liu’uta hitaasti sauvasekoitinta ylös ja alas, jotta ainekset sekoittuvat.

Kun se on sekoittunut ja tasaista, sekoita vielä kevyesti lusikalla ja laita kannelliseen ja lasiseen säilytysastiassa jääkaappiin.

 

Kotitekoinen majoneesi pysyy tuoreena enintään viikon ajan!

 

 

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Marinoitu lohi kesäkurpitsapedillä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

 

Kommentit (17)
  1. Hei, tuleeko siis koko kananmuna eikä vaan keltuainen ?

    1. karitatykka
      26.4.2019, 17:58

      Kyllä, koko muna. : )

      Iloa,
      Karita

  2. Nam! 😛
    Mietin vain, että missä tuollainen avattu avokadoöljy kannattaa säilyttää? Omassa pullossani lukee säilytys avattuna viileässä, mutta eipä siitä paljon iloa ole, kun öljy on ihan paksuuntunut jääkaapissa eikä tule kaadettaessa mitään. (?)

    1. karitatykka
      26.4.2019, 17:57

      Itse säilytän jääkaapissa ja otan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen käyttöä – käytössä olevan oliiviöljyn säilön huoneenlämmössä ja extra pullot kylmässä.

      : ) Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *