GLUTEENITTOMAT KESÄRULLAT

Gluteenittomat kesärullat maistuvat aina, eivätkä ne nimestään huolimatta kuulu vain kesään. Nämä ovat yksi mieheni lempiruoista, joten näitä näkyy pöydässämme säännöllisen epäsäännöllisesti, joko pääruokana tai alkupalana. Hänen suosikkikastikkeensa on makea chilikastike, itse pidän enemmän korianterin ja chilin yhdistelmästä. Joskus jätän vaahterasiirapin pois ja puristan mukaan tuoretta appelsiinimehua – sitäkin voi halutessaan kokeilla. : )

Ruoka on gluteeniton, maidoton, lisäaineeton ja kepeä, mutta maukas. Erilaiset kastikkeet tekevät jokaisesta suupalasta uudenlaisen. Täytteet voit valita mielesi mukaan – lämmin suositus avokadolle, jättiravunpyrstöille ja makealle paprikalle.

Kokeile ja nauti ihanasta sormiruoasta, joka sopii loistavasti tarjottavaksi myös illan istujaisissa.

Herkullista viikkoa toivotellen,

Karita

GLUTEENITTOMAT JA MAUKKAAT KESÄRULLAT

( neljälle )

8 riisipaperiarkkia
40 g kypsiä riisinuudeleita + tilkka seesamiöljyä
8 romainesalaatin lehteä
1 raaka porkkana ohuiksi tikuiksi suikaloituna
1/3 kurkkua tikuiksi suikaloituna
reilusti tuoretta korianteria silputtuna
1/2 punainen paprika pitkinä tikkuina
noin 14 mintunlehteä silputtuna
1 avokado viipaloituna
1 dl sinimailasen ituja tai mini versoja (ei välttämätön)
8 kypsää jättikatkarapua jos haluat, viipaloi puoliksi pituussuunnassa

Valmista ensin mieleisesi kastikkeet.

Kostuta riisipaperiarkki kuumaan/lämpimään veteen laakeassa matalassa lautasessa niin, että se pehmenee – noin 15 sekuntia.
Nosta arkki leikkuulaudalle ja lisää täytteet melko lähelle itseäsi olevaa reunaa ja aloita ravuista ja muista raaka-aineista, joiden toivot näkyvän rullan päällä. Älä laita liikaa täytettä, jotta rullaaminen ja syöminen on helpompaa.
Rullaa niin, että käännät ensi sivut sisään, sitten itseäsi lähinnä olevan reunan ja lopuksi käännät koko rullan kiinni.
Dippaa haluamaasi kastikkeeseen ja nauti.

MAKEA CHILIKASTIKE

4 rkl tamaria
3 rkl limetin mehua
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl vettä
1/2 rkl seesamiöljyä (ei välttämätön) pilkottua punaista chiliä maun mukaan

Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään ja tarkista maku.

KORIANTERI-CHILIKASTIKE

2 rkl tamaria
2 rkl limetin mehua
1 tl vaahterasiirappia
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
3 rkl korianteria silputtuna
1–2 rkl seesamiöljyä
tuoretta punaista chiliä pieneksi pilkottuna maun mukaan

Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään ja tarkista maku.

MAAPÄHKINÄKASTIKE

1 rkl maapähkinätahnaa (100 %, suolattu TAI suolaton)
1/2 rkl vaahterasiirappia
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
pieni pala inkivääriä raastettuna
1 rkl vettä
chilijauhetta maun mukaan
1 rkl limetin mehua
1 rkl tamaria

Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään ja tarkista maku.

kuva: Viola Minerva / Cozy

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

5 MINUUTIN RICOTTADIPPI

5 minuutin yrttinen ricottadippi Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *