HELPOT JA HERKULLISET SUKLAAKONVEHDIT

Kaupallinen yhteistyö: Sunsweet

Helpot ja herkulliset suklaakonvehdit syntyvät muutamassa minuutissa ja ovat gluteenittomia, vegaanisia, ilman valkoista sokeria valmistettuja ja sellaisia, joita voi nauttia hyvällä omallatunnolla.herkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Totta se on. Tänään jaan reseptin, josta on näin joulun lähestyessä iloa – nämä konvehdit ovat nimittäin ihana lahjaidea! Jos tuntuu, että suklaan lisäksi haluaisi antaa myös jotakin pysyvää, voi suklaat pakata kauniiseen säilytysrasiaan – silloin nautinnon jälkeen jää jäljelle vielä kaunis säilytysrasia. Suklaakonvehdit ovat täydellisiä kylään vietäväksi, rakkaille tarjottavaksi, lahjaksi ja tietysti itse nautittaviksi. Meillä nämä läpäisivät mennen tullen koko perheen makuraadin sekä kuvaajani Emman sekä muiden ystävieni makutestin!

herkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkäherkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Liian usein koemme syömisistämme stressiä. Terveellinen ruokavalio aiheuttaessaan stressiä, voi jopa heikentää terveyttämme – stressi kun on yksi suurimmista sairauksien aiheuttajista tänä päivänä. Siksi onkin ihana tuoda vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat stressittömän herkuttelun. Nauttiessaan luonnollisia herkkuja, oikeaa ruokaa – ei tarvitse edes niin paljon, keho tunnistaa kylläisyyden viestit nopeammin. Toisin on höttö- ja lisäaineiden täyttämien herkkujen kanssa… Joulun alla on stressiä usein liiaksikin, vapautetaan siis itsemme ruoasta ja sen nauttimisesta koituvasta stressistä nauttimalla oikeita, luonnollisia ja itsetehtyjä herkkuja.

herkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Parasta näissä on luonnollisesti maku, mutta melko aktiivisena touhuajana en pane lainkaan pahitteeksi, että helpot ja herkulliset suklaakonvehdit syntyvät käden käänteessä, eikä minimissään vaadita kuin kaksi raaka-ainetta. Jos haluat, voit valmistaa näitä myös pidemmän kaavan mukaan ja tehdä myös raakasuklaan itse. Itse teen niin ja valmistan samalla kertaa isomman satsin suklaata ja teen näiden konvehtien lisäksi reilusti muita suklaita, esimerkiksi minttusuklaita ja muita erilaisilla täytteillä olevia raakasuklaita. Silloin aikaa menee toki reilummin, mutta saat sitä vastaan suuren määrän herkkuja ja säästät myös kuluissa.

herkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Suklaakonvehdin kaunis muoto tulee itsestään, sillä Sunsweetin luumut ovat uniikin kivenpoistosysteemin vuoksi aina kauniita ja erittäin mehukkaita. Tuloksena on kaunis pyöreä suklaakarkki, jota ei tarvitse erikseen muotoilla tai silotella. Yleensä konvehtien täyte on täynnä rasvaa, sokeria, maitojauheita, e-koodeja ynnä muuta mukavaa. Toisin on nyt – helpot ja herkulliset suklaakonvehdit kätkevät sisäänsä kuituja, ravintoaineita, ihanan luonnollisen pehmeän koostumuksen ja täyteläisen maun. Luumut sisältävät valikoiman vitamiineja ja mineraaleja, erityisesti kaliumia sekä K- ja B6-vitamiinia – puhumattakaan suolistoa hellivistä ominaisuuksista.

herkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Lämmöllä suosittelen – kokeile näitä ihania täyteläisen runsaita, terveellisiä ja helppoja suklaakonvehteja! Ja ennen kuin kysyttte, kerron että kaunis puinen ja marmorikannella varustettu konvehtirasia löytyy Nougatin valikoimasta. Kun valmistat näitä, kerro ihmeessä mitä pidit ja jos jaat aikaansaannoksistasi kuvan IG:ssä, tägää @sunsweetsuomi ja @karitatykka mukaan, niin näemme ihanat luomuksesi. Ehkä lähetetään jollekulle Sunsweet -tuotepakettiakin matkaan. : )

Herkullista joulunalusaikaa kaikille!
Pysähdy, naura ja nauti.
Rakkaudella,
Karita

herkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Helpot ja herkulliset suklaakonvehdit

raaka-aineet:

1 pussi Sunsweet luumuja
noin 100 g raakasuklaata (valmista tai itsetehtyä, jonka resepti löytyy sivun alaosasta)

apuvälineinä kaksi haarukkaa ja leikkuulauta, ritilä tai leivinpaperia

valmistus:

Laita luumut jääkaappiin tai vaikka hetkeksi pakastimeen, jotta ne ovat hiukan viileitä kun kastat ne suklaaseen – ei kuitenkaan jäisiä.
Sulata valitsemasi raakasuklaa hellävaroin vesihauteessa – suosittelen minimissään 70 % raakasuklaata, sillä luumu tuo paitsi tärkeitä kuituja, myös ihanaa makeutta. TAI valmista oma raakasuklaamassa. Reseptin siihen löydät alta.

Kun suklaa on sulanut kasta haarukoita apuna käyttäen yksitellen kauniit pyöreät luumut suklaaseen niin, että ne peittyvät kauttaaltaan suklaaseen. Valuta ylimääräinen suklaa pois ja nosta leikkuulaudan päällä olevan metallisen ritilän päälle jähmettymään. Voit myös käyttää leikkuulaudan päällä leivinpaperia, jos sinulta ei löydy ritilää.
Nosta leikkuulauta ja ritilä sen päällä suklaineen viileään, jossa ne vielä jähmettyvät entisestään.

Nauti heti tai säilytä jääkaapissa kunnes haluat antaa lahjaksi tai tarjottavaksi.

Nauti – NAM!

Itse tehty raakasuklaa
60 g raakakaakaomassaa
35 g raakakaakaovoita
35-45 g (makusi mukaan) kookossokeria tai vaikka koivusokeria
Vinkki! Jauha kidemäinen sokeri aina niin hienoksi kuin mahdollista, niin saat sileän suklaan!
1/2 tl jauhettua vaniljaa
ripaus laadukasta suolaa

Valmista suklaa sulattamalla pilkottu kaakaomassa ja -voi hellävaroen vesihauteessa. Lisää loput raaka-aineet ja tarkista maku.
Temperoi suklaamassa halutessasi. Temperointi tarkoittaa suklaan käyttämistä kolmessa eri lämpötilassa heti valmistuksen jälkeen. Menetelmä nostaa suklaan aromit paremmin esille ja tekee siitä kauniin kiiltävää. Sen jälkeen se ei myöskään sula sormiin.
Kaada sula suklaamassa puhtaaseen kulhoon. Valitse mieluiten iso ja metallinen kulho, jolloin suklaan liikutteluun on tilaa. Voit laittaa suklaakulhon isompaan astiaan, jossa on jääpaloja tai kylmää vettä, niin jäähtyminen nopeutuu.
Sekoittele suklaata koko ajan huolellisesti nuolijalla ja kaavi sitä välillä alas myös reunoilta.  Suklaa alkaa paksuuntua lämpötilan laskiessa. Tavoitteena on saada suklaa noin 27 asteeseen eli kädenlämpöiseksi.
Lopuksi suklaan lämpötilaa nostetaan vielä noin 30 asteeseen, jotta siihen saadaan mahdollisimman hyvä kiderakenne. Temperoitu suklaa on valmis käytetäväksi luumujen kuorruttamiseen tai konvehtivuokiin kaadettavaksi.

 

kuvat: Emma Ronkainen
kuvauspaikka: Nougat showroom
kuvausastiat: Nougat

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

TAUKO ARVOSTELUSTA TEKEE IHMEITÄ!

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *