Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

ETSIMÄSSÄ ELÄMÄNTEHTÄVÄÄ

Muistatko hetkiä,  jolloin sinusta on tuntunut, että olet ollut pitkään etsimässä elämäntehtävää – tuloksetta? Elämä on yhtä puskemista ja suorittamista, eikä itselle tunnu löytyvän aikaa. Joka-aamuinen herätyskello on pahin vihollisesi… Joskus tuntuu jopa siltä, ettei tee mieli nousta sängystä lainkaan. Luulen, että meistä jokainen on joskus kokenut noita fiiliksiä. Ei itse niin halutessaan, vaan kokien, etteivät asiat ole hallussamme vaan että elämäämme ohjaillaan ulkopuolelta.

 etsimässä elämäntehtävää

Minulta on usein kysytty, ”miten jaksat? ” ja sanottu ”älä nyt polta itseäsi loppuun”.  Teenkin paljon. Tällä hetkellä käyn koulua, kirjoitan kolme kertaa viikossa blogia, teen juontotöitä ja valmennuksia, luennoin, luon reseptiikkaa, pöyritän mieheni kanssa SuperLemon yritystämme ja lisäksi olen äiti, ystävä, tytär ja vaimo. Toki olen välillä väsynyt ja huomaan, etteivät inspiraatio ja luovuus virtaa väsyneenä optimaalisesti, mutta tällä hetkellä teen kuitenkin asioita joista nautin ja joilla on minulle suuri merkitys. En ole täällä etsimässä elämäntehtävää, olen löytänyt sen – haluan jakaa hyvää, inspiroida ja auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Aika ajoin päästän mielelläni joistakin asioista irti, jotta voin vahvistaa toista osa-aluetta tai antaa tilaa uudelle. Irti päästämisen aika tulee aina itsestään, eikä sitä tarvitse miettiä – intuition kertoo milloin jokin asia ei enää kuulu elämääni. Myönnän, että joskus on kyllä vaikea päästä irti tutusta ja turvallisesta… Juuri nyt elän kuitenkin tässä hetkessä ja otan vastaan kaiken mikä on, opettelen vahvempaa läsnäoloa ja pyrin vahvistamaan sisäistä tasapainotilaani. Kukaan ei pakota minua mihinkään tai vaadi minulta mitään – teen sen itse.

“If you are working on something that you really care about, you don’t have to be pushed.
The vision pulls you.”

– Steve Jobs

Steve Jobs on kiteyttänyt hienosti elämänviisauden. Kun toimintamme syy on on riittävän suuri ja kun emme ole enää etsimässä elämäntehtävää, ei kova työ tunnu tuskaiselta tai masentavalta, vaan vie meitä askel askeleelta eteenpäin. Aina eivät energiat ole huipussaan, mutta vetovoima vie kuitenkin eteenpäin ja tiedät, mitä haluan saavuttaa. Välillä saattaa tuntua, että otan sivuaskeleita polultani, mutta nekin ovat osa matkaa ja kuuluvat asiaan. Syysi tai merkitys voi olla mitä vain, kunhan se on tärkeä juuri sinulle. Äidiksi tulon jälkeen en kokenut enää olevani etsimässä elämätehtävää, se valkeni minulle kuin itsestään. Perheeni onkin minulle yksi suurimmista syistä toimintaani, mutta syitä on muitakin… 

Kun tekemisellämme on jokin suurempi tarkoitus – on elämä vapaampaa ja huomattavasti mieluisampaa. Elämäntilanne ei aina mahdollista suoraan ”unelmaan” hyppäämistä, mutta aina voi tehdä asioita, joissa voi jollainlailla toteuttaa elämätarkoitustaan.

Oletko etsimässä elämäntehtävääsi vai oletko jo löytänyt sen? Motivaattorin tai syyn ei tarvitse olla jotakin suurta tai mahtavaa, kunhan se on SINULLE merkityksellistä – se on kaikkein tärken asia. Pohtimiseen kannattaa käyttää hiukan aikaa jotta löytää suunnan sekä inspiration tekemiseen. Kun tietää mihin on menossa, on helpompi suunnistaa eteenpäin…

Iloa,
Karita

kuva: Specsavers/Riitta Heiskanen/IL

Lisää ravintoa keholle ja mielelle löydät alta.

Myrkytön koti

Kevätsiivous

Suolainen superkulho

Suolainen superkulho

Maanantain positiivinen ajatus

maanantain-positiivinen-ajatus

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (13)

  1. MIKSI MAANANTAI AHDISTAA? – Rakkaudella, Karita

    […] Elämäntehtävää etsimässä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *