Energiaa aamuihin

Energiaa aamuihin –  millä ruokit kehosi ja mielesi uuteen päivään.energiaa aamuihin Karita Tykkä

On ilta, poika on mennyt juuri nukkumaan ja aika kahden kesken miehen kesken alkaa. On myös aika lukea kirjaa ja venytellä. Yhtäkkiä huomaan kellon kiipineen jo lähemmäs puolta yötä ja aamulla herätys olisi puoli seitsemän aikaan… Kaiken lisäksi olen aamu-uninen – etenkin talvisin kun aamut ovat pimeitä. Kesällä ongelmaa ei ole, sillä luonnon valo ja auringon energia tekevät heräämisestä helppoa. Joo-o ymmärrän, että saadakseni hyvän määrän unta ja lepoa tulisi mennä aikaisin nukkumaan, mutta kun en millään malttaisi ja iltarutiinitkin vievät oman aikansa.

energiaa aamuihin Karita Tykkä

Yksi aamun pelastus on ollut jo vuosia käytössä ollut sarastusvalo. Valo herättää lempeästi, toisin kuin aiemmin, jolloin kello pärähti soimaan ja kömmin pökerryksissä kylpyhuoneeseen. Vuosia sitten minulla oli heräämisen jälkeen myös tapana vilkaista puhelimesta maileja, instagramia ynnä muuta sellaista – onneksi en ole tehnyt sitä enää vuosiin, sillä niin tehdessäni päivä käynnistyy muista käsin. Olen huomannut, että päivä lähtee paremmin käyntiin, kun en heti suuntaa työasioiden äärelle tai someen – ylipäätään maailmaan, jossa joku haluaa minulta jotakin. Nykyisin päivä käynnistyy aina itsestäni käsin. Heti herättyäni laitan ajastimen haluamani aikaan yleensä 10-20 minuuttia) ja istuudun meditoimaan. Päivä sähköisine viesteineen alkaa vasta kun olen sille valmis. Kun päivä käynnistyy itsestä käsin ja itseään sekä tuntemuksiaan kuunnellen olen enemmän läsnä. Meditaation jälkeen useimpina päivinä aamuihini kuluu myös pieni lenkki tai muu liike ja avanto, saan näistä kaikista valtavasti voimaa ja energiaa uuteen päivään.

energiaa aamuihin Karita Tykkä

Energiaa aamuihin – kehon ravinto

Myös kehon ravintorikas ravitseminen antaa välittömästi positiivista energiaa aamuun. Vesi on ensimmäinen asia, jonka itseasiassa nautin jo ennen meditaatiota. Sen jälkeen jossain kohtaa tulevat kollageenit. Aamupalaa syön jos tekee mieli tai olen nälkäinen, mutta jos en ole, kuten useimpina aamuina, jatkan paastoa. Olemme kaikki erilaisia ja eri ajankohtina sekä elämäntilanteissa sopii erilaiset tavat toimia. Esimerkiksi raskausaikana tai imettäessäni ei olisi ollut puhettakaan, että aamiainen olisi jäänyt väliin – keho huusi energiaa! Aterioiden skippaamista tai mitään muutakaan dieettiä tai ruokavaliota ei kannata kopioida, vaan kuunnella kehon viestejä ja tutkailla tuntemuksia. Intuitiivinen syöminen on oma tapani syödä – ei minkään ruokavalion mukaisesti.

energiaa aamuihin Karita Tykkä

Toivottavasti talven pimeät aamut eivät ole sinulle hankalia, mutta jos niin on, voin lämpimästi suositella esimerkiksi sarastus- ja kirkasvalolamppuja. Ravintorikas ruoka, riittävä ja laadukas uni sekä kunnollinen nesteytys ovat myös avaimia energiseen aamuun. Elinvoimaa ja energiaa saa esimerkiksi ravintorikkaista smoothieista. Reseptejä aamun smoothieihin löydät täältä – esim tyrnismoothie, ketogeeninen vihersmoothie ja mustikkasmoothie tai vaikka suklaasmoothie. Jos ruoka ei aamulla maistu, kokeile minttumatcha- tai kurkumalattea. Tai vaikka voimakahvia, jonka reseptin löydät alta.

Energiaa aamuihin karita tykkä

Energiaa aamuihin – voimakahvi

(yhdelle tai kahdelle)

3 dl kiehuvaa vettä
2 espressoa tai 2–3 tl luomupikakahvijauhetta
(voit käyttää myös kofeiinitonta – näin itse teen kun haluan pitää taukoa kofeiinista)
1 rkl gheetä tai luomu voita
1 rkl kookosöljyä tai mct-öljyä

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa ja nauti.

Hyvää huomenta ja energisiä aamuja sekä päiviä!
Karita

kuvat: Emma Ronkainen ja Viola Minerva

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

SELLERIMEHU – IHMEJUOMA?

sellerimehu Karita Tykka

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka, FB

ja YouTube.

Kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *