Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Elämä – parasta juuri nyt

Elämä – parasta juuri nyt

Usein touhuamme, sinkoilemme paikasta toiseen ja odotamme oikeaa aikaa pysähtymiselle, muutokselle ja unelmien täyttymiselle. Elämänmatkallamme on alku ja loppu, mutta väliin mahtuu niin paljon. Välimatka on tärkeä, sillä juuri alun ja lopun välissä sijaitsee se kaikista tärkein. Eikä se ole edessä sitten joskus, kun kiireet helpottavat, vaan se on elämä – parasta juuri nyt.  

Saatamme sukeltaa niin syvälle omiin tekemisiin ja ulkopuolelta ohjattuihin kaavoihin, ettemme näy tai kohtaa mitään muuta. Teemme asioita ja päätöksiä, koska meidän ”pitää” tai ”kuuluu” tähdä niin. Mutta kuka määrää, mitä sinun pitää tai kuuluu tehdä? Sinä! Sinä olet se, joka päätät miltä elämäsi näyttää ja mitä teet juuri nyt. Odottaako palkintosi aina jossain sateenkaaren toisessa päässä, vai onko aarteita joka mutkan takana. Fakta on ettei kannata odottaa, vaan elää, kokea ja tuntea tässä hetkessä – huomisesta et tiedä ja mennyttä et voi muuttaa.

“Life, he realize, was much like a song. In the beginning there is mystery, in the end there is confirmation, but it’s in the middle where all the emotion resides to make the whole thing worthwhile.”
― Nicholas Sparks, The Last Song

Hetkessä elämisen merkityksen minulle opetti ystävä, josta jouduin luopumaan liian varhain. Hän lähti luotamme ainoastaan 37 vuotiaana ja luopumisen tuskassa ymmärsin vihdoin, miten tärkeää on elää tässä hetkessä ja nauttia siitä. Ettei kannata odottaa elämän tapahtuvan minulle tai tehdä päätöksiä, jotka lähtevät toisista käsin. Päinvastoin kuunnella, mitä oikeasti haluan ja mistä nautin, kuten myös mikä ahdistaa ja tuo pahaa oloa ja mistä sitten voin päästää irti.

Olen ymmärtänyt, että menneisyys on menneisyyttä ja tulevaisuus on tulevaisuutta, mutta millä oikeasti on juuri nyt merkitystä on tämä hetki ja tämä elämä – parasta juuri nyt.

Nauti tästä hetkestä ja siitä, mitä hyvää siinä on. Jos siinä on jotakin huonoa, kysy voisitko tehdä sille jotakin? Kuuntele sydäntäsi ja päätä mitä itse haluat ja tee valintoja, jotka oikeasti tuntuvat hyviltä. Se on mahdollisuutesi ja oikeutesi, joka kannattaa hyödyntää.

Lämmöllä,
K
arita

P.S. Maanantain positiivinen ajatus tulee tästä eteenpäin otsikoilla, joka antaa osviittaa siitä, mitä teksti käsittelee. Kuvaajana tämän kuvan taustalla on huippu taitava serkkuni Sirpa Ryyppö. Hänen taidettaa voit kurkata täältä.

kuvaaja:Sirpa Ryyppö

vaatteet: Deha

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *