Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Grillailu ja kevyt olo

ph-balance

Kesä, aurinko, grillailu ja kevyt olo ovat täällä! Koko olemukseni muuttuu kesäisin. Talven harmaat, mustat ja paksut vaatteet vaihtuvat väljiin, ohuisiin ja mukaviin kokonaisuuksiin. Asu on usein koko valkoinen tai sitten rikastettuna kauniilla kirkkailla väreillä. Herään luontaisesti aiemmin kuin pimeään aikaan, energiaa on enemmän ja olen ulkona aina kun mahdollista. Ruokailu ja kokkaus siirtyy ulos aina kun mahdollista. Kesä on myös juhlien aikaa ja ystävien kanssa on kiva istua iltaa grillin äärellä. Juhlat tuovat mukanaan juhlajuomat ja makeat sekä suolaiset naposteltavat… Tämä kaikki on ihanaa ja kuuluu ilman muuta elämään, mutta erilaiset happamat herkut saattavat tuntua kehossa nopeasti. Olo saattaa muuttua vetämättömäksi ja epämukavaksi. Kun syömme paljon kehoa happamoittavia ruokia, alkaa elimistö voida huonosti. Nesteitä kertyy, närästää, aineenvaihdunta ei toimi, keho tuntuu jäykältä ja tukkoiselta, myös väsymys kiipii kehoon. Reumapotilaidenkin oireet vahvistuvat merkittävästi kun kehoa kuormitetaan liikaa happamilla ruoilla. Mikä avuksi?

ph-balance

Grilliruokien, maitotuotteiden, viljatuotteiden, sokerien ja virvoitusjuomien rinnalle on hyvä aina ottaa mukaan erilaisia vihreitä ja muita kasviksia. Grilliin kannattaa laittaa mukaan kasviksia, välttää ruokien liiallista kärvennystä sekä olla tarkkana marinadien sokerien ja rasvojen kanssa. Kaikki vihreät ihanuudet ovat emäksisiä ja auttavat meitä tasapainottamaan kehon happamuutta. Erilaisia salaatteja kannatta siis nauttia runsaasti. Myös vihersmoothie tai -mehu heti aamulla nautittuna antaa emäksistä potkua keholle. Tietyt ravintolisät tuovat myös helpotuksen. Oma suosikkini, josta myös selkärankareumasta kärsivä äitini on saanut avun, on Pascoe pH-balance kivennäisainevalmiste. Tämä todella toimii ja vaikuttaa nopeasti. Itse käytän jauhetta aina kun stressitasot ovat korkealla, olen syönyt huonosti tai liian paljon happamia asioita. Matkoille otan mukaan tablettimuodossa olevan pH-balancen, sillä haluan nauttia ilman ikäviä sivuvaikutuksia ja tabletit on kätevä napata mukaan.

ph-balance

Rakastan hyviä viinejä, kahvia ja laadukkaita juustoja! Vaikka pääsääntöisesti syönkin todella terveellisesti, on välillä syytä keventää kehon happotaakkaa. Ruoansulatus, luusto ja energia-aineenvaihdunta hyötyvät magnesiumin, kalsiumin ja sinkin yhdistelmästä. Happaman ruokavalion on todettu olevat haitaksi myös luustolle, lisäämällä kalsiumin eritystä virtsaan. Se siis siitä happamien maitotuotteiden luustoa tukevasta vaikutuksesta.  Myös kovien treenien yhteydessä huomaan että keho hyötyy emäksisistä kivennäisaineista. Ne auttavat palautumaan nopeammin. Kivennäisainelisä on kuitenkin hyvä nauttia yksinään, vähintään puolituntia ennen ruokailua tai kaksi tuntia ruokailun jälkeen. Mineraalit saattaa häiritä ruoasta saatavien ravintoaineidenimeytymistä.

ph-balance

Tuote saatu Bringwell Oy:ltä

Kesällä ei stressata. Grillailua, hyvää juomaa, herkkuja, uintia, nautiskelua ja naurua sekä pikku lisä vihreitä sekä kivennäisaineita kehoon – balanssi on saavutettu.

Iloa ja herkullisia hetkiä kesään!
Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *