Hehkeän ihon salaisuus

hehkeän–ihon–salaisuus3
Kun katsot peiliin, näetkö hehkeän ihon ja hymyilevät kasvot? Useimmilla meistä talvi on tehnyt tehtävänsä – iho hilseilee ja on hiukan harmaa ja tunkkainen. Viimeistään nyt on aika valmistaa iho kesään. Hehkeän ihon salaisuus löytyy oikeanlaisesta ruokavaliosta ja terveistä elintavoista, mutta muitakin keinoja löytyy. Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on  poistaa ihon pinnalta kuollut ihosolukko hellävaroin, mutta tehokkaasti. Alta paljastuu hehkeä iho, joka imeyttää ihonhoitotuotteitakin paremmin.

 

hehkeän-iho-salaisuus5

 

Kuorin ihoani viikon tai kahden välein, mutta omatoiminen kuorinta ei tuonut toivomaani hehkeän ihon kuulautta. Siispä menin ammattilaisen pakeille. Valitsin paikaksi Hehku Kauneuteen -hoitolan, jonka Mary Cohr -hoidoista olin kuullut paljon hyvää. Mary Cohr -tuotteissa ei käytetä parabeeneja, geenimanipuloituja raaka-aineita eikä mineraaliöljyjä, ja ne valmistetaan mahdollisimman luonnonmukaisesti. Kysyin hehkeän ihon salaisuutta Sky kosmetologi Kirsi Haapasalmelta ja juteltuamme hetken päädyimme hellävaraiseen hedelmähappokuorintaan ja kosteuttavaan naamioon. Minulle tuli välittömästi olo, että minusta halutaan pitää huolta kokonaisvaltaisesti.

hehkeän–ihon–salaisuus1

Kuorinnassa ei ollut lainkaan rakeita, vaan sen hapot kuorivat kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet hellävaraisesti. Kuorinnan jälkeen tuntui, että iho hengitti taas ja oli välittömästi raikkaampi. Sen jälkeen Kirsi hieroi ihoon uudistavia aktiiviaineita ja lopuksi oli C-vitamiinia sisältävän naamion vuoro. Hoito kesti kaikkineen reilun tunnin ja olo sen jälkeen oli levännyt ja hehkeän ihon salaisuus ratkaistu. Ero entiseen oli merkittävä. Kirsin läsnäolo loi välittömän ja mukavan tunnelman. Olenkin sitä mieltä, että hoitaja on melkein puolet kokemusta, ja kannattaakin valita paikka, jossa voi päästää kaikesta irti ja nauttia. Jokaisella hoitajalla on omanlaisensa kädet ja kahta täsmälleen samanlaista hoitoa tuskin saa. Hyviä hoitoloita on reilusti, joten jokaiselle varmasti löytyy sopiva hoitaja ja hoitopaikka. Rohkeasti vaan kokeilemaan. Myös hoitolan miljöön tulee miellyttää juuri omaa silmää, jotta kokemus on täydellinen. Itselleni puhtaus, rauhallisuus ja raikkaus merkitsevät paljon. Myöskään tuoksumaailma ei saa olla liian hallitseva. Mary Cohrin tuotteissa käytetään paljon eteerisiä öljyjä joiden miellyttävät ja luonnolliset tuoksut veivät minut mielikuvamatkalle Ranskaan, yrttien keskelle. Taustalla soi hiljaa rauhoittava musiikki, ja rentouduin.

 

hehkeä-ihon-salaisuus3-1

 

Kirsi myös muistutti ihon suojaamisen tärkeydestä kuorinan jälkeen ja laittaakin aina lopuksi asiakkailleen suojakertoimella varustetun kosteusvoiteen. Sain hehkeän ihon. Seuraavassa ihoa käsittelevässä blogikirjoituksessani jatkan ihon suojaamisesta niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

 

Varaa aikaa itsellesi ja löydä hehkeä iho.
Iloa ja aurinkoa viikkoon!

Karita

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *