Grillatut jättiravunpyrstöt aiolilla (ketogeeninen)

Grillatut jättiravunpyrstöt aiolilla on resepti, johon palaan aina uudestaan ja uudestaan.

grillatut jättiravunpyrstöt aiolilla Karita Tykkä

Grillatut jättiravunpyrstöt aiolilla on ruoka, joka on helppo valmistaa, nopea ja maistuu meillä koko perheelle. Se on myös kiva ruoka jaettavaksi. Kylkeen voi tehdä erilaisia salaatteja, esimerkiksi Karitan Tabouleh, lehtikaalisalaatti, rukola-sallaati pecorino juustokastikkeella tai kuten meillä tänä pääsiäisenä kahtena päivänä putkeen – racleten kanssa. Miehille vaaleaa leipää raclette pannulla paahdetuna ja sulatetun raclettejuuston kanssa tarjoiltuna. Itse päädyin nauttimaan rapuja sallaattien sekä juustoisen uunikukkakaalin kanssa.

Resepti löytyy Hyvä elämä, rakkaudella Karita -kirjastani.
Kahtena peräkkäisenä päivänä grillatut jättiravunpyrstöt aiolilla oli myös meillä ruokana, ne näkyivät myös Instagram storyssani ja aiheutti reseptikysymysten tulvan. Siispä toiveistanne jaan sen tänään. Ole hyvä!

Iloa ja rentouttavia kokkailuhetkiä!
Karita

Grillatut jättiravunpyrstöt aiolilla

1 rkl Borges extra mild -oliiviöljyä ja lisää grillaukseen (ei välttämätön)
450 g kuorittuja ja raakoja jättikatkaravun pyrstöjä (noin 16–20) (tuoreita tai pakasteesta sulatettuja)
3 pientä valkosipulinkynsiä, hienoksi raastettu, jaettuna
2–3 tl mausteseosta ja lisää tarjoilua varten *
1 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1 limetti
2,5 majoneesia  (katso resepti tästä)

* mausteseos
3/4 dl paprikajauhetta
3 rkl mustapippurirouhetta
1–2 rkl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl sipulijauhetta
1 tl cayennepippurijauhetta

Vinkki: tähän ei kannata käyttää voimakkaan makuista neitsytoliiviöljyä – käyttämäsi öljyn voimakas maku määrittää maun. Esimerkiksi Borgesilta löytyy Extra Mild -versio, joka toimii tässä erinomaisesti ja jota itse käyän majoneesissani aina.

Siirrä sulat ja kuoritut jättikatkaravun pyrstöt kulhoon. Lisää 1 rkl öljyä, kaksi kolmasosaa valkosipulista, 3 tl (tai enemmän maun mukaan) mausteseosta ja sekoita. Anna maustua minimissään noin 10 minuuttia, kun grilli lämpiää ja valmistat aiolin. Aiolin voi hyvin valmistaa jo aiemmin jääkaappiin maustumaan.
Vinkki: Voit myös jättää valkosipulin pois kokonaan ja nauttia ravut pelkän majoneesin kanssa. Silloin voi majonesin valmistaaa reilummalla sinapilla – toimii upeasti.

Sekoita majoneesi, jäljellä oleva valkosipuliraaste ja 1 tl raastettua sitruunankuorta huolellisesti, peitä ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

 Leikkaa limetti puoliksi. Grillaa katkarapuja ja 3 limetin puoliskot (leikatut puolet alaspäin), kunnes ravut saavat väriä, kypsyvät ja liha on läpinäkymätöntä ja limettien leikatut sivut ovat karamelisoituneet, noin 1–2 minuuttia.

Tarjoiluvinkki: Levitä aioli tarjoilulautaselle. Asettele päälle katkaravut ja grillatut limetin puolikkaat. Lisää tarpeen mukaan aavistus mausteseosta tai ruohosipulia.

Tai laita aioli kuppeihin ja dippaa rapuja siinä.
Nauti!

kuvat: Emma Ronkainen 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

HASSELBACKAN MYSKIKURPITSA

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | FB ja YouTube.

Kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *