Hampaat valkoisiksi luonnollisesti

Hampaat valkoisiksi luonnollisesti

 

Ensivaikutelma luodaan vain kerran ja hymy antaa sille hyvän säväyksen. Puhdas ja valkoinen hammasrivistö tuo vaikutelman iihmisestä, joka pitää itsestään ja terveydestään huolta. Itse en kuitenkaan halua hampaiden hohtavan luonnottoman, jopa sinertävän valkoisina, niin kuin Hollywoodin kaduilla usein nähdään, vaan kaunis luonnollinen vaaleus riittää. Kovat, kivuliaat ja hampaita vihlovat hampaidenvalkaisut puistattavat jo pelkästään ajatuksen tasolla. Kuitenkin hampaani joutuvat päivittäin altistumaan kaikelle värjäävälle. Kaikki antioksidanttirikkaat ruoat sisältävät aina paljon myös voimakkaita pigmenttejä. Keho nauttii, mutta hampaat eivät. Hammasluu värjäytyy hiljalleen vuosien varrella. Hampaita voi onneksi puhdistaa ja valkaista. Tapoja on monia. Tänään jaan keinot, joita itse käytän saadakseni hampaat valkoisiksi luonnollisesti.

 

Hampaat valkoisiksi luonnollisesti

 

Juon kahvia ja punaviiniä sekä syön raakasuklaata, värikkäitä marjoja ja kasviksia päivittäin. Nämä kaikki värjäävät voimakkaasti hampainen pintaa. Onneksi on päivittäiseen käyttöön sopivia keinoja, joilla hammaskiillettä voi puhdistaa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Vanhin keinoni hampaiden hoitoon on kookosöljyllä purskuttelu, jota olen tehnyt enemmän ja vähemmän reilun viiden vuoden ajan. Kookosöljyn 25:stä eri käyttötavasta voit lukaista tästä vanhasta SuperLemon-blogipostauksestani.  Nykyään kookosöljyn mukaan sujahtaa välillä myös tehokeinoksi aktiivihiiltä. Joko niin, että avaan ja tyhjennän aktiivihiilikapselin tai lusikoin 1/2 tl Warpaintia kookosöljyn sekaan ennen purskuttelua. Aktiivihiili vetää puoleensa epäpuhtauksia ja bakteereja hampaiden pinnoilta ja koko suusta. Purkuttelen yleensä 2–15 minuuttia, riippuen mitä teen. Joskus yhdistän purskuttelun aamutoimiin ja toisinaan olen tehnyt sitä jopa aamu-uinnin aikana. : ) Öljyä ei koskaan nielaista purskuttelun jälkeen, vaan se syljetään aina roskakoriin. Ethän halua öljyyn imeytyneitä myrkkyjä ja kuona-aineita takaisin kehoosi? Älä myöskään sylje öljyä lavuaariin, sillä se tukkii viemärin.

 

Hampaat valkoisiksi luonnollisesti

 

Warpaint on toinen erinomainen, luonnollinen hampaiden valkaisija. Musta jauhe vaalentaa tummentumia hellävaraisesti samalla hampaita ja ikeniä vahvistaen. Warpaintin sisältämä bentoniittisavi sisältää hampaiden hyvinvoinnille tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia ja kaliumia. Kookoksen kuoresta valmistettu aktiivihiili puhdistaa ja kuorii hampaita hyvin hellästi, kiillettä vahingoittamatta. Se ei valkaise hammasluuta, vaan poistaa sen pinnalle kertyneitä värjäytymiä. Warpainttia ei ole myöskään testattu eläimillä. Harjaan sillä hampaani normaaliin tapaan, syljen ja huuhtelen sitten vedellä. Jos hiiltä jää vielä hammasväleihin, niin kuin yleensä käy, harjaan hampaat vielä kevyesti vedellä. Lopputulos on puhdas ja raikas hammasrivistö. Myös Kemikaalicoctailin Noora on testannut tuotteen.

 

Hampaat valkoisiksi luonnollisesti

 

Kolmas tehokeino on hampaidenpesu ruokasoodalla. Se hankaa hammaskiillettä ja poistaa siten likaa hampaiden pinnalta. Pitkäaikainen käyttö saattaa kuitenkin vaurioittaa hampaiden pintaa, jos soodaa käyttää heti ruokailun tai happamien ruokien nauttimisen jälkeen, jolloin hammaskiille on altis vaurioille. Sooda pitää suun ja hampaat puhtaampana muuttamalla pH-arvoa, mikä saa nujerrettua suun ja elimistön terveyttä uhkaavien bakteerien ja sienten jatkuvan hyökkäyksen. Myös raa´at vihannekset ja hedelmät auttavat kuorimaan hampaiden pinnoille kertynyttä likaa pois. Porkkanoiden rouskuttelu ja mansikoiden nautiskelu siis kannattaa myös hampaiden kannalta. : )

 

Hampaat valkoisiksi luonollisesti

 

Kokeile, ja nauti puhtaanvalkoisista hampaista.
Onko sinulla jokin ässä hihassa kauniisti hohtaviin ja terveisiin hampaisiin? Jos on, niin laitahan tulemaan viestiä tänne blogiin, niin minäkin kokeilen.

Hymyillään kun tavataan!

Iloa,
Karita

Kommentit (11)
 1. Hei,
  Onko sinulla mitään tutkimusta aiheesta, että tämä Warpaint ei vahingoita hampaan kiillettä? Olen koittanut löytää mutta tuloksetta. Tämän hiilen ideahan on myös hangata likaa pois hampaan päältä, samalla tavoin kuin sooda eli myöskin vahingoittamalla kiillettä. Etenkin siis runsaasti käytettynä, ja kiillehän ei korjaannu koskaan.

  1. karitatykka
   4.8.2016, 15:38

   Hei Riina.

   Kiitos viestistäsi. Asiaa voi toki tiedustella maahantuonnista. Minulla ei ole tietoa tutkimuksista. Hiilen ideana on kuitenkin se että se vetää puoleensa, siis imee itseensä likaa. Ihan niin kuin sisäisesti käytettävät hiilitabletitkin joita otetaan esimerkiksi lievissä myrkytystilanteissa, jolloin hiili imee itseensä myrkkujä.
   Totta on, että kiille on altis vaurioille. Hampaista kannattaa pitää huolta. Itse imeskelen myös joka ilta koivusokeria http://superlemon.fi/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html, jonka on todistettavasti osoitettu ehkäisevän ientulehduksia, estävän plakin ja karieksen muodostumista sekä katkaisevan happohyökkäyksen lisäämällä syljen eritystä.

   Mukavaa viikkoa!
   Karita

   1. Pakko kommentoida tähän. 🙂 Minullakin on sellainen käsitys, että tuo Warpaint olisi hyvin hellävarainen hampaille. Aivan kuten Karita sanoit, tuo hiili imee lian itseensä ja sitten se syljetään ulos. Itsellänikin on nimittäin sama tuote käytössä! Muistan lukeneeni Warpaintin kotisivuilta, että se sopii päivittäiseen käyttöön sekä lapsillekin, joten ei kai kovin vahva aine kyseessä. Itse käytän Warpaintia kuuriluontoisesti, eikä hammaslääkärikään maininnut mitään vaurioista kiilteessä, kun siellä äskettäin kävin.

    Kiitos vielä Karitalle mainiosta blogista! Kannan korteni kekoon ja tässä linkki kotikonsteihin (mansikat, ruokasooda yms.), joita minäkin olen joskus kokeillut: https://www.whitening.nu/fi/hampaiden-valkaisu/vaihtoehtoiset-kotikonstit/

    1. karitatykka
     14.3.2017, 11:20

     Moi Johanna.

     Kiitos viestistäsi. Kuuriluonteisuus taitaa kaikessa olla hyvä asia. Itsekin Warpaint on nyt tauolla, en ole vain muistanut käyttää sitä pitkään aikaan. Kaikki meneen niinkuin kuuluukin ja pyrin kuunnella mikä kutsuu juuri milläkin hetkellä minua. : ) Tämä muistutti minua tuotteesta ja täytyykin ottaa purkki taas esille.

     Kiitos. Iloa ja valoa kevääseen!
     Karita

 2. Annika Mäyrä
  4.8.2016, 11:56

  MArkkinoille on juuri tullut myös uusi luonnollisiin suun maitohappobakteereihin perustuva purutablettituote. Tuotteen vaikutus perustuu maitohappobakteereihin, jotka kuuluvat terveeseen suuhun ja tuottavat pieniä määriä vetyperoksidia. Niin pieniä ettei jatkuvassakaan käytössä ikenet ärsyynny tai hampaat vihlo. Samalla nämä bakteerit syrjäyttävät pahanhajuista hengitystä aiheuttavia bakteereita, joten tuote on sekä valkaisu, että suuvesi hengityksen raikastamiseksi.
  Vaikutus alkaa näkyä noin 2-3 viikon käytön jälkeen ja noin 4-5 viikon päästä huomaa eron . Tuotteesta on juuri myös tullut kansainvälinen julkaisu, jossa vaikutusmekanismi on osoitettu. Tämä tuote sopii myös jatkuvaan käyttöön teineille , joille ei tehdä mitään valkaisuja.
  Tuotteen nimi on Toothguide White ja voi kysellä apteekeista ja http://www.toothguide.fi

  1. karitatykka
   4.8.2016, 15:40

   Kuullostaa mielenkiintoiselta, mikäli tuotteessa ei ole mitään ylimääräistä. : )
   Täytyy kaiketi tutustua jossain välissä kun sattuu tulemaan eteen.

   Iloa!
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *