Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

EROON ARVISTA

eroon arvista

* yhteistyössä Rebel Helsinki

Haluan eroon arvista, jotka vajaa vuosi sitten tapahtuneesta kaatumisesta ovat ihollani. Kaaduin pahasti sillä seurauksella, että olkapään päällä ei ollut lainkaan  ihoa ja muitakin ruhjeita oli. Kirjoitin tapaturman nostattamista tunteista ja ajatuksistani myös täällä blogissani. Paraneminen oli hidasta, mutta hiljalleen uusi iho peitti taas olkapääni. Ruma arpi tapahtuneesta kuitenkin jäi ja halusin katsoa, josko sille voisi tehdä jotakin. Käännyin alalla toimivien ystävieni ja tuttujeni puoleen. Sain suosituksia laserista, erilaisita voiteista ja muista hoidoista. Päädyin Rebel Helsinkiin jonka omistajan tunnen, ja jonka palveluista olen kuullut pelkkää hyvää.

Konsultaatio ja hoitosuunnitelma

Menin Jessica Delstin luo suunnittelemaan, miten kannattaa toimia ja löytyykö keinoja, joilla pääsisin eroon arvista. Helppo tapaus tämä ei todellakaan hoidettavan alueen vuoksi ollut ja ensimmäinen laatuaan myös Jessicalle. Hän lupasi kyllä muutosta parempaan, muttei luvannut arven poistumista kokonaan, mikä oli ihanan suoraa. Hän tekee hoitotyötä luonnonlääketieteeseen perustuvalla, luontoa ja ihon omaa kemiaa imitoivalla DMK-sarjalla. Hän ehdotti DMK:n entsyymiterapiaa ja mikroneulausta. Jessica on todella taitava työssään, joten luotin hänen ammattitaitoonsa ja arviointikykyynsä täysin. DMK-hoito perustuu Remove-Rebuild-Protect-Mantain -menetelmään, joka pätee myös arpihoidoissa. Ensin poistetaan kuollut solukko, myös jossain määrin arpikudosta, sitten jälleenrakennetaan, suojataan ja ylläpidetään tulosta. Tämä tapahtuu DMK -entsyymien, A-vitamiinin, happojen ja alkaalien avulla. Pari kertaa Jessica teki myös mikroneulausta, joka on tehokas tapa poistaa ja korjata arpia. Arpihoitoon lähdettäessä otetaan aina huomioon arven sijainti, laatu, henkilön ikä ja terveydentila – asiakas kokonaisuutena. Huom! Arpihoitoja ei tehdä, jos asiakkaalla on esimerkiksi kortisonilääkitys, Roaccutan-kuuri tai keloiditaipumus.

Hoito

Kävin Rebel Helsingissä yhteensä kuusi kertaa ja hoidot kestivät hoidosta riippuen puolesta tunnista tuntiin. Halusin eroon arvista, joita oli olkapään lisäksi myös käsissäni ja polvissani. Keskityimme kuitenkin tässä tapauksessa pahimpiin eli olkapäähän ja kämmeneen, joissa myös suurimmat muutoksetkin tapahtuivat. Harmillisesti olen poistanut puhelimestani kuvat lähtötilanteesta, mutta osaatte varmasti kuvitella olkapään, jossa on noin kahden euron kolikon kokoinen kohta ilman nahkaa ja ruhjeet ympärillä. Lisämausteena haava oli täynnä hiekkaa ja pikkukiviä. Ei todellakaan ollut kaunis näky… Haava puhdistettiin plastiikkakirurgin toimesta todella huolellisesti puudutuksen turvin harjalla ja nahkakielekkeet leikattiin. Muistan kuinka hän silloin sanoi: ”Kyllä tämä hienosti ajan kanssa paranee, mutta ei tästä kyllä kaunista koskaan enää tule.” Siitä alkoi parantumismatka, josta voit lukea halutessasi lisää täällä.

eroon arvista 02

Tehokkuus

Olen luonnonkosmetiikan ystävä, mutten fanaattinen senkään kanssa. Päästäkseni eroon arvista, koin parhaaksi kääntyä tarvittavien ns. ”kovempien tuotteiden” puoleen. Jessica kertoi, etteivät DMK-tuotteet sisällä mitään ”ylimääräistä”, ainoastaan tarvittavat tehoaineet, mutta eivät ole luomua tai luonnonkosmetiikkaa. Jessica kertoi myös hyvin vakuuttavasti hoitojen toimivuudesta ja periaatteista. Hän ei luvannut poistaa arpea, mutta kertoi pystyvänsä auttamaan ihoa uusiutumaan ja eheytymään. Joskus on syytä kääntyä järeämpien hoitojen puoleen. Esimerkiksi aknearvet kasvoissa voivat olla arka ja jokapäiväinen kiusa ja itsetunnon romuttaja, jonka voi hoitaa pois ja saada iho-ongelmista kärsivälle ”uusi elämä”.

Tulokset

Tuloksia katsottaessa on hyvä muistaa, että paraneminen on prosessi, joka vaatii aikaa. Ihon korjausmekanismeille täytyy antaa aikaa toimia. Erityisen tärkeää on myös suojata arpi huolellisesti auringolta. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, ja sovimme Jessican kanssa, että katsomme ihoa uudelleen vielä kesän jälkeen. Iho on vahvistunut, tasoittunut ja vaalentunut merkittävästi. Olkapään iholla on uusi elämä. Kesäaurinko, rannalla loikoilu ja kevyet vaatteet eivät nyt ole parasta arvilleni. Päätin suojata arpeani parhaani mukaan, mutta samalla antaen sen muistuttaa minua elämän ainutkertaisuudesta ja kiireettömyyden tärkeydestä. Sitä tuo arpi minulle kertoo aina, kun sen näen… Nyt se kertoo siitä vain hiukan vaaleampana ja kauniimpana, kiitos Jessican, Rebelin ja DMK-hoidon.

eroon arvista

Jos elämääsi ohjailevat erilaiset ihon ongelmat, kärsit niistä ja haluat eroon arvista, suosittelen lämpimästi tekemään asialle jotakin. Elämä on liian lyhyt antaa ulkoisten ikävien seikkojen ohjata käyttäytymistämme tai antaa niiden muistuttaa mahdollisesti ikävistäkin asioista menneisyydessämme. Iho on suurin elimemme ja tärkeä suoja ympärillämme. Pidä siitä hyvää huolta ja kohtele rakkaudella.

Iloa ja kaunista oloa,
Karita

Henkilökuvat: Sirpa Ryyppö / Kuvaamo Sirpa Ryyppö

Kommentit (4)

 1. Heidi

  Olet mukavan aidon oloinen, vaikka aiemmin olen pitänyt sinua ”turhana julkkiksena”. Mitä tulee arpiin niin hassua miten erilaisia meitä on. Itseäni häiritsevät kasvojen arvet, aknesta jäänyt jonkin verran pientä, mutta tuollainen olkapään arpi olisi minulle eletyn elämän merkki ja olisin siitä jollain merkillisellä tavalla ylpeä 🙂 Väkisin tulee mieleen että jos sinunlainen ”kauneudenkin avulla leipänsä saava” ei tykkää omasta onnettomuudesta saadusta arvesta olkapäässä, niin arvosteletko sitten meitä joilla on kuoppia poskissa aknen takia? :/

  Eli oletko sitä mieltä että ”hoitakaa nyt hitto vie naamanne plastiikkakirurgilla että teitä voi katsoa”? 🙁

  Olisi mukavaa omistaa täysin sileät kasvot, mutta olen onneksi omasta mielestäni nätti ilman meikkiä joten se kompensoi. En uskalla tehdä mitään noille pienille kuopille koska 1. pelkään että se menee pieleen kuten niin moni hoito menee ja siinä sitten eletään korjaamattomien virheiden kanssa lopun elämää ja itketään koska lähtökohta oli paljon parempi kuin lopputulos ja 2. tulee todella kalliiksi koska pitää käydä monta kertaa ja sitten mietin että sen rahan voi kohdistaa johonkin paljon järkevämpään kuin johonkin turhaan asiaan kuten pikkukuoppiin nassussa.

  Sinä varmasti olet tässä asiassa eri mieltä turhuudesta koska et olisi saanut töitä jos sinulla olisi ollut arpia poskissa.

  Minulla ei arvet ole punaisia pisteitä, vaan iho on mennyt niiden kohdalta vähän kuopalle. Melkein huomaamaton mutta silti vähän häiritsee.

  Tulipa avautuminen 😀

  • karitatykka

   Hei Heidi.

   Aurinkoista sunnuntaita ja kiitos viestitsäsi.
   Mielestäni turhia ihmisiä ei olekaan, on vain ihmisiä eri aloilla ja elämäntilanteissa…
   Meillä jokaisella on omat arpemme, joko näkyvät tai näkymättömät. Se mikä jollekin toiselle on turhuutta, voi toiselle olla elämää suurempi asia. Emme voi tuomita toista, vaan elää ainoastaan omaa elämäämme. Itse en ainakaan halua tuomita toisia – en ketään.

   Luulet, että juuri ihon epätasaisuus olisi hoidettavissa juuri tuolla hoidolla, mutta toimi niin kuten sinusta parhaalta tuntuu. Hintaa varmasti jonkin verran kertyy, joten kokonaisuutta kannattaa miettiä senkin kautta. Melko varma olen siitä, ettei lopputulos huonone. : )

   Kuuntele sisimpääsi ja mieti miksi se olisi sinulle tärkeää. Kirjaa ylös vaikka plussat ja miinukset molemmista tapauksista niin näet paremmin ratkaisun.

   Iloa ja ihanaa oloa!
   Karita

 2. Lukijasi

  Hei !! En voi olla vinkkaamatta eteerisiä öljyjä! Oletko kokeillut niitä? Itselläni on todella paha akne ja myös aknearvet joihin olen saanut apua frankinsence öljystä! Käytän vain aitoja ja laadukkaimpia markkinoilla olevia eteerisiä öljyjä (Young Living), jotka ovat täysin puhtaita luontaistuotteita! Uskon että arvestasi tulisi vielä vaaleampi tai se voi poistua täysin niin kuin kävi omille arvilleni! Myös raskausarvet ovat vaalentuneet huomattavasti. Muutoinkin eteeriset öljyt terveydenhoidossa ovat varteenotettava vaihtoehto ja ne ovat äärimmäisen tehokkaita! Itsekään en lääkkeitä syö jos ei ole pakko enkä tahdo lapsilleni antaa. Jos sinua kiinnostaa niin voin lähettää sinulle testiin näitä öljyjä tai voit myös itse tilata niitä Young livingin sivuilta. Olen käyttänyt kolme vuotta eteerisiä öljyjä ja en voi kuin lämpimästi suositella ❤️ Uskon että saisit valtavasti apua näistä!

  • karitatykka

   Moikka!

   Eteeriset öljyt ovat tuttuja ja käytössä ajoittain. Frankinsenceä olen käyttänyt meditoinnin tukemiseen, mutten koskaan iholla! Kiitos siis vinkistä.
   Hieno kuulla, että olet saanut niistä apua, ja että ne toimivat moneen. Lääkkeitä emme mekään syö, mutta itse käytän sillä puolella homeopaattisia ja ”kansanperinteen lääkkinnällisiä” vaihtoehtoja..
   Olisikin hyvä perehtyä enemmäkin aromaterapiaan… Kiinnostava maailma.

   Iloa ja aurinkoa päiviisi!
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *