Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

HEHKUVA IHO JA SEN HOITO

Hehkuva iho ja sen hoito – kaupallinen yhteistyö: Esse

hehkuva iho ja sen hoito

Aivan kuten kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu useasta eri osasta, myös kauniiseen ihoon tarvitaan eri tukipilareita. Hehkuva iho ja sen hoito kaipaa monia palikoita – pelkkä hoito, hyvät tuotteet tai edes taitava kosmetologi eivät yksin riitä. Ihonhoito on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olemme psykofyysinen kokonaisuus ja esimerkiksi se, mitä ajattelemme vaikuttaa kaikkeen – jopa ihoomme.  Iho myös kertoo peilin lailla, mitä suolistossa tapahtuu ja mitä sinne kuuluu. Stressi, kiire, suolisto-ongelman, surut, murheet, heikot yöunet tai huono ravitsemus näkyvät finneinä, kuivana ihona, juonteina, harmautena, iho-ongelmina jne… Eikä oikotietä onneen tai yhtä parantavaa taikatuotetta ole. Onneksi tehokkaita apuja löytyy!

hehkuva iho ja sen hoito

hehkuva iho ja sen hoito

Kun hehkuva iho on kadoksissa ja ihollemme ilmestyy esimerkiksi iso finni, haluamme heti eroon siitä –keinolla millä hyvänsä. Yritämme puristaa, kuivattaa tai peittää sen pois sen suorastaan vihaten sitä. Siihen voisi yrittää suhtautua lempeästi ja kiittää siitä, että kuona tulee ulos elimistöstä eikä jää kehoon. Iho kun on yksi kehon merkittävimmistä puhdistuskanavista. Myönnän, itsekin haluan eroon finneistä mielelään jo eilen, mutta pyrin silti katsomaan, mistä ne ylipäätään johtuvat ja mitä ne viestivät. Voisinko ihon päälisen hoidon lisäksi tukea prosessia sisältäpäin? Kun iho huutaa kuivuutta, saatan huomata että kollageeni on jäänyt nautimatta, olen juonut liian vähän tai syönyt liian niukasti rasvoja ja lähden tukemaan hoitoa sisältäpäin.

hehkuva iho ja sen hoito

Ulkoisen ihonhoidon luovutan enemmän kuin mielelläni ammattilaisen käsiin.  Sen lisäksi, että oikein ravittuna ja suojattuna ihon mikrobiomi on vastustuskykyinen, toisen ihmisen kosketus antaa energiaa, vahvistaa ja poistaa stressiä. Koulutettu kosmetologi ymmärtää ihoni tarpeet, valitsee oikeat tuotteet ja antaa kotihoito-ohjeet. Joskus myös muistuttaaa minua lempeästi rauhoittumaan ja hengittämään kiireen keskellä. Koska ihonhoito (ainakaan minulle) ei ole vain mekaaninen suoritus, on toimiva henkilökemia hoitajan kanssa äärimmäisen tärkeää ja tehostaa kaikkia hoitoja ja niiden vaikutusta. Kannattaa olla rohkea, kuunnella itseään ja tunnustella fiiliksiään hoitajan valinnassa – aina voi vaihtaa!

hehkuva iho ja sen hoito

Omalle vastuulleni jäävät ihon säännöllinen kotihoito ja tervettä ihoa tukevat elämäntavat. Mielestäni kauniiseen ihoon tarvitaan halu rakastaan itseään ja olla itselleen armollinen.  Kehoa hellivä kotihoito tuo kauniin ihon ja lempeän mielen. Ihonhoito kotosalla on hetki itselle ja rauhoittumiselle – aikaa kuunnella kehon ja ihon viestejä. On hyvä välillä pysähtyä ja kysyä; ”mitä minulle kuuluu ja mitä kaipaan eniten juuri nyt?”. Iho kertoo paljon kun sitä pysähtyy kuuntelemaan, eikä se toimi sinua vastaan, vaan sinua varten. Olen huomannut, että hehkuva iho ja sen hoito toimivat parhaiten kun hoidan ihoa ja ravitsen sitä luonnolisilla raaka-aineilla, ilman toksiineja ja kehon toimintoja haittaavia ainesosia.

hehkuva iho ja sen hoito

hehkuva iho ja sen hoito

Pelkkä kotihoitokaan ei useimmiten kuitenkaan riitä. Itse huomaan suuren eron ihossani jokaisen Esse-hoidon jälkeen. Pelkkä kotihoito ei siis omalla kohdallani riitä. Lisäksi hoitajani näkee parhaiten mikä tuote toimii juuri sillä hetkelä iholleni parhaiten – itse valitsisin luultavimmin väärin tai saattaisin ylihoitaa… Ihon tarpeet vaihtelevat koko ajan ja siksi tuotteita on hyvä vaihtaa tarpeen mukaan. Esimerkiksi kesän ja talven tuotteet ovat täysin erilaiset ja esimerkiksi heikko ravitsemus, stressi tai vaikkapa jokin lääkitys voivat muuttaa koko paletin – kaikki vaikuttaa kaikkeen.

hehkuva iho ja sen hoito

Hehkuva iho ja sen hoito – suosikkituotteeni juuri nyt

Tällä hetkellä ihonhoitorutiiniini kuuluu hyvä puhdistus lempälä Sensitive Cleancer -puhdistusmaidolla, jonka pestyäni tulee saman sarjan probioottinen kasvosuihke. Sen jälkeen Probiotic Serum, jonka kermaisen öljyinen koostumus on juuri nyt se, mitä ihoni kaipaa. Yksi millilitra seerumia sisältää yli miljardi elävää probioottimikrobia, jotka ovat olennainen osa ihon terveyttä. Probioottimikrobit aktivoituvat tullessaan kosketuksiin iholla olevan kosteuden kanssa. Tuote on loistava tasapainottamaan ihoani ja siksi se on tehokas stressaantuneelle iholleni, jolle kiire, erilaiset projektit ja kuiva huoneilmat tekevät ajoittain tepposiaan. Lopuksi tulee siten kosteutuksen vuoro, siinä käytän Repair Oilia, joka korjaa, hoitaa ja ravitseva ihoani. Runsaasti omega 3 rasvahappoja ja antioksidantteja sisältävä öljy korjaa ja auttavat ihoa suojautumaan ympäristön stressitekijöiltä. Tällä hetkellä samat tuotteet menevät iholleni aamuin illoin, seerumia vaihtelen tarpeen mukaan. Silloin tällöin käytän myös Esse Cream maskia, jota voi käyttää joko naamiona tai sitten jättää yön yli vaikuttamaan. Vartalon iholleni käytän päivittäin suihkun tai meressä pulahduksen jälkeen Esse Body Oilia, johon olen hullaantunut täysin. Olen nyt käyttänyt sitä useamman pullon ja haluan, että tätä löytyy aina kylppäristäni.

hehkuva iho ja sen hoito

Vinkki!

Yksi asia, joka muutti paljon ihossani on tämä kikka: Ihonpuhdistuksen jälkeen suihkutan reilusti Sesitive Toneria kämmenilleni, hieron kämmenet yhteen ja painelen kasoveden kasvoilleni. Toistan tämän useimmiten pari kertaa ja levitän seerumin aina KOSTEALLE iholle. Näin iho ottaa vastaan seerumin paremmin, imeyttää tehoaineet tehokkaammin ja ihoni saa kauniin kuulauden. Sensitive toner on herkän ihon kasvovesi ja sisältää probioottisia uutteita ja prebiootteja, jotka yhdessä tukevat ihon mikrobiomin tasapainoa. Hellävaraiset raaka-aineet kosteuttavat ja hoitavat ihoa koko päivän, sillä suihkutan sitä useimmiten myös päivän mittaan. Tästä syntyy ihoni hehku ja ihana elastinen tunne.

hehkuva iho ja sen hoito

HUOMIO!

Jotta sinäkin pääsisit kokemaan hehkuva ihon, Esse-hoidon ja löytämään ihollesi oikeat tuotteet, saan ilokseni tarjota uusille asiakkaille marraskuussa varatuista, tunnin pituisesta Esse-hoidon hinnasta – 20% koulutetussa Esse-hoitolassa. Kurkkaa kampanjassa mukana olevat hoitolat täältä.

Iloa ja kaunista oloa,
Karita

Puupenkki: Laatikkokaupan valikoimasta – kotimaista käsityötä

Lisää kauneutta ja terveyttä voit lukea myös näistä postauksista

Karvattomat sääret luonnollisesti

Kauniit karvattomat saaret

Uunilohta bataatilla ja lehtikaalilla

kauden paras ruoka yhdestävuoasta

Raakasuklaakakku

herkullinen-raakakakku

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (6)

 1. veegu

  Heippa Karita,

  Minun on jo pitkään pitänyt kysyä, mitä silmänympärysvoidetta käytät?
  Onko sinulla vinkkejä silmänympärysten suojelemiseksi?

  • karitatykka

   Moikka Veegu.

   Täydellisen silmänympärystuotteen löytyminen on ollut kive alla… En ole vieläkään löytänyt sitä jotakin, johon olisin hullaantunut. Silmänympärysihoa ei kannata hangata tai käsitellä muutoinkaan kovakouraisesti – olen myös huomannut, että tietokeneella ja näyttöpäätteiden tiujotus tekee hallaa silmänympäryksen herkälle iholle. Tilasin juuri itselleni sinistä valoa bloggaavat lasit, katsotaan miten ne toimivat jahka saan ne postista… Myös silmämeikkiin kannattaa kiinnittää huomiota ettei se ärsytä tai kuivata ihoa.
   Tällä hetkellä kun ilma kokoajan viilenee ja huoneilma kuivuu käytän Lilfoxin silmänympärysöljyä ja huipputehokasta Essen eye contour creamia. Molemmat ovat ihani ja käytän niitä vuorotellen. Tässä vielä linkit tuotteisiin…
   https://naturelle.fi/collections/silmanymparystuote/products/lilfox-kalahari-eye-serum-silmanymparysseerumi https://naturalgoodscompany.com/tuote/ease-eye-contour-cream-plus/
   Muta kuten sanottu silti etsin vielä sitä jotakin… : )

   Iloa ja ihanaa viikkoa!
   Karita

 2. Marika Lindholm

  Moikka Karita!

  Onko sinulla antaa neuvoja,miten ruoalla saan pidettyä vatsan kurissa ja ihon heleänä?

  Terv, Marika

  • karitatykka

   Moi Marika,

   Vatsan kurissa?
   Iholle lyhyesti: sokeri, valkoiset viljat ja maitotuotteet minimiin. Tilalle paljon kasviksia, marjoja, probiootteja ja hapatettuja ruokia. Riittävästi rasvaa, omega 3:sta ja vettä.

   Ruoan lisäksi on tietysti paljon muutakin… : )

   Iloa!
   Karita

 3. VATSA KUNTOON – iho ja keho kiittävät – Rakkaudella, Karita

  […] Probioottinen ihonhoito […]

 4. VOITTAJA EI LUOVUTA KOSKAAN – Rakkaudella, Karita

  […] Hehkuva iho […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *